• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Tack alla för input i kakelfrågan. Hoppas BS vågar sig hit på besök även om vi tar kakel från Marrakech ...

    Nu en tur till kakelbutiken ... 

  • fru AM

    Porchez: älskar också halloumi men vill ha den enkelt tillagad, stekt rakt upp och ned med kanske en fräsch tomatsallad till för att väga upp det salta. Viner ... är ganska ovetande och tycker att det mesta är gott Just nu har jag snöat in på Ripassa och tycker det passar till allt

  • fru AM

    Skippa köttbiten ibland och frossa i osten - du kan ju göra en vattenmelonsallad till med lite mynta hackat i kanske + olivolja, stora skalade chunkiga gurkbitar och limemarinerad rödlök!

  • fru AM

    Gaaah vad sugen jag blev på halloumi!!

    Undrar just om det finns en liten klump i kylen ... Och vattenmelon! 

  • fru AM

    Det är väl Ores "recept" ursprungligen ...? Jag skivar ett par rödlökshalvor så tunt jag kan och pressar 1-2 lime över låter marinera i rumstemp minst en timma helst lite mer elelr i kylen om man är orolig för något ... Det är så gott att man nästa kan äta det som godis! Gjorde en sallad på olika sorters kokta bönor, marinerad rödlök och grovriven ruccola för ett tag sedan - vrålgod.

  • fru AM

    Steka halloumi med dill! Vilken bra idé - det måste jag prova!
     

  • fru AM

    Parnassia: Jag var lite snabb där ... Kanske borde skrivit: Ruccola handriven i stora bitar (jag gillar att riva salladen med händerna snarare än skära den med kniv)

    Håller på att bli nipprig av alla packningsdetaljer. JAg glömmer ju hela tiden att det mesta finns att köpa på plats (frånsett välling). Jag gillar dock att vara förberedd och välförsedd från start ...

     

  • fru AM

    Lappis: Italien på fredag är det som gäller!

    Angående den limemarinerade rödlöken så tror jag även att en lökfegis skulle kunna gilla den - den blir så mild och god efter marineringen. 

    Så ja - nu tror ajg att jag skickat iväg den sista jobbgrejen ... ska bara fakturera också, och redovisa månadens kvitton. Sen SOMMAR! 

  • fru AM

    Ikväll ska vi ha barnvakt - fast inte för att gå ut på galej utan för att gå på en nätverksträff hemma hos en kompis. Vi ingår i hennes "registrerade nätverk" för att hon ska få adoptera barn om singel ... Egentligen kanske barnen borde varit med men hon bor just nu i en etta och om alla tar med sig alla barn så skulle det bli 16 personer där ...

  • fru AM

    Lappis: jag vet inte vilka länder hon har att "välja" på ... Men det blir ganska garanterat ett äldre och kanske skadat barn eftersom hon är så pass gammal och singel ... Det låter helt rubbat att det funkar så men de äldre singlarna får "ta vad som blir över" Man skulle annars tänka att ett barn med extra behov skulle behöva två föräldrar ...

    Vi får se om hon överhuvudtaget får ett barn - tror inte hon hinner under den dispenstid hon har fått. Hon verkar doch lyckligt ovetande om hur lång tid det egentligen kan ta ... Antar att adoptionsdamen dragit det för henne men hon kanske inte tagit in det.  

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!