• Tinga

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    BS - creme fraiche och mango chutney blir jättegott.

    Muggles - ett studiebesök på neo vore kanske bra av den anledningen också att du då skulle kunna få lite svar på vilka förutsättningar barn som föds i olika veckor har? Det är inte alls så illa som du verkar tro! Visst finns det barn som Vickans kompis son, som det inte går helt bra för, och visst är den risken större än om man föds i fullgången tid, men det är mest troligt att det trots allt går bra. Visst, det blir en jobbig resa på många sätt ändå, men om bara slutresultatet blir bra är det lite lättare (mindre jobbigt) att bära det tunga längs vägen. *säger en som fortfarande inte nått slutmålet, men som ändå kan se att jag har normala barn i alla andra avseenden och god sannolikhet för att de ska börja äta som folk också, så småningom*

    Oupsie - välkommen hem! Låter som att det går bra så här långt, så jag hoppas att det fortsätter på den inslagna vägen. Kram! 

  • Tinga

    Måste bara få börja med att berätta att i fredags var vi på neo för 2.5-årskontroll av Piff & Puff. Vi såg det egentligen mest som ett besök för att få en bekräftelse på att de är precis som de ska och att få träffa vår trevliga psykolog från neotiden, och det blev precis så; en bekräftelse. Både Piff & Puff är helt normalt utvecklade för sin ålder. Den här gången var Piff lite före Puff; vid 1-årskontrollen var det tvärtom, så man ser hur det skiftar och hur utvecklingen liksom går i steg. Nu är inte nästa kontroll förrän i samband med 6-årsdagen.

  • Tinga

    Och så en orättvis sak ; maken har fått se Daisy! De var på neo för en provtagning samtidigt som vi var där, men just då var inne på ett test med Piff och maken väntade utanför med Puff, så det var bara han som fick se henne. (Vi hade ju tråddejt hemma hos mig i julas, så maken vet vem Oupsie är och jag hade ju förvarnat om att de var i krokarna.) Men jag har ju sett henne på bild och hon är verkligen fin.

  • Tinga

    Nu sitter jag här med nylackerade tånaglar och nyryckta ben, och bara njuter av att semestern har börjat. Det blev en körig vecka med kvällsarbete varenda dag, men såhär i efterhand känns det bra att ha klarat av alla de där arbetsuppgifterna, för nu kan jag verkligen ta semester med rent samvete. Och datorn stannar hemma, så något jobbande kommer det inte att bli. Ska bli så himla skönt att komma iväg till sol och värme imorgon.

  • Tinga

    Piff & Puff är ju 2.5 år nu, och de leker faktiskt en del själva i sina egna rum på ovanvåningen, både var för sig och tillsammans. De har nyligen fått börja röra sig i trappan på egen hand, och det underlättar förstås leken däruppe, för då kan de komma ner till oss när de vill. Sen har de fortfarande en försvarlig mängd saker i skåp i vardagsrummet och leker mest härnere, men inte enbart.

    Jag har ju utlovat bilder på deras nyfixade rum, men inte kommit till skott ännu. Ska rycka upp mig efter semestern. Är inte nöjd med de påslakanset de har nu (lånar av mig och maken), så det känns inte riktigt kul med bilder till galleriet då. (Ja, jag erkänner; lite nördig är jag när det gäller hur mitt hem ser ut. )

    Iallafall så har de varsin stor säng numera, barnmöblemang, bokhylla, sittsäck (hoppsäck ) och var sitt Tree (http://www.svenssons.se/mobler/1044-hyllor_och_hangare/225-tree_rockhangare_golv/1084-vit_junior.aspx) att hänga grejer på. Tanken är att så småningom hänga  t ex kläder där, men eftersom de fortfarande använder blöjor brukar vi byta om i tvättstugan istället. Sen har de ju varsin rolig målad fondvägg, med savann- respektive havstema, för att liva upp lite. Och så mjuka mattor som är sköna att ligga på knä och leka på.

  • Tinga
    nennesjuttioåtta skrev 2011-02-06 21:26:31 följande:
    Tinga – ha en riktigt skön semester!!! Väl värt!
    Tack! Får väl se hur mycket semester det blir, med tre 2.5-åringar och en 1-åring i sällskapet. Men vi är flera vuxna som kan hjälpas åt att ta hand om dem.
  • Tinga

    Oupsie - nä, han såg ju inte så mycket, men mer än jag gjorde. Välkomna hem igen!

    Nu blir det sängen här. Vi ses igen om en vecka!

  • Tinga

    Hej i tråden!

    Har bara skummat lite snabbt och sett att Ada & Beda växer, Hattis är fortfarande gravid och September likaså; hurra och grattis för alltihop!

    Och Snaily ska flytta förstår jag; spännande!

    Tänk vad mycket som hinner hända bara på en vecka. (Det har säkert hänt mycket mer, men det hinner jag inte läsa ikappp. Räknar med att få veta det ändå om det var något väldigt viktigt. )

    I måndags kväll kom vi hem från vår semester, som var jättehärlig. Vi hade fint väder i princip hela tiden och har njutit av att vara lediga. Men fy fagerlund vad kallt det är här hemma; i tisdags morse fick maken putta ut barnen genom dörren för att överhuvudtaget få ut dem. Och igår när jag skulle lämna på dagis sa Piff "Mamma, ska vi gå och bada nu?". I wish!

    Nu är det full fart här hemma igen, så jag har inte hunnit in här förrän nu, och det blir tyvärr bara en snabbis.

    Kram på er allihop!

  • Tinga

    Liten - tack! Vi har varit på Gran Canaria. Mamma fyllde 60 och bjöd med hela klanen.

    Hm, vad köper man till tyskar? Torkat älgbajs, kanske? Lär finnas på burk att köpa, har jag hört. Funderar på om något lite "exotiskt" i matväg skulle funka, typ en burk hjortronsylt eller något annat typsikt svenskt?

  • Tinga

    Skål på er, säger jag också! Skål

    Liten - mitt stående tips när det gäller varm vinterdrink är Kiviks Varm & Kall. Den finns i 2.2%-ig form på ICA och 7%-ig form på Systemet. Stoppa gärna i lite fintärnat äpple också, eller spetsa den med calvados om du vill ha högre alkoholhalt.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!