• Ore

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Telis: Packa ned köket är jobbigt. Fick du packa ner allt? Det var väl en del skåp som skulle flyttas, eller hur var det? *minne som en guldfisk*

    Soldräkt med korta ärmar och ben har vi en Jag hade tänkt köra med stoppande badbyxor under det, på varma sommardagar när det är dags för bad, mitt på dagen. Jag tänker mