• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    I tidernas begynnelse hoppade vi på Barnkarusellen, men efter fyra år har vi fått uppleva det mesta i tivoliväg i den här stammistråden: berg- & dalbanor, skräcktunnlar, skrattsessioner i Lustiga Huset, spåmadamer … För att inte tala om alla timmar, veckor, månader, år vid Lyckohjulet – nit eller vinst denna gång …?


    Här är oftast högt i tak – vi pratar sömn och sömnbrist, barn och barnbrist (och möjligen brister hos befintliga barn ), ägglossning och utebliven ägglossning, jämlikhet och ojämlikheter, amning och flaskmatning, relationer, sorg, glädje, död, liv, recept på mat och recept på barnalstrande läkemedel och metoder … Ibland håller vi med varandra och ibland ryker vi ihop. Det blir som det blir. Tråden är som livet självt, helt enkelt.


    Välkommen att hoppa in, i farten, i trådkarusellen som utgör tivolits nav!  Presentera dig (med ålder, skostorlek, favoritchoklad, ungefärligt geografiskt läge och status i barnfabriken) när du känner dig mogen att kliva ut ur smygläsargarderoben. Många av våra stammisar är före detta smygisar … I den här tråden finns det en hittills oskriven regel som kanske skulle kunna formuleras så här: Vi bryr oss om varandra på riktigt – i glädje och sorg.


    Förra tråden: 

    www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3792698.html

  • Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!
  • _koko_

    God morgon i tråden! Äntligen lite lite bättre, undrar om det var för att jag la i lite färg i hårbotten och tog en dusch igårkväll?

    Klockarbol - Tänker på dig hela tiden! Snubblade in på en otrohetstråd på FL igår (ja, när man är sjuk gör man konstiga saker, som att gå in på FL ), och det är så sorgligt att bara läsa om, hur är det då inte att vara med om?? Fler kramar till dig!

    snaily - Åh, vad vackert det låter!!

    liten - Grattis till hyfsad natt, hoppas denna blev lika bra.

    muggles - Tycker fortfarande att det är helt overkligt att ni väntar tvillingar!

    EA - Plussplusspluss!

  • _koko_

    muggles - Men gud, glenn och sven!!! Jag är tyvärr inte särskilt nöjd alls med mitt ärr. Jag är verkligen "kapad" där, förut var magen jämn från naveln och neråt, nu går den in vid snittet och jag är orolig för att den alltid kommer att göra det. Samtidigt är jag ju glad för snittet eftersom jag inte vet hur det hade gått om han inte kommit ut på det sättet, så det är lite blandade känslor... Hur vanligt är det med snitt vid tvillinggraviditeter?

  • Oupsie
    muggles skrev 2010-11-11 10:25:58 följande:
    Vi fick en broschyr från Bvc om tvillinggraviditeter och förlossningar och i den står det att det beror på hur nära varandra äggen fäster i livmodern om enäggs har en el två moderkakor. Tvåäggs har alltid varsin moderkaka och enäggs kan antingen dela el ha varsin, så har jag fattat det nu. Det måste alltså inte vara så att de endast har en som de delar på, vilket ju ger lite mer hopp.  En annan grej jag har lite ångest för är kejsarsnitt, vill helst föda vaginalt om det går. Hur ser ditt ärr ut nu AM (du hade ju lite ångest för det vill jag minnas)?
    Jag har två bekanta här nere, förutom Tinga, som har fått tvillingar. Den ena gjorde kejsarsnitt och vad jag förstod på henne så blev det så "automatiskt" om man väntade tvillningar men när jag pratade lite om det med den andra tvillingmamman så berättade hon att hon hade fött vaginalt. Hon hade fött ett barn tidigare och ville föda tvillingarna på samma vis. Som jag förstod det så tittar man på hur de ligger och så länge båda två ligger bra till för en vaginal förlossning så är det inget som hindrar en sådan och hon verkade väldigt nöjd med förlossningen.
  • Oupsie

    Ada och Beda eller Glenn och Sven . Jättebra namn ju!

  • MSW
    muggles skrev 2010-11-11 10:28:34 följande:
    Jag har döpt våra tvillingar till Ada och Beda Maken tyckte att en av dem måste heta Glenn så det höll på att bli Glenn och Sven också, men jag gillar Ada och Beda bättre. Jag hoppas så att de är friska så att vi slipper ta bort dem, jag vill gärna ha de här barnen! Tänk vilket antiklimax att tro att man ska få 3 barn och så bidde det bara 1 iaf... Men jag är inte villig att ta emot två barn med DS, så krass är jag...
    Såklart.. Ni är juh göteborgare! Har också full förståelse för att ni inte vill ha två barn med DS (särskilt när man har ett syskon man vill ha tid/ork för också)..

    Snaily: Tack, bra jobbat med byrån!


    Koko: skönt att det känns som sjukdomen går åt rätt håll!


    Jag belönar mig själv att ta en pause med lite internet tid då jag var effektiv med första uppgiften! Nästa steg är att läsa lite Jesper Juul...


     

  • Oupsie

    Koko, skönt att du känner att du är på bättringsvägen .

  • muggles

    Koko: det är nog tyvärr ganska vanligt. Dels kanske de måste ut pga det ena el det andra (barnen el modern mår dåligt), dels väljer man ofta att snitta för att man räknas som överburen tidigare i en tvillinggraviditet. Det beror också på barnens läge om en vaginal förlossning anses möjlig. Ligger barnet längst ner i säte, väljer man alltid snitt. Ligger barnet längst ner med huvudet ner, kan man föda vaginalt och försöka vända barn nr 2. Vår BM har jobbat på specialförlossningen och förlöst tvillingar vilket känns tryggt. Men jag sa till henne att jag VÄGRAR föda i säte, även om hon menade att föda nr 2 i säte är inte samma sak som att föda ett "vanligt" barn i säte. Men jag får panik vid blotta tanken... Det kan ju starta som en vaginal förlossning och tex få ut den ena och sedan sluta med akut snitt för att få ut den andra, om den börjar må dåligt.

  • muggles

    Dessutom är det tydligen rätt många procent där båda barnen ligger med huvudet ner (om det var typ 67% el nåt). Jag hoppas på att tillhöra dem!


    Jag tror jag måste ta lite magbilder. Herregud, på kvällen ser jag ut som om jag är i 4:e månaden redan!

  • muggles

    Hur fort blev ni andra "stora" med nr 2? Man hör ju så mkt att det går fortare med nr 2 än nr 1 men nu är det ju dessutom 2 därinne.

  • muggles

    Jag har lite skräck för kejsarsnitt också pga jag sett det på film (sådana där förberedande förlossningsfilmer ni vet) och det ser så jäkla otäckt ut när de vänder och vrider för att få ut barnen. Tänk att ligga där och känna hur hela bäckenet liksom knakar och underkroppen "far runt". IIIIIIIIIIIIIIIIIIIII, panik igen! Jag skulle hellre vilja vara nedsövd känner jag...

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!