Inlägg från: BrudSommar2006 |Visa alla inlägg
  • BrudSommar2006

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Jag är en kaninplågare, usch, stackarn. Igår förmiddag gjorde jag rent buren och sedan fick jag inte tillfälle att titta till honom igen, buren står i vårt uterum och är öppen så att han kan skutta runt i hela uterummet om han vill. Bara det att jag glömde öppna buren åt honom efter att jag lyft tillbaka gallret så han kom inte in i sin bur och har alltså inte haft tillgång till vare sig mat, vatten eller toalett på ett helt dygn!! Fast jag måste säga att han verkade pigg och vid gott mod i alla fall när jag kom idag, han verkade inte ha gnagt hål på vare sig säcken med mat eller säcken med hö konstigt nog. Däremot har han tidigare gnagt sönder samtliga gardiner efter att jag glömt binda upp dem så det blir till att skaffa nya, tur att han inte gett sig på möblerna (än) i alla fall.

  • BrudSommar2006

    Tinga, jag vet inte hur det var med alla de där byxorna med tekniska beskrivningar, det kanske fanns där någonstans utan att jag såg dem men på både AMs sajt och någon mer som vi hittat nu finns det sådana där som är lätta att känna igen för oss nybörjare i alla fall så det ska förhoppningsvis lösa sig nu så att vi får iväg en beställning.

  • BrudSommar2006

    AM, det där med morgonrutinerna känner jag igen, maken lyckas alltid hitta på saker han bara måste fixa så att jag får plocka fram all frukost själv, plocka ur diskmaskinen och vad det nu är, han ska duscha, det händer något viktigt så att han måste stirra på datorn jättelänge, han hittar inte sina kläder och jag vet inte allt. Sedan är det ju saker som bara jag får göra, som att borsta tänder och hår på Iris och det tar för lång tid att bråka med henne om att han ska göra det, då kommer vi aldrig till dagis. Sedan är det tillräckligt för honom att försöka få på sig själv jacka och skor, jag får på båda barnen overaller och skor, sedan mig själv sist och då har jag knappt hunnit borsta tänderna typ. Sedan säger han varje dag att han inte förstår varför jag och Astrid måste följa med och lämna för det skulle ju gå  fortare om bara han och Iris gick och han blir så sen till jobbet varje dag men dels tycker jag att det är skönt att komma ut på morgonen, oftast går jag vidare till affären och handlar, dels vill Iris att vi följer med. Hans närvaro spelar ju däremot ingen roll så jag har sagt att han får gå till jobbet vilken tid han vill på morgonen, vi klarar oss, men det blir ju aldrig något av med det, han blir ju inte färdig tidigare i alla fall... Fast det är ju bra att ha något att skylla på. Sedan är han ju aldrig hemma före sju på kvällarna så jag får ju klara av det mesta med barnen då också. Har tröttnat på att bråka om det här, det är ju tråkigast för honom som inte får tillbringa nästan någon tid med sina barn, men det verkar han heller inte vilja i någon större utsträckning, han är för trött...

    Jaha, det här blev ju bra, nu har jag varit till absolut ingen hjälp och istället klagat själv!!!

  • BrudSommar2006

    Koko, va, lämnar och hämtar ni barnen påklädda, vilken lyx!

  • BrudSommar2006

    Hej Cicci! Lunch, absolut, jag ska kolla med maken om det passar att han tar båda barnen en fredag istället för att åka iväg med Iris så att jag får luncha utan Astrid. Annars får det väl bli med Astrid men jag ska höra i alla fall. Vi hade hoppats få dagisplats nu under våren men vi har fått från 8:e augusti. Det är ju fullt på Iris dagis och det blir ju ingen plats ledig förrän en grupp försvinner till sexårs efter sommaren. Det enda är väl om någon skulle flytta men det verkar inte så just nu. De har redan tagit in ett par extra barn också för att kompensera för att det är så många föräldralediga just nu som de inte får full peng för så det är inte aktuellt att pressa in Astrid också. Det klart att det går att få plats på annat dagis men det vill vi ju inte utan jag börjar jobba i maj och så får maken vara hemma. Annars hade vi tänkt göra som vi gjorde med Iris att han är hemma ett par dagar i veckan men nu blir det inte så. Så från maj kan vi definitivt luncha utan barn i alla fall!

  • BrudSommar2006

    Cicci, samma här, om jag ber honom gå upp med barnen en morgon, vilket jag nästan aldrig bryr mig om att be om, men i alla fall, så går han och lägger sig igen när jag går upp. Han bryr sig i och för sig inte om att vi för oväsen men halva dagen går ju bara av att vi ska sova i skift och vi får ingenting gjort. Sedan sitter han uppe till ett - halv två varje natt så inte konstigt att han är trött...

  • BrudSommar2006

    Fast jag tycker att om jag först ska värma mat till barnen och sitta med dem när de äter och sedan laga mat till oss och sitta vid bordet igen så går det bort mer tid än om jag äter med barnen och så är det gjort och så får maken värma till sig sedan. Tror inte att jag klarar att vänta med att äta tills efter att barnen lagt sig hursom, de lägger sig åtta och sedan är man ju jättetrött och färdig att gå och lägga sig själv!

  • BrudSommar2006

    Koko, jag tycker som du om middagsfixet!

    Vårt dagis har samling och fruktstund nio och sedan går de ut. Tror inte att samling innan lunch skulle fungera så bra för de små barnen för de håller ju på att däcka i lunchtallrikarna som det är innan det är sovdags men det beror väl på vad de har för rutiner. Nu är de bara ute en gång om dagen eftersom det blir mörkt på eftermiddagen men sedan kommer de att vara ute när man hämtar. Jag vet att man kan ringa innan man kommer om man vill att de ska klä på barnet men det brukar jag inte bry mig om.

  • BrudSommar2006

    Åh, del ett avklarad och nu en lång väntan, aaahhh. Tumhållningen tar ny fart.

    Ore, här förväntas det att jag har hand om barnen så länge maken inte uttryckligen ombetts ha hand om dem medan jag duschar eller så.

  • BrudSommar2006

    Faktiskt så är det något maken är bättre på än mig! Han kämpar på fast han är sjuk medan jag blir jäääättedååålig!

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!