• Oupsie

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Parnassia, kul med ny bil . Synd att det är så dyra saker att köpa baraObestämd.

  • Oupsie

    Parnassia, det är oftast den som är mest kräsen som har bäst tålamod . Hoppas att ni hittar någon bra bil snart.

  • Oupsie

    Vi har också varit och shoppat idag. Lite grejer till Daisy, och nu tror jag faktiskt att vi har det mesta man behöver, och lite till. Hoppas inte att vi har missat något allt för viktigt. Det känns i alla fall som att det mest handlar om att komma i ordning här hemma nu.

    Maken överraskade en aning i affären när han insisterade på att vi skulle köpa en babysitter från BabyBjörn. För det hade han läst någonstans att det var bra . Vissa saker verkar han inte bry sig om alls, men det hade han snappat upp

    Kommer nog att få "betala" för den här dagen resten av helgen. Jäklar vad ont det gör, överallt (nästan), och en massa sammandragningar har jag haft hela kvällen.

    Tinga, kunde inte låta bli att skratta åt att du använde uttrycket "in action" (inom citationstecken i och för sig ). Det är inte så mycket action här någonstans för tillfället . Ja, det är skönt att BM verkar ha en plan.

    Idag, och igår, har jag dock känt något nytt, det hugger till i ena ljumsken och det känns som att den ska hoppa ur led på någotvis. Förutom att det är en ganska obehaglig känsla gör det också jäkligt ont. Googlade det (så klart) och hittade någon på ett forum någonstans som trodde det var bebisen som fixerade sig. Ska bli intressant att se om det blir någon skillnad snart då.

  • Oupsie

    Porchez, det låter ju lovande . Och det är väl många som har varit "bara vänner" till en början, men att det har utvecklats till något annat med tiden?

    Hattis, skickar en stor kram!

  • Oupsie

    Skickar en kram till Frullan också, låter inte bra med ett eget helvete .

    Och hoppas på att blödningarna inte betyder något allvarligt för Snartis.

    Nu ska jag nog ta och gå och lägga mig, känner att jag behöver vila kroppen också, förutom huvudet (som alltid, dådå).

  • Oupsie

    Vänner, tack! BF är 12 februari. Intressant att stående skulle vara det bästa, vet du varför? Jag ska faktiskt få gå och träffa en BM som jobbar på förlossningen, just för att prata lite om förlossningen och foglossningen och om det finns något som kan underlätta och som jag ska tänka på. Trevligt med ett besök på varmbadhuset .

    Håller på att städa lite här hemma och tog bara en paus för att vila mig lite. Har funderat en del på bärsjal. Vet att ni är några stycken här inne i alla fall som har använt det och är nöjda. Det verkar ju bra att kunna bära på bebisen men ändå ha händerna fria. Men finns det bebisar som inte gillar det? Fritt fram för era tankar och åsikter .

    Återkommer senare idag.

  • Oupsie

    Tinga, ah, vattentema var det. Klart att de är glada över sina rum, såg ju Piffs och det var jättefint. Du hade nog kunnat lägga till en , man måste ju kunna skratta åt elendet också . Jag försöker i alla fall, och ibland går det. Kul med nya kläder!

    Fossing, hej hej och tack! Jag har inte hört om någon som har testat sjal här på BB men det finns kanske. Får väl se när vi kommer dit om inte annat.

    PB, roligt att höra att du är nöjd med helgen .

    Telis, hej hej . Lycka till på nya jobbet!

    Liten, lycka till du med. Hoppas att det känns bättre snart med att lämna lilleman. Och tack för inputen om sjal. Jag funderar vidare .

    Postar så länge...

  • Oupsie

    Smint, intressant att du också känner så. Har kanske med foglossningen att göra då? Men jag har bara känt så när jag stått stilla, och till och med när jag har suttit ned. Idag har jag bara känt så en gång, obehagligt känns det i alla fall.

  • Oupsie
    Vännerfan skrev 2011-01-09 17:01:10 följande:
    Oupsie, Tror stående skulle vara bäst för att man då "fläker ut sig" minst. (Dessutom skulle man få mkt mindre hemorrojder då trycket mot ändtarmen minskar). Hon som tipsade var en BM som hade 5 barn och hade haft foglossning både före och efter alla sina fl precis som jag. Och när jag tänker efter så spelar ju ställningen ingen roll om foglossningen går över direkt efter fl, för det stämmer att man inte känner den alls under tiden man föder. Fast man vet ju inte säkert innan att den kommer försvinna helt, så jag hade tagit det säkra före det osäkra om det hade känts ok i skarpt läge att föda så. Jag har fött båda mina i gynställning och det kändes helt ok ända tills de var ute. När de väl var ute var det en smärta värre än under fl och nu andra gången kunde jag ju inte gå ett endaste litet steg  efteråt (kunde inte lyfta benet trots all tankekraft och vilja i Världen). Så för mig hade det nog varit bättre med stående.

    Vickan, Min har blivit bätte, men jag känner fortf av den lite och använder foglossnigsbälte. Samma BM som ovan sa att det går över helt när jag slutar amma (stämde med Prinsen) och det ämnar jag försöka göra om ca 2 veckor. Får hoppas på samma tur denna gång.
    Just nu har jag jättesvårt att sära på benen för det gör så ont, så det låter ju rimligt att gynställning skulle fresta mer på bäckenet. Ska bli intressant att se vad den BM som jag ska träffa säger. Om hon är inne på samma linje.

    Hoppas att du slipper foglossningen helt när du slutar amma! Jobbigt att det ska behöva hänga i så långt efter för vissa. Men det har varit lindrigare under amningen än under graviditeten väl?
  • Oupsie
    viktualia skrev 2011-01-09 21:39:39 följande:
    Oupsie - vi bar Trollet i babybjörn när han var pyttigt liten, himla skönt att ha händerna fria! Sjal verkar varmt och krångligt... men troligen mer bekvämt när temperaturen är rätt och allt på plats...
    Ja, jag har funderat på sele också, men det finns så många att välja på, och de kostar ganska mycket. Så tänkte jag att om man testar att bära med sjal så kanske man ser om både man själv och bebisen gillar det, och sen kanske man kan köpa en sele när den börjar bli lite större. För vissa verkar man inte kunna ha när de är jättesmå?

    Men jag vet inte, jag funderar mest just nu .
Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!