• Piggelin1

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Just det, i fredags drack vi en Gewürztraminer från Alsace, som vi köpte när vi var där 2008. Gott tillsammans med sushi!
    Simonsig (Sydafrika) Chardonnay finns på min lista (när jag drack detta hade jag inte druckit Chardonnay på evigheter, men detta var verkligen gott).
    Douglas Green Chenin Blanc (oxå SA) är gott o väldigt prisvärt, mer vardagsvin liksom.

    Aha, då mindes jag rätt, Lappis!
    Måste kika in i restråden snart igen!

  • Piggelin1

    Nu sitter lilleman i babysittern - håler tummarna att han är nöjd en liten stund iaf!

    Känner att jag blir eld & lågor över res- & vinpratet

    Vart bodde ni på Österlen, Mopedvin? Jag älskar verkligen Österlen, kan åka dit hur många ggr som helst,  tröttnar aldrig! De två senaste gångerna har vi bott på www.karnelund.se - grymt bra!

    Känner igen det där med resandet - det blir inte riktigt samma sak med barn, just nu funderar vi på att åka till Italien till hösten, ism att mannen & jag byts av ism föräldraledigheten. Vi reste ju supermkt innan, allra helst storstäder, men lite svårare nu.
    Funderar lite på LIssabon senare i vår, mannen ska dit i jobbet & vi andra tre skulle kunna ansluta & så hälsa på vår vänner där i samma veva. Pratade om det redan förra soommaren, men fick inte ihop det datummässigt med dem då.

    Vad mysigt att vara inneboende i en paradvåning i Prag - lät kanon! Ska kolla in länken du hade med. Var underbart med en vuxenresa på tu man hand förresten! Mannen & jag ska absolut göra det, när lilleman vuxit till sig lite (nu är han bara drygt 10 veckor).

  • Piggelin1
    Mopedvin skrev 2011-02-01 11:13:51 följande:
    Lappis - det gör ni rätt i! Vi hyrde hus i Provence ( då jag efterfrågade rivierantips i resetråden) när äldsta sonen var 1,3 år, helt underbart, perfekt då vi åkte med min familj, att kunna sitta ute på kvällen o h dricka vin och äta ost medsns barnen sover, perfekt! Skulle inte orka ha med trötta barn sent på restaurant, det går bort för mig, hur gör ni andra?
    Precis så som är planen för Italien efter sommaren/till hösten! Vi var i Paris när Amanda var knappt två år, hon häll på att riva restauranten vi var på en av kvällarna. Nästa gång vi tar med barn till storstad så hyr vi lägenhet.

    När vi var på Rivieran i somras så hyrde vi lägenhet - när dottern somnat satt vi på balkongen & bara njöt av lugnet, tystnaden & goda ostar med mera... Passade oss perfekt!

    Äsch, nu hojtar lilleman - måste ev avvika
  • Piggelin1

    *tillbaka t pekfingervalsen...*
    Cicci, vi har redan gjort det vi med, 2008, funkade kanon! Bilade till Italien när A var 8 månader, därefter Alsace, sen brorsan i Amsterdam. Har tänkt ngt liknande i höst, fast fler veckor, kanske en månad eller så. Filmer till A, o lilleman som fortfande borde sova rätt mkt om dagarna

  • Piggelin1

    Kul att ni planerar besöka Karnelund, Lappis!

  • Piggelin1

    Mopedvin igen - såg mysigt ut! Ska spara länken! misstänker att Karnelund kanske blir ite knepigare i takt med att vi nu har två barn & båda blir större.

    Vänner - vi har varit där två ggr, båd gångerna har Amanda varit med. Vi har lagt henne & sen tagit med babywatchen - har funkat kanon. Mannen har tittat till henne efter förrätten, hon har stensovit...

    Cicci - tyvärr blev det inte så mkt vin på balkongen i somras - en viss lilleman var i magen då, så det var mest smutta lite lite på mannens glas, men det var mysigt ändå!

    Tack för äpplet BS

  • Piggelin1

    Mina förlossningar var ungefär i samma liga tidsmässigt, men så vägde ju lilleman nästan ett kg mer än storasyrran när han kom, så hon hade väl inte banat vägen så mkt trots allt... Om jag inte krävt att de skulle se till att avsluta det på slutet, när jag började tappa det denna gång, & de använde sugklocka (tycker fortfarande att det var en ren välsignelse!), då hade nog förlossningarna varit ännu mer lika varandra i tid.

    BS, Amanda ville själv sluta med nattblöja för 1½ vecka sen, men nu går vi nog tillbaka till blöja ett litet tag - hon verkar inte känna av att hon blir kissnödig nattetid, så mannen har varit uppe åtskilliga nätter o bytt lakan i hennes säng. Har kört senaste dagarna med att vi sätter henne på toa innan vi själva lägger oss & då funkar det vissa nätter, kanske 50% eller så. Hon är väl helt enkelt inte mogen för det ännu, verkar det som.

  • Piggelin1

    Fast det var mkt roligare att prata resor o vin, fortsätter gärna med det

    En annan kul grej, ikväll kommer kompisen som ska sminka o fixa håret på mig om några veckor. Hon är utbildad hudterapeut från början, men inte jobbat med det senaste tio åren, men hon lär ju ha koll ändå Kul när det är ngn man känner, blir mer personligare då, & det är ju samma sak med min klänning.

    Nu somnade Amanda, vad lyxigt det hade varit om lilleman gjorde det med, samtidigt... Men man kan inte få allt...

    Smint - fy vad segt med väntan! Lilleman var ju BF+10 (Amanda var BF-2), det var ruggigt segt, fast efter sju dgr resignerade jag lite o bokade in en massa grejor. Hur längfe får du gå innan igångsättning? Här är det ju upp till tre veckor

  • Piggelin1

    PB förresten, visst är det Amanda som älskar att pärla!
    Halsband, armband, pärlplattor - you name it! Jag är klart impad av hennes finmotorik när hon håller på med det

  • Piggelin1

    Cicci, kan känna lite den där stressen med blöja med, men samtidigt så har resignerat nu, det får bli när det blir med nattblöjan för A's del.
    Samma sak med nappen, nu är senaste planen att ge den till Lisebergskaninen senare i vår/sommar. Får hoppas att det går vägen då. Hon lär ju inte ha det som tonåring iaf

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!