• Ore

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Fossing: Tillägg, jag vet ju inte hur det ser ut i din bransch, men jag har insett att i min bransch så är det inga större problem att hosta upp några extra tusenlappar i månaden för att få precis den personen som verkar bäst för jobbet... Men då måste man ju vara i läget att de har insett att man är bäst, INNAN man kan förhandla om det.

  • Ore

    Hormonspiral: Även jag har en sådan. Satte in den i början av november. Hade en rejäl mens några veckor senare, litet spottings emellanåt men inte jättemycket. Sedan en betydligt mindre mens, och efter det i princip ingenting fram till för några dagar sedan då jag hade en ganska liten blödning under 2-3 dagar...

    Men jag tycker det fungerar bra! Har inte märkt av några humörsvängningar eller liknande, bortsett från några dagars molvärk i början så har jag inte känt av den, annat än när jag själv känner efter snörena. 

    Dock hade jag, framför allt i början, väldigt ont vid ägglossning. Men det har lagt sig. Det kan ju bero på att jag inte har ägglossning längre, kanske? Eller så kanske det ändå skulle gjort ont vid ägglossning. Minipiller, och sedan p-ring efter att jag slutat amma tog nog bort ägglossningen ganska effektivt, så det jag kände kanske var vad som är normal ägglossning för mig?

    Nåja, jag är nöjd, hur som helst. Fast hade gärna haft kvar p-ringarna om jag hade fått det för min migräns skull...

  • Ore

    MSW: Strumpstickning vill jag också lära mig. Det är ju dags att börja inse att mormor inte kommer kunna sticka raggsockar åt mig i resten av mitt liv. Och det lär vara helt kört att mamma ska ta över den rollen!

    Fast egentligen vill jag mest ha mer tid att hinna med sådant på?

  • Ore

    MSW: GRATTIS!!!

    Jag var förresten beräknad 13/11 för snart 1,5 år sedan Men lillkillen kom fyra dagar sent... På sin gammelfasters födelsedag, för övrigt.

    Liten: Grattis till husköp! Är också intresserad av att höra mer! Det måste gått rätt så fort, om övriga intressenter inte hann få klart med lånelöfte...?

    Cicci: Hoppas helgen blir riktigt bra! Och även Mallisredsan Låter ju väldigt trevligt!

    Snaily: Bra med trevlig mammagrupp!

    BS: Jag åkte i Kläppen som nybörjare, och tyckte det gick jättebra! Finns många ställen där man kan åka olika vägar, och ändå hamna på samma ställe,  har jag för mig. Och att backarna byter färg funkade bra, man kunde åka en liiiiten bit rött i backen, och sedan blev det lättare. Då kunde man prova litet

    Hattis: Häftigt med både dina och kepsens hjärtslag!

    Snorkis: Tråkigt med din pappas kommentar. Som du säger spelar det ju ingen som helst roll, om ni har köpt vagn eller inte. Däremot så SKA ju leffelina komma ut (i sinom tid) och vara frisk och må bra, och då är det nog väldigt bra att ha en vagn till henne

    Nenne: 7% lönehöjning låter bra, fast synd att du inte redan har den lönen, förstås.

    Fossing: Aj då, låter som ett plågsamt efterspel av den joggingrundan...

    Porchez: Gillar manliga förskolelärare, och tycker det är synd att de inte är fler!

    Jag hälsade på mugglan igår, hon har en jättefin mage som både är stor och liten på samma gång, på något sätt... Och även huset är jättefint, och jag tror att lillkillen lämnade det någorlunda i samma skick som det var när vi kom, möjligtvis med undantag för några fönster som numera behövs putsas...

    Kvällen tillbringades hos min svägerska, tjejmiddag... Litet intressant. rätt så roligt överlag men svägerskan sa en grej som jag har litet svårt att smälta...

  • Ore

    AM: Spännande med jobbsök!  Tycker du gör helt rätt som 'brer på' litet

  • Ore

    EA: NEEEEEJJJJ, så skulle det ju inte vara...! F*n också... (Håller också tummarna, och hoppas litet i smyg på någon form av mirakelvändning...)

    AM: Jisses, vilken promenad av Livia. Blir alldeles matt av att läsa det, vilken pärs för er!

    Cicci: Härligt att helgen var så lyckad!

    Snaily: Grattis till väl genomförd joggingrunda! Angående storlek så kan det mycket väl bli så att Yngla svischar igenom nästa storlek...?

