• Tinga

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Hurra, Hattis!

  • Tinga

    Här blir det ankbröst med apelsinsås och potatispuré.

  • Tinga

    Vi hade ett par stycken i frysen som köptes för några veckor sen, så då var det iallafall inga problem att få tag på det.


    Lapinette skrev 2011-01-21 15:10:34 följande:
    Ahhh... maken funderade på ankbröst i förra veckan men är det enkelt att få tag på i affären? Sen hittade han inget recept som riktigt tilltalade utan det blev istället lammytterfilé.
  • Tinga
    Liten med Mindre skrev 2011-01-21 15:25:23 följande:
    Tinga - vilka högflygande middagsplaner! Härligt! Får jag komma med?

    Nu är i och för sig spaghetti med köttfärssås rätt gott med... Vi får liksom inget lyft i matlagningen, inga svindlande nya höjder i alla fall. Men det kommer väl när man inte har en gnällig plutt som ska äta strax före oss.
    Du är välkommen! Vi använder oss ofta av Allt om Mats Fredagsgourmet-recept, för de innehåller lite lyxigare mat, som är relativt snabblagad. Passar småbarnsföräldrar perfekt. Vi vill ju gärna äta gott, men har inte tid att gå ut och äta som förr, och inte heller att stå alltför länge vid spisen.
  • Tinga

    Vi har köpt ankbröst på CityGross ett flertal gånger. De har ofta bra sortering på kött här, iallafall i vår affär.

  • Tinga

    Liten - vi har Mera Fredagsgourmet och nya upplagan av Fredagsgourmet, men jag tycker att Mera-boken är bäst. Maken och jag lagar ofta mat därifrån. Ankbröstet i fredags blev jättegott och igår, när vi hade kompisar på middag, blev det cambozolafyllda kalvfärsjärpar med ratatouille. Mycket gott - en ny favorit här. Till förrätt åt vi räkcocktail med granatäpple och gurka och till efterrätt blev det halloncheesecake. Gjorde misslyckad fudge som julgodis, så jag "återanvände" den som botten i cheesecaken. Det blev bättre än att äta den rakt upp och ner (fudgen alltså).

    Oupsie - usch, vad du lider. Önskar att jag kunde säga eller göra något för att det skulle kännas bättre, men det går ju inte. Jag är iallafall helt övertygad om att du inte fejkar några smärtor, eller är överdrivet gnällig. Jag hade själv problem med foglossning och vet att det gör jätteont, och då är jag ändå en van "självplågare" i form av smärtsam träning (jag har ansträngt mig till kräkning mer än en gång ). Många kramar!

    Parnassia - du har det verkligen inte heller lätt. Jag höll på att rasa ihop helt (eller gjorde det verkligen, rättare sagt) när vi precis fått hem Piff & Puff och inte fick sova. Jag tror att det enda rätta är att försöka vara konsekventa och trogna sin metod ett tag, så fattar Lilla förhoppningsvis vad det handlar om. Det är verkligen hemskt när man inte får sova, och du har alla mina sympatier. Hoppas nu att jobbet blir kul och att du trivs bra. Kram!

    Snaily - härligt med skidtur.

    Muggles - när du är tillbaka vill jag höra mer om hur helgen varit.


    Vickan - jag tycker också att det verkar väldigt synd att sätta för fönstret; någon form av solfilm låter som en smart lösning.


    Hattis - skönt att det inte dykt upp mer brunt.

  • Tinga

    Jo, just det - Cicci, vem mer i tråden är det som har ett barn som heter som Puff? *nyfiken*

  • Tinga

    Här har vi två förkylda småkillar, så nu kräks det mer än vanligt igen. Fy satan vad jag hatar det! Kräktorkning dagarna i ända. Undrar när den där förbannade övre magmunnen ska mogna på de små liven?

    Kompisarna som var här igår har en 16-månaders son, och hon beklagade sig för mig hur han häromdagen hade kräkts under ett hostanfall när hon var ensam hemma, så att hon ensam fick ta hand om både barn och sanering. Snacka om att jag är helt fel person att beklaga sig för i sådana ärenden; har har jag varit själv vid hundratals tillfällen med två barn, där båda kräkt ner sig och det flera gånger om dagen. Nä, det blev inga sympatier, kan jag säga.

  • Tinga

    Telis - jag skulle också rekommendera en stor ho framför en sådan där "enochenhalv". Mina föräldrar har en sådan, men den lilla känns mest besvärlig att använda - vattnet stänker åt alla håll. Har man plats är väl två stora att föredra, men annars skulle jag som sagt rösta på en stor.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!