Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    AM, med risk för att verka fullständigt pantad: visst ÄR väl fudgeaktigt när det liksom är lite sockrig konsistens? För det här blev kola,segt, smälter i munnen och är jättegott! Till min stora förvåning blev min son-som är en riktig Maraboumjölkchokladkille, HELT överförtjust och ratar smörkolan jag redan hade gjort till förmån för denna. Så här idag när den är helt klar kan jag bara säga till alla som gillar mörk choklad: GÖR den här genast!!!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    fru AM skrev 2010-12-14 12:54:09 följande:
    Precis den info jag hoppades på! JAg studsar iväg till köket och den djuuupa kastrullen!
    Extra gott när man gjort den där pappersformen, så kolan blir i lite fyrkanter istället för tunt och platt. HUR denna ska räcka fram till jul undrar jag bara.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Julgranen är vald och hemkörd och alla mina julklappar-dvs de jag själv ska ge andra, är fixade. Kattmatsförrådet påfyllt och u ska vi käka lasange. Smart som jag är gjorde jag två, så man har latmansmiddag att ta fram efter julmaten när man inte ens orkar tänka.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Mugglan, jamen fy, den där berättelsen har jag sett om förut. Jag såg förresten något alldeles nyligt om hur många barn man misstänker har förväxlats på BB under åren och hur det kom sig att man numera har lag på att de små armbanden ska dit innan mor och barn skiljs åt. Helst innan man klipper strängen typ.

    Smint, jag får förfärliga tankar i skallen om vad som kan ha hänt, och det är inte så milt som uppsägningar. Jag har tyvärr mycket svartare fantasi. HOPPAS det inte är något vidrigt som ni kommer att få veta.

    Blödigare än jag redan alltid varit vet jag inte om det går att bli-fast när mjölken rann till var jag ju ett skämt, det där tror jag smabon hade varit tacksam om ifall någon förvarnat om med lite mer eftertryck. Han blev ganska skärrad när jag satt i baksätet bredvid babyn och ylade medan jag försökte säga "Jag är glahahahaaaaaad egntlighehehen" Räddare är jag definitivt, för nu gör det plötsligt något om jag dör. På allvar.

    Jahaja, ni är väl inne på efterrätten nu, ni som lunchar....

    Jag måste bara reda ut: ÄR Pippi-båten din pappas båt AM? Eller skojade du?


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Ore, dina känslor runt mamma och hur allt blivit har jag funderat massor på senaste dagarna. Jag är ju själv från en familj där det gifts och skilts  i olika omgångar många gånger om, och det har sannerligen funnits faser på olika vis för vem det nu varit som separerat den aktuella gången. Även i sambons släkt har det varit både det ena och andra senaste åren. man bli helt matt ibland. Sammantaget så tror jag att de olika faserna är både väldigt mänskliga och vanliga, och att alla känslor för folk runtomkring också är lika lätta att förstå. Det är sällan okomplicerat och när balansen som förut rått i ett sammanhang rubbas, så blir det ofta konstigt för alla inblandade. Ibland till och med när något dåligt bytts till något bra-för det behöver ju inte vara en separation som skakar om en familj.

    När det kommer till barn och föräldrar där sedan barnbarn är inblandade så tror jag det finns ganska många mor- och farföräldrar som har en del upplevelser om egoistiska barn som tar en för given också, det är ju inte hugget i sten att man faktiskt SKA vilja vara barnvakt och inte ha egna planer. Nu tänker jag på människor i min egen närhet som verkligen borde veta hut ibland. Jag tycker, apropå vad 1Up sa om föräldrar som ser barnen som en förlängning av sig själva, att många barn verkar se sina föräldrar som några andra slags varelser än människor med egna behov och intressen, som för evigt ska finnas till främst för en själv.

    Dett är svårt med relationer och egoism, skuldkänslor och förväntningar man tar för givet att andra ska veta och besvikelser man inte pratar om osv kan ställa till hur mycket skit som helst. Lite lagom blandnign av allt kan man väl stå ut med över julhelger och födelssedagar, men nog finns det att gräva fram både det ena och andra om man rotar lite i sina familjer? Huga!

    Min egen strategi har blivit att fösöka att i så stor utsträckning jag klarar, att se mina föräldrar som de människor de är och vara vuxen nog att inte tänka på dem bara som mamma och pappa. När det gäller deras kärleksliv anser jag att jag faktiskt inte har med den saken att göra alls-men att jag därmed heller inte vill höra saker som de istället borde berätta för väninnor och polare. Och spara gärna de seriösa presentationerna tills ni faktiskt vet lite säkrare att det här är något som finns anledning för mig och min familj att engagera sig i på nivån "välkomna i familjen".
    Att de, med allt de själva haft att gå igenom i olika perioder, många gånger inte alls har kunnat finnas där för mig. vare sig som jag kanske behövt eller önskat, det får jag bara finna mig i. Även om det gör ont ibland.

