• Piggelin1

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Jeeesus tjejer, vad ni skriver! Kämpat i åtskilliga dgr för att komma ikapp & bdet berömda anteckningsblocket har legat vid sidan av, eftersom det var en massa grejor jag ville komma ihåg...


    Nu ligger jag efter igen med dagens inlägg, men ser till att posta detta så länge, så får jag kämpa på & skriva mer senare – lilleman är missnöjd till max & Amanda vill ha hjälp med att dega (& just nu är jag avis på er som har rätt till 30 h barnomsorg i veckan när ni är föräldralediga...)


    PB – grattis till viktminskningen & gott med bra möte innan i veckan. Läste att du inte gillar Rut – lite kul, för samma dag fick jag mess från en kompis som fick just en Rut i förra veckan


    På tal om namn, i lörfdags i GP läste jag en födelseannons ”Välkommen Magnus...” DET namnet kan det inte vara många barn idag som får??! I min klass på mellanstadiet hade vi desto fler, fyra som mest, vill jag minnas.


    På tal om andranamn – mina tre bröder har ett gemensamt namn, varav en har det som tilltalsnamn. Har faktist inte tänkt på det som dålig fantasi, utan ett namn från farfars far.


    Lappis – den Ragnar du jobbade med, hur gammal var han då? Var tillsammans med en Ragnar för 15 år sen, & han var från Sthlm


    PB igen – minns att du skrev att du har grymt dålig syn – jag har fortfarande noga aldrig träffat ngn med sämre syn än jag, så jag är tveksam till att du slår mig... vill minnas att Tinga också har lika bra/dålig syn som typ en mullvad eller så... Lappis med, tror jag?


    ”Aphjärna” - kul namn! Ska svara dig om förslaget på blommor till bröllopet förresten. Lät verkligen kanon! Måste ta tag i blommorna snart nu känner jag – veckorna rusar iväg & snart är det ju dags!


    Tinga förresten – vilka fina blommor till din mormor! ..och god mat ni gjorde i fredags! Gillar också den andra Fredagsgourmet bäst – fast nu var det längesen vi lagade ngt ur dem. Dock en sak som irriterade mig alldeles nyss var att nästan alla fiskrecept är antingen lax eller insjöfisk (gös, abborre osv) & just då var jag på jakt efter recept med havsfiskar. En tanke poppade upp - ”Så är det säkert bara för att boken är producerad i Sthlm & inte på västkusten”


    Fru E – vilket jättefina bakverk! Du är verkligen superduktig!


    Snaily – vad underbart det lät med din skidtur & egentiden häromdagen!


    Smint, såg att du fått spelet Sybarit – jag gav mannen/oss det i julklapp för två år sen – klart kul spel, men nu var det längesen vi spelade det! Ska nog ta & damma av det!


    Snorkis – på tal om ditt nick – häromveckan läste jag en saga för A som hette just ngt med Snorkfröken! Kom att tänka på dig & fnissade lite


    Mugglan & Lappis & AM – fina klockor! Använde inte klocka på massor av år, men så vann jag en Lambretta ism ett jippo med en byrå för två åt sen & den använder jag sen dess. Gillar den skarpt!


    Oupsie – skickar mängder med kramar – snaaaart är det över!! Hoppas verkligen att foglossningen iaf ska gå tillbaka lite efter förlossningen. Slippa helt direkt efteråt kanske man inte vågar hoppas på, eftersom du haft det så jobbigt, men LITE mindre borde väl kunna vara en önskan att uppfylla iaf?


    Kängu – blääää för kräksjuka. Håller tummarna för att maken & du slipper undan. Om det finns kräksjuka som går här när det närmar sig bröllopet, så har vi bestämt oss för att hålla Amanda hemma för säkerhets skull (typ kolla av tv å veckor innan & hålla hemma vid behov). Det är väl typ det sista vi vill att ngn i familjen åker på då...

  • Piggelin1

    Haha Lappis - ännu en gång "En liten värld" Det bara MÅSTE vara samma kille, han jobbade på bank ett tag innan han flyttade till Östergötland Han bodde i Östergötland när vi träffades på en midsommar (när jag bodde i Sthlm), men minns att han jobbat på bank innan. Han flyttade tillbala till Sthlm sen efter några år & jag har lite koll på honom (en av mina bästa vänner träffade sin man via oss för 15 år sen) - träffade hans fru på en 40-årsfest för ett antal år sen (han själv var sjuk den gången). Men ska inte outa mer här i tråden kanske, känns inte riktigt juste. Men kul!

  • Piggelin1

    Mugglan - fy vad gräslig fredagsem, fick hjärtat i halsgropen när jag läste ikapp. Jag som just tyckte att du såg så himla pigg & fräsch ut när vi sprang ihop på stan i fredags, & att nu borde det vara lugnt ett tag framöver.

    Smint, vi har också den stora SkipHop till bugaboon. Köpte den i USA till typ halva priset mot i Sverige. Funkar bra, men lite dumt när det regnar som sagt.

  • Piggelin1

    instämmer i kören som gillar två hoar - skulle inte klara mig med bara en!

    Induktionshäll har vi inte, är säkert kanon, men eftersom vi inte vant oss vid det, så funkar det bra med glaskeramik för oss (fastän vi gillar att laga mat). Nästa gång vi flyttar blir det säkert det, men i dagsläget klarar vi oss utan & det är inget som känns akut för oss att skaffa.

  • Piggelin1

    På tal om AW - en nära kollega berättade för ngt år sen att hon träffat några av AW's barn i ngt sammanhang som jag inte minns, däremot minns jag att hon tyckte att barnen var helt hopplösa/hemska/jobbiga, så just kollegan gav inget för AW's teorier

  • Piggelin1

    För en gångs skull ett ON TOPIC-fråga för denna sajt - mannen & jag håller på att kolla på musik till vigseln. Vi satt & kollade runt en massa igår kväll(vad gjorde man innan internet?!) samt kollade igenom ett gäng gamla sparade vigselprogram från bröllop jag varit på genom åren.
    De flesta av er här har ju lämnat ett "liv i synd" - vad har ni kört med för ingångs- & utgångsmusik? Vi har lite idéer, men mer inspiration skadar ju aldrig

    I fredags träffades mannnen & jag på stan på lunchen, medans svärmor/farmor passade Amanda hemma. Hittade massa bra saker till bröllopet - en kappa till mig (favvomärket Desigual, dock inte ngn av deras mest färgglada kappor), en väska som matchar klänningen, en ursöt kappa till Amanda liksom en matchande mössa & så en liten bolero som hon kan ha till klänningen. Alla Amandas plagg hittade vi på rea på Zara, kanon Sååå lyxigt med vuxentid med mannen (som även hittade skor till sig). Lilleman stensov hela tiden i vagnen - perfekt! De där stunderna av vuxentid är grymma, jag tankar verkligen energi då. Är sååå glad för att svärmor vill ställa upp.

    På tal om lilleman, så vände han sig om från rygg till mage första gången i lördags. Inser att jag har urdålig koll på när de små liven börjar göra sånt, om han är tidig/sen/normal. Kul att se hur som helst! Han skrattar & ler massor nu & så såna där söta gurglande ljud

  • Piggelin1

    Ingen annan här när jag för en gångs skull kan spamma tråden

    Amanda lyckades peta in en pärla i näsan i fredags kväll, för ANDRA gången! Trodde att det var tillräckligt traumatiskt förra gången med besök på Östra & tre olika doktorer, så att hon inte skulle göra det igen, men tji fick vi! Men denna gång lycades vi själva få ut den genom att jag höll för ena näsborren & hon "fräste" ut genom den med pärlan i. På typ tionde "fräset" så for den ut - tack & lov!

    Sweet förresten - jag har nog inte grattat dig till dina framgångar på jobbet senaste tiden - superkul!

  • Piggelin1

    Hej Fossing - tror inte vi hälsat förut

  • Piggelin1

    Jag med! Bara hon inte får för sig att hoppa från ngt tak med paraply så är jag nöjd

    En helt annan grej - har ni sett på BT's startsida, där man kan scrolla ner lite så finns det "Senaste Inläggen" i forumet, men även en flik som heter "Hetaste debatterna". Av åtta trådar där, så är det SJU som är våra Vi är lite smått unika tror jag bestämt, iaf ifråga om antal inlägg!

  • Piggelin1
    fru AM skrev 2011-01-24 18:26:56 följande:
    Hemskt att erkänna - men jag minns inte riktigt vad vi hade för in-& utgångsmusik!!!! Något ur Drottningsholmsmusiken kanske ...

    Jag har gått i samma skola som två av AW:s barn - de var ganska odrägliga/ouppfostrade (i a f i jämförelse med oss andra små änglar ). Men AW:s nattningsmetoder kan ju vara bra för det. Hennes barn föreföll ju i alla fall utsövda. 
     
    Låter som kollegans omdöme Kollegan vände sig nog mot Barnaboken & AW's teorier generellt. Men som sagt, alla barn är unika & var & en blir ju salig på sin tro!

    Mugglan - jag minns faktist inte ens om Amanda vände sig om från ena eller andra hållet - man glömmer vekligen sååå himla mkt. Men tänkte att denna gången, med lilleman, skulle jag passa på att skriva upp det, innan jag hinner glömma det igen

    Oupsie, det är i slutet av februari! Lyssnade på en del ur Drottningholmsmusiken igår, men känns inte riktigt som om det passar. Det är visserligen en kyrklig vigsel, men inte i ngn kyrka, så det kantorn kommer att spela på, är en flygel. Fick för mig att den musiken passar bättre med orgel. Jaja, den som lever får se Var även inne på Dopguiden & lyssnade på barnpsalmer (vi behöver ju ha ngt sådant med), flera fina, men många låter ganska melankoliska & vi vill gärna ha ngt lite gladare för att liksom "bejaka/fira livet").
    Känns för övrgt så himla bra att ett av lillemans andranamn kommer att bli min äldsta brors tilltalsnamn (dvs han som inte är i livet). Flera av mina syskon har fått söner sen brorsan dog, men ingen har fått det namnet, så det känns lite bra att vara ensam med det :-
Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!