• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Liten: Om jag var ni skulle jag köra på antibiotika ... Svinkoppor är inget man vill ha vandrande i familjen ... Dessutom svårt att hålla barnet/barnen isolerade från andra barn. Är det björnloka så hjälper inte antibiotikan - då vet ni ju det.

  • fru AM

    Och jag är lite motvalls och säger så här: Tänk om alla kunde vara riktigt tydliga med vad de vill för egen del (eftersom de allra flesta tänker på sig själva (och sina ev. småbebisar) i första hand - helt naturligt).

    Snorkissons mår bättre av att sätta ner fötterna och vara tydliga med VARFÖR ni vill vara ifred. Fortsätt med det! Men era "påflugna" föräldrar har fått ett efterlängtat barnbarn som de naturligtvis vill träffa. Synd om de försöker kamouflera sina  egocentriska önskningar med "att de vill hjälpa till" eller liknande. Be dem bekänna färg och konstatera: "Det här vill vi - och det här vill ni ... Hur kan vi jämka ihop oss?". Tragedin med S påverkade även dem. Det kan vara lätt att glömma det. Egentligen - i det stora hela - vad skulle det göra om de kom oanmälda - eller helst anmälda - en gång i veckna eller så? För de springer väl inte där varje dag? Och när de väl kommer - sätt dem i arbete. De kan kanske gå ut med sopor, tömma diskamskinen eller hänga en miljard små minikläder på tork? Speciellt om L sover när de är där.

    Visst är Leffelina er bebis och ni vill landa med henne - men hon hör också hemma i ett större sammanhang. Så stäng inte dörren helt. Om ett halvår eller så kommer far- & morföräldrar vara guld värda när det gäller barnvakt - så värna lite om relationerna och tänk som sagt på att även de har längtat.

    Tänk - JAG ser redan fram mot mina barnbarn .... 

  • fru AM

    Angående magöverhäng så hänger det kanske inte över på mig men det finns en liten rundning som börjar ett par cm ovanför snittet.

    Jag kämpar verkligen med min mage - dels att tycka om den - dels att få den lite mindre ... Jag gör sneda situps och gör "suga-in-magen-övningar". Plankan lär ju vara bra men jag får så himla ont i armbågar/händer.
    Man önskar att man såg ut som Olga ... http://blogg.mama.nu/olgas-blogg/ 

  • fru AM

    PB: Det är klart att mormor inte ska ta med bebin på timslånga promenader för att "umgås" - det är ju bara hål i huvudet!
    Jag har gjort så att jag har lagt sovande eller vaken bebis på vår dubbelsäng - och sedan sagt till den besökande släktingen: "Här är han/hon - varsågod att umgås!" Det har blivit fina stunder med mycket ögonkontakt och lära-känna-ljud. Jag minns också hur skönt det var att min mamma kunde komma och sitta med Storsonen i famnen (två veckor gammal) för att jag skulle få duscha den dagen. 

    Det är klart att man kan vara olika skör som nybliven förälder - med eller utan depression eller liknande. När man är under isen så är man ju ofta lite problemorienterad och då kan en oanmäld svärmor på dörrklockan kännas som Domedagen. Jag vet - jag har varit där och snuddat. Men man måste se det för vad det faktiskt är - en längtande farmor/morfar etc. Och hantera henne utifrån det. Jag menar inte att man ska låta "gammfolket" få som de vill alla gånger utan bara se dem för vad de är.

  • fru AM

    Ore: tack för tipset om pilatesboll! Jag håller på att utverka tillstånd från maken att få skaffa en - han påstår att vi inte har någonstans att förvara den ...

    Kvällens drama:
    Jag samlade ihop alla mina mailade bekräftelser på ditten och datten inför Italienresan imorgon och upptäckte att vad jag hade trott var en bekräftelse på ett rum (första natten) var enbart en bekräftelse på prisförfrågan och att de förväntade sig en bekräftad bokning från mig (!?). Allt var på italienska som jag inte kan men jag hade plötsligt en aning om att jag borde göra en grundlig översättning i Google Translate ... Jag testade att ringa hotellet och fick tag på en gubbe. När jag frågade om han pratade engelska sa han "no", frågade efter mitt namn och la på luren! INGET HOTELL FÖRSTA NATTEN - IMORGON!!!??? Panik!

    Så jag fick hastigt och lustigt försöka hitta ett annat hotell till rimlig kostnad och inom rimligt avstånd från flygplatsen ... Hittade ett MYCKET finare och inte så mycket dyrare. Bokade denna gång via booking.com där man får en direkt bekrätelse på engelska eller på svenska för den delen om man vill. Jises vilken hög puls jag hade där ett tag ...

    Jag MÅSTE gå en italienskakurs!!! 

  • fru AM

    Start september: det kan inte vara UVI då? Det märks ofta (under graviditet) BARA genom sammandragningar. Syns så klart på odling sedan men symptomen är helt annorlunda mot o-gravid UVI ...

  • fru AM

    Tittar in en snabbis för att önska er alla ett par trevliga sommarveckor! Sen är jag tillbaka igen och plågar er med mina framgooglade länkar. Arriverderci!

    PUSS & KRAM! 

  • fru AM

    Ett snabbt hej från mig! Sitter på Prags flygplats - på världens segaste gratisnätverk - o väntar på flighten hem. Italien var underbart även om de senaste dagarna var lite väl heta (uppåt 40 grader). Återkommer när jag sitter vid en dator igen .antar att jatg har ett hundratal sidor att läsi ikapp först också KRAM till alla

  • fru AM

    Hej alla igen!
    Grattis till vovve EA! Måte googla rasen ...

    Porchez: en fin sommardag går man och köper en lovande pocketbok samt en hel låda jordgubbar/hallon/vita nektariner och går och lägger sig någonstans och bara slappar (eller det är vad JAG skulle göra i alla fall)

    Heja Snaily och Yngla! Hoppas du orkar stå på dig lika bra som sist gentemot BVC-tanten. Förstår dig så väl - vår BVC har ju misstänksamma blickar riktade mot lille Hektor ... hoppas han sätter fart antingen med vikten eller längden snart. Fötterna har i alla fall blivit större men dem har de ju aldrig mätt

    Semestern i Italien var skön, rolig, social och VARM! Först en vecka i hyrhuset med tre sköna famljer och sedan tre dagar vid havet hos nunnorna.

    Missöden dock:
    - Vår paraplyvagn (MacLaren) gick sönder så till vida att ett hjulpar plötsligt trillade av! En plastmojäng saknades och stod ej att återfinna. Vi har släpat hem vagnen i alla fall och hoppas på att lista ut vem vi ska lämna in den hos för reparation. I värsta fall får vi väl köpa en helt ny vagn.
    - Vi glömde själva mottagardelen (föräldraenheten) av vår superbra babywatch någon stans. SKIT! Måste skaffa ny - men den modellen vi haft finns inte längre på marknaden. Synd för den är verkligen jättebra. NÅGON SOM HAR TIPS OM BRA BABYVAKTSMASKINER? Helst under 1000-lappen och med bra räckvidd.

    Ska börja beta av sidor ni skrivit medan jag varit borta ...

    Hopaps alla har det bra så här mitt på sommaren?

     

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!