    Tinga: Bra shoppat

  • Ore

    Håller tummarna för ett oväntat glädjebesked för Herr och Fru E!

    Porchez: Grattis till nya jobbet! Försök att fixa ett firande med Hunken, tycker jag Tyvärr är det liiitet för kort varsel för mig i min hyfsat fullbokade helg, annars hade jag gärna druckit öl med dig!

    Trädgård för dummies: Den boken behöver jag med! Fast just nu är jag starkt inne på att övertala maken att vi ska anlita någon som fixar trädgården åt oss. Eller missar jag något roligt då?

    PB: Skönt att du fått reda på vad det är! Hoppas det läker SNART! Finns det inget annat än kortison som kan hjälpa? Förstår att du vill undvika det, men finns det något annat att göra? Kanske inom 'alternativmedicinen' - akupunktur? Mystiska teer med undergörande effekt?

    Ego: Årets depressionsperiod (dvs löneförhandling) är på gång. Tydligen är jag en värdelös anställd även i år, inte nog med att jag redan har lägst lön i hela vår fackgrupp, jag ska även ha lägsta procentuella ökningen. Och de har dessutom lyckats få det att skilja en hel lönegrad mellan mina kollegor på avdelningen och mig. Min kollegas kommentar var "jag ger mig f_n på att h*n (personalchefen) sänkt dig, för att det inte skulle se så lågt ut som det är, och så hoppades h*n att vi inte skulle märka det..." Eftersom vi tre på pappret har exakt samma anställning, och lönegraden ska bero på tjänsten och inte kvalifikationerna på den som har jobbet så är det ju minst sagt märkligt.

  • Ore

    Snaily: Solhatt med brätte! Jag hittade en bra på Lindex i fjol, och köpte en likadan fast i större storlek till lillkillen i år. Innan det blev tillräckligt varmt för den så fick han ha en ganska tunn bomullsmössa med litet skärm framtill Den var jättebra!

    I övrigt så kom jag också på att du skrev något om vagga för några dagar sedan... Fundera en vända till innan ni köper en sådan, för någon gång när Yngla är 6-8 månader eller så, kommer hon komma på att hon kan ställa sig upp i sängen Då får man vackert byta bort vaggan, för det är väldigt lätt att kasta sig över kanten då

  • Ore

    Fossing: Just nu kan jag tänka mig att slippa båda delarna Men samtidigt så misstänker jag att litet trädgårdsfix kanske inte blir så svårt att hinna med samtidigt som man är ute i trädgården med lillkillen? Men plattsättning och plantering kanske är något vi ska leja bort? Vår s.k. trädgård vid huset är just nu lervälling, jordhögar och ogräs

  • Ore

    God morgon i tråden!

    Svär och muttrar över att det inte blev ett oväntat glädjebesked för Fru E med make Fasiken, att det inte går vägen...!!!

    Vilka mumsiga menyer ni presenterar. Både AM, Lappis, Mugglan och Snorkis

    Balkongfixande i Casa Ore har inskränkt sig till att plantera gräslök, basilika och oregano-plantor i varsin kruka. Basilikan såg dock hängig ut, och mådde säkerligen inte bra av frostknäppen som enligt väderleksrapporten inte skulle komma förrän nu inatt...

    Att bli nedflyttad en lönegrad är inget som jag, eller mitt fack, accepterar. Jag nämnde det för min kollega (det är vi två som löneförhandlar för hela lilla gruppen), och han hade redan noterat det för att ta upp det. Men än så länge så är vi i en fas där vi kräver att företaget redovisar sina avsikter och sin syn på löneutveckling skriftligt. För vi tycker det är TOTALT värdelöst, med det system som är nu. Har du varit riktigt bra på ditt jobb, så kan du kanske få 0,5% mer i lön än snittet, men då får övriga i gruppen en lägre lönehöjning för att kompensera detta... Och ligger du bra till i förhållande till deras lönegrad, så kan lönen bara indexregleras. Men när vi vill ha mer insyn i exakt hur denna lönegradsvärderingen fungerar så är inte det nödvändigt "för det är ju bara ett av de verktyg vi använder". Jaha, men vad sägs om att vi använder VÅRT verktyg istället. Statistik från vårt fackförbund? *mutter, mutter*
    Min kollega hade för övrigt exakt samma uppfattning som jag om vår chef, känns skönt att ha stöd i den frågan...

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!