• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    I tidernas begynnelse hoppade vi på Barnkarusellen, men efter fyra år har vi fått uppleva det mesta i tivoliväg i den här stammistråden: berg- & dalbanor, skräcktunnlar, skrattsessioner i Lustiga Huset, spåmadamer … För att inte tala om alla timmar, veckor, månader, år vid Lyckohjulet – nit eller vinst denna gång …?


    Här är oftast högt i tak – vi pratar sömn och sömnbrist, barn och barnbrist (och möjligen brister hos befintliga barn ), ägglossning och utebliven ägglossning, jämlikhet och ojämlikheter, amning och flaskmatning, relationer, sorg, glädje, död, liv, recept på mat och recept på barnalstrande läkemedel och metoder … Ibland håller vi med varandra och ibland ryker vi ihop. Det blir som det blir. Tråden är som livet självt, helt enkelt.


    Välkommen att hoppa in, i farten, i trådkarusellen som utgör tivolits nav!  Presentera dig (med ålder, skostorlek, favoritchoklad, ungefärligt geografiskt läge och status i barnfabriken) när du känner dig mogen att kliva ut ur smygläsargarderoben. Många av våra stammisar är före detta smygisar … I den här tråden finns det en hittills oskriven regel som kanske skulle kunna formuleras så här: Vi bryr oss om varandra på riktigt – i glädje och sorg.


    Förra tråden: 

    www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3792698.html

  • Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!
  • passionsblomman

     


    fru AM skrev 2010-11-15 10:40:46 följande:
    Möjigen blir jag diskvalificerad från tråden nu ...   Bäst jag går iväg på mitt möte så stormen hinner blåsa förbi ...

    Hihi!

  • passionsblomman

     


    fru AM skrev 2010-11-15 10:37:04 följande:
    Men varför HAR man husdjur? Jag är möjligen lite okänslig men jag förstår inte vitsen med dem  om man nu inte är ensam och vill ha lite sällskap. Förlåt!

    Jo, det är för att man ska ha något att äta ifall kriget kommer.

  • Telis
    fru AM skrev 2010-11-15 10:37:04 följande:
    Men varför HAR man husdjur? Jag är möjligen lite okänslig men jag förstår inte vitsen med dem  om man nu inte är ensam och vill ha lite sällskap. Förlåt!
    För att det är nån som alltid blir glad när man kommer hem, klagar aldrig på maten och säger aldrig emot.
  • passionsblomman

     


    Ore skrev 2010-11-15 10:28:09 följande:
    PB: Jag kanske inte var så tydlig igår, men jag tycker det är alldeles kolossalt ohyfsat att klampa in hos er utan att hälsa på er. Definitivt.

    Jodå, det kändes det som att du tyckte. Jag bara eldade upp mig lite igen när jag blev påmind om pantskallen.

    Parnassia, räkna inte med mig på träffen. Jag har ingen aning om vart jag är vare sig mentalt eller fysiskt då. Jag är så liten inför det som ligger i de närmsta dagarna nu, att jag inte vågar säga ett smack om vad jag är i form för om ett par veckor. Inte vet jag hur sambon jobbar eller hur biltilllgången ser ut heller-det verkar som om vi visst måste byta-vadhetterenurå-....bromsskivor? på bilen nu också.

  • Oupsie

    AM, om du ställer den frågan så är det väl så att du inte ska ha några husdjur .

  • _koko_

    AM - Utöver PBs solklara anledning är de just ett fantastiskt sällskap när man är lite ensam, och det kan man ju vara även med familj. Fast när lillkatten leker med mina strumpbyxor så de går sönder när jag försöker ta på mig dem, eller ska gosa med barnen på natten så att han väcker dem, eller tar in levande djur för att leka med, ja då undrar jag också...

    BS - Hullingar?! Det lät otäckt, och var något jag inte visste om labradorer!

  • passionsblomman

    Värsta hundhårssorten är tveklöst de korta! För de kryper baske mig in i fötterna och vandrar in under skinnet! Och det gör as-ont!

  • BrudSommar2006

    AM, hehe, japp, nu ligger du risigt till bland oss djurvänner! Du är säkert bara avundsjuk för att du är allergisk, ha!

  • snaily

     


    fru AM skrev 2010-11-15 10:37:04 följande:
    Men varför HAR man husdjur? Jag är möjligen lite okänslig men jag förstår inte vitsen med dem  om man nu inte är ensam och vill ha lite sällskap. Förlåt!

    Men AM!! *djupt förfärad*

    Varför har man förresten BARN? (Tror inte det är så olika skäl egentligen.)


    Det är nog svårt att förklara vad som är så fantastiskt med husdjur (läs: hundar), lika svårt som det är för mig att förstå en husdjurs"motståndare".


    Men för att i alla fall försöka nämna några exempel... Vår lilla grå är en aldrig sinande källa till underhållning och humor! Vet inte HUR många gånger per dag man bara måste gapskratta åt hans clownerier. Hans livsglädje som smittar av sig som den värsta influensan. Och hur gosigt är det inte när han kommer och myser i sängen på morgonen och lägger sin mjuka hundkind mot min. Sen tvingas man hålla igång kroppen och komma ut i det härliga (och ibland även mindre härliga...) vädret. Men framför allt är det coolt hur man faktiskt kan kommunicera med så små medel med en helt annan art, hur man verkligen kan förstå varandra och samspela!


    Jag är för övrigt väldigt härdad vad gäller hundhår på kläder och möbler efter att ha levt nästan 14 år ihop med en golden retriever... Korven fäller inte lika mycket men en del i perioder, men skulle vi bara städa lite flitigare så skulle det knappt märkas.


    HEJ förresten!
    Nu ska jag ut med nyss nämnda Korv. Hörs senare!

  • Telis

    My god, vad jag har ont i ryggen. Det finns bara en sak som håller Televinken nöjd och det är att gå och gå och gå. Vi går från ett rum till ett annat hela, hela tiden. Han är en mästare på att lämna huset i ruiner efter sig, han sätter på PS3:an, tar ut skivan och försöker peta in den i digitalboxen, sen ska han in i badrummet och dra ut allt toalettpapper från rullen, sen vidare till köket och tömma ut nedersta lådan med köksattiraljer på golvet. Efter köket måste vi ut i hallen och "sortera" skor och sen in i vardagsrummet och äta på fjärrkontroller igen. Jag fattar inte hur han hinner röja runt så mycket eftersom han tröttnar på varje grej efter 20 sekunder och vill vidare till nästa ställe. Puh.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!