• Tinga

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Rapport från den här sjukstugan: Puff hade 39.8 inatt, så idag blir det besök på VC på förmiddagen. Min gissning är öroninflammation, för det har det varit de senaste gångerna när han haft så hög feber. Hoppas vi får penicillin, för om en veckan åker vi till Gran Canaria.

    Klockis - ojdå, vilken dramatik i ridhuset! Tur att det slutade lyckligt för alla parter. (Fast pappan kanske går runt med en blåtira idag - han har iallafall förtjänat en. )

    PB - vilken sammanfattning!

    Piggelin - låter som att ni verkligen är på g med planerna nu. Visst är det kul att få prova sin brudklänning?

    Puff sover fortfarande här, så jag ska försöka jobba lite till. Det gäller att utnyttja de tillfällen som finns för att kunna skrapa ihop en någorlunda arbetsdag, även när man vabbar. Maken avlöser iallafall senare i eftermiddag, så att jag får några timmar på kontoret också. Har en del att hinna med den här veckan, eftersom det väntar semester sen. Ska dessutom vara ledig på fredag också, för att ta Piff & Puff på utvecklingskontroll på neo.

  • Tinga

    Oupsie - åh! Stort och varmt lycka till, tjejen!

  • Tinga

    Heja Oupsie och Mr. Oupsie! Jag behöver ju inte ens bidra med någon sms-tjänst när det nu är direktrapportering i tråden.

    Puff hade öroninflammation i ena örat, men fick en 5-dagarskur med Kåvepenin. Hoppas att det gör susen. Men det är tredje öroninflammationen på 8 månader, så kommer det en till snart får vi nog be om att få rör, för så här kan det ju inte vara meningen att det ska vara.

    Det blev f ö en omgång medicin till mig också, fast Primolut Nor, för att skjuta på mensen nästa vecka när vi ska till Gran Canaria. Eftersom jag är så himla oregelbunden nuförtiden har det varit svårt att förutspå huruvida det skulle inträffa under resan eller inte, men nu har jag sett ÄL-spår, så då är det lika bra att ta det säkra före det osäkra. Fast jag fick betala 200 spänn bara för receptet, eftersom det egentligen är medicin "som inte behövs". Fast det är det lätt värt. Solsemester och tant är ingen rolig kombo.

  • Tinga
    muggles skrev 2011-01-31 17:50:36 följande:
    Tinga: vi har 90x200 plastad frotté i Moas säng. Tror vi köpte det på en barnaffär, typ Babyproffsen. Hon kräks ju inte i normalfall men ibland åker de ju på kräksjuka och en gång har hon faktiskt kissat i sängen, så det är absolut ett måste! Vi köpte en lite dyrare variant som andas jättebra.

    Ledstänger finns på diverse nät-sajter men vi köpte på Hornbach, de har så man kan köpa metervis har jag för mig. Vi köpte typ "rundstång" i ek. Sedan kapade maken dem i rätt storlekar och lackade dem och köpte väggkonsoler i borstad metall. Blev asbra! (Bild finns på FB men påminn mig så kan jag skicka bild.)
    Ja tack; gärna bild.

    Jag var på Jysk igår för att köpa frotté, men det var liksom gummi på baksidan, så det köpte jag inte. Det måste ju bli jättevarmt och obehagligt! Ska försöka få till ett besök på typ Babyproffsen eller liknande med det snaraste, men då måste jag till Malmö, så lite meckigare blir det. De små från IKEA får duga så länge.
  • Tinga
    BrudSommar2006 skrev 2011-01-31 21:02:27 följande:
    Penntricket känns meningslöst att prova här, kanske skulle prova med en schampoflaska möjligen.
    *skrattar så jag får ont i magen* Du är bara så skön, BS!
  • Tinga

    Här duschas eller badas det ungefär 2 ggr i veckan, ibland bara 1, beroende på nersmutningsgrad. Piff är också lite torr i huden, så vi vill inte låta honom duscha eller bada alltför ofta.

  • Tinga

    Koko - glömde innan; vad bra att du kunde se det som att det är bra att Piff & Puff är i samma storlek som Conny, snarare än att det var dåligt att Conny är liten. Liten men naggande god, du vet. Så länge de äter som de ska och utvecklas som de ska spelar ju inte storleken så stor roll. Det är klart att det kanske är lättare om man är lite större som kille, snarare än "liten och klen", men utvecklingsmässigt är det ju inga problem. Piff & Puff är också proportionella; Piff -2 kurvor på både längd och vikt och Puff -1.5.  Vår magdoktor säger att så länge de ligger inom -2 är det inga problem, men börjar de halka ned på -3 (där Piff legat i typ 1.5 år ) är det läge att börja diskutera åtgärder. Och dit har ju Conny långt.

  • Tinga
    Fru FruLLan skrev 2011-01-31 21:16:25 följande:
    Tack för kramar tjejer
    Måste bara förklara mitt lilla utförandeskap.

    det är inget illa ment alls det är inte NI som gör att jag känner mig utanför. Utan det känns bara som att alla är så glada, planerar barn, är gravida, har små bebisar och lever livet.

    Så där är alla på ena sidan gravida som fan och glada
    och på andra sidan...
    jag och ingen graviditet, ingen mage, ingen glädje.

    ja jag bkänenr mig utanför, men det beror ju på MIG.
    Gissa hur många gånger jag har känt så, både vad gäller andras graviditeter (alltså efter att Piff & Puff var födda och jag kände mig snuvad på konfekten, dvs sista trimestern) och även när det gäller andras barn; alla är så glada och har det så mysigt, och vi bara kämpar med att få dem att äta och är sen för utpumpade för att orka njuta av det som faktiskt är bra.

    Många kramar; det är verkligen tufft att förlora något man så innerligt ville ha.
Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!