• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    I tidernas begynnelse hoppade vi på Barnkarusellen, men efter fyra år har vi fått uppleva det mesta i tivoliväg i den här stammistråden: berg- & dalbanor, skräcktunnlar, skrattsessioner i Lustiga Huset, spåmadamer … För att inte tala om alla timmar, veckor, månader, år vid Lyckohjulet – nit eller vinst denna gång …?


    Här är oftast högt i tak – vi pratar sömn och sömnbrist, barn och barnbrist (och möjligen brister hos befintliga barn ), ägglossning och utebliven ägglossning, jämlikhet och ojämlikheter, amning och flaskmatning, relationer, sorg, glädje, död, liv, recept på mat och recept på barnalstrande läkemedel och metoder … Ibland håller vi med varandra och ibland ryker vi ihop. Det blir som det blir. Tråden är som livet självt, helt enkelt.


    Välkommen att hoppa in, i farten, i trådkarusellen som utgör tivolits nav!  Presentera dig (med ålder, skostorlek, favoritchoklad, ungefärligt geografiskt läge och status i barnfabriken) när du känner dig mogen att kliva ut ur smygläsargarderoben. Många av våra stammisar är före detta smygisar … I den här tråden finns det en hittills oskriven regel som kanske skulle kunna formuleras så här: Vi bryr oss om varandra på riktigt – i glädje och sorg.


    Förra tråden: 

    www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3792698.html

  • Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!
  • muggles

    Mugglan back in good shape - I rule!


    MSW: hur går det med era försök förresten, är ni aktiva?

  • Oupsie
    MSW skrev 2010-11-11 10:47:43 följande:
    Jag belönar mig själv att ta en pause med lite internet tid då jag var effektiv med första uppgiften! Nästa steg är att läsa lite Jesper Juul...  
    Får nog göra samma sak här. Börja plugga nu och återkomma senare... (vill inte plugga *surar lite*)
  • Ore

    Mugglan: Ada-Glenn och Beda-Sven som dubbelnamn kanske

    Då hoppas jag att dina enäggstvillingar (det kanske man ser närmare längre fram om det verkligen är så...) får varsin moderkaka! Då verkar ju en del av potentiella problem undvikas...

    Jag hoppas också att de är friska! När är KUB-testet?

  • _koko_

    muggles - Så var det inte alls för mig!! Jag hade samma bild som du innan, men bara låg där och kände ingenting, hörde ingenting, och plötsligt började en bebis skrika, var det vår bebis?!! Det var heeeelt surrealistiskt! Innan dess hade jag kräkts pga blodtrycksfall och gråtit en skvätt pga oro/stress, men på det stora hela var det en, under omständigheterna, mycket positiv upplevelse!

  • muggles

    Ore: 22/11 är NUPP så då får vi också svar på blodprovet.


    Koko: aha, så du tyckte det var bra att vara vaken då? Hur är det - söver de vid akutsnitt? Har för mig att jag hört att ibland blir man sövd...?

  • muggles

    Alltså ni fattar väl att jag mest av allt hoppas att barnen kommer ut friska? Men samtidigt så har jag ju genomgått en vaginal förlossning som var en bra upplevelse (trots den tidvis helvetiska smärtan) och det är en situation jag har upplevt och känner mig trygg i. Kejsarsnitt känns inte alls tryggt, så om man fick önska...

  • Ore

    67 % av fallen där barnen ligger rätt för vaginal födsel låter som bra statistik!!!

  • muggles

    PB: hur mår du idag? Finns det några nyheter om Elise?

  • MSW

    Mugglan: Denna månaden innebär det varannan-dag-sex mellan typ dag 10-20, men har inte direkt sett några tecken på ÄL, så vi får väl se (bim runt 24:de räknar jag).. Det som är mest positivt med denna månaden är att maken och jag äntligen vill satsa(!!) på att försöka ungefär lika mycket.. Detta är väl tredje försöket, nästa månad blir det ÄL-tester tror jag.. Så att man åtminstone vet att det blir ÄL och ungefär vet när bim kan tänkas bli..


    Men statusen nu är nog att vi kör på tills det tar sig och sen får skolan lösa sig på ena eller andra sättet..


    Nu ska jag nog sätta på en kopp té och ta mig en titt på den där Juul!

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!