    Det här med ömsesidighet och att man förstår varandras olika förutsättningar är ju jätteviktigt om man ska kunna känna att allt inte blir från ens sida eller på någon endas villkor. Fast jag kan se det i perioder också. En viss tid i livet kanske jag behöver mer praktisk hjälp och en annan är det min mamma.
    Oj, ostrukturerat och inte färdigtänkt kom det vist en massa blandade tankar här nu. Inte alls som direkta "svar" på det du skrev, utan mer tankar som satt igång i min egen skalle utifrån vad du upplevde.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    BrudSommar2006 skrev 2010-12-15 14:39:06 följande:
    PB, kan du möjligen hjälpa mig, på Öland pratas det om en kinarestaurang nära stationen i Kalmar som ska vara sååå fantastisk. Hittills har jag inte varit på en kinakrog som inte varit som alla andra, gott i och för sig, så jag är skeptisk, men råkar du känna till denna?

    Sedan pratas det också om en restaurang neråt vattnet, nära slottet, det låter lite bekant, har du också pratat om det stället tro?
    Nä!



    Jag kan sushistället-helt OK, som tur är eftersom det är det enda som finns. Där har vi ätit nästan varje gång vi varit i stan.
    Sedan har vi käkat på Harrys en gång och på CalMar Hamnkrog: http://www.calmarhamnkrog.se/ Där åt vi god skaldjursbuffé i medlehavsvärmen en kväll i somras.

    Nu när vi Ivf-at klart, så kan vi kanske kosta på oss att åka runt i omgivningarna, inkl Kalmar, och äta och hitta favoritställen. Kanske är det "Byttan" du hört om? Den finns med där i restaurnagerna som är listade under texten om CalMar krog, och den ligger ju nära slottet.

    Kinarestauranger är jag i allmänhet rätt misstänksam mot...men jag ska höra vad folk säger. Tyvärr är jag kanske kräsnare än "folk" allmänt häromkring, men jag tycker inte att "och man fick så mycket mat och billigt var det" riktigt är det jag värderar när jag ska äta ute. Kanske harlyssnat på fel personer, men det är sannerligen ingen myt att folk är väldigt prismedvetna i det här landskapet....

    Jag tar förresten själv gärna emot tips på ställen på Öland och öht i omgivningarna här, för vi tar oss gärn en dagstur för att äta gott på mysiga ställen.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    fru AM skrev 2010-12-15 14:54:40 följande:
    PB: Pippis pappas båt var min pappas båt från mitten av 60-talet till typ mitten av 70-talet. Den hyrdes in i olika filmer, t ex Pippiproduktionen, Utvandrarna, Skattkammarön. Och min pappa fick oftast vara statist (eftersom han var typ den enda med sjövana ... ). I Skattkammarön hade han t ex en pyttleiten talroll mot Orson Welles och blev sedan i filmen mördad och flöt i land. I Utvandrarna tippade han ett lik överbord och i Pippi (framförallt "Pippi går ombord") så klättrar han i riggen och springer omkring lite allmänt, sjunger och grejar. Se här: 
    ">

    " target="_blank">

    Men herregud, jag vill OCKSÅ ha en sådan båt! Eller så inte,eftersom jag verkligen inte kan ett skit om båtar och så. Men min sambo skulle gärna ha en!
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    muggles skrev 2010-12-15 15:45:18 följande:
    Jag tänker på pedofilvarning ang Smints förskola, vilket är vad jag tror du antyder PB? I södra Gbg hände det nyligen att en manlig förskolepraktikant bloggade om att han skulle våldta småtjejer under dagen. Det blev stooor sak med infomöten med föräldrar och han blev ju inte långvarig... Ngt liknande tänker jag mig.
    Ja lite sådana banor är det mina tankar tar ja...Vi fick en vår hem brev där det varnades för en man som åkte runt och försökte locka in barn i bilen och som synts utanför fleras skolor i kommunen. Fy fan!
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    muggles skrev 2010-12-15 15:55:13 följande:
    Jag har skrivit ett utkast:

    "jada jada ....
    Vi kommer även vi att behöva bygga om men det är ett litet projekt. Det blir en innervägg till så vi får ett extra stort föräldrasovrum. Vi lär ju behöva ett extra sovrum nu om allt går bra (Moa ska få syskon till sommaren)."

    Verkar det lite väl krystat eller? Jag vill ju inte att det ska verka som om jag vill skrika ut "jag är GRAVIIIIIIIID" heller... Gud vad svårt.
    Bra Mugglan! Förresten så undrar jag o  det där ämnet som gr så ont i en kanske ändå kan vara skönt om någon berör-i rätt sammanhang och på rätt sätt. Som att jag tycker det är en oerhörd skillnad på om någon frågar. "hur tänker ni runt barn? Är det något ni funderar på?" Eller som för oss då, "Har ni tankar på fler barn eller känner ni att ett är det som passar er?" Jag menar, de som är mina vänner bryr jag mig ju om hur deras liv och tankar och längtor ser ut även när det gäller just familj och barn och vi har ju alltid pratat om de sakerna innan, så jag vill kunna undra-även om det är att beröra något som gör ont. Även andra ämnen kan ju svida och smärta. Och säger folk att "ursäkta om jag petar i något som känns för privat" så tycker jag itne det gör något om de frågar.
    Det är skillnad när folk bara kläcker plattityder och fraser som att "jaha, borde ni inte skaffa syskon" "Vore det inte dags för en liten flicka också" "Ska ni verkligen bara vara tre i det där stora huset" osv. DÅ blir jag illa berörd. Eller när folk bara pratar om att "skaffa"i största allmänhet.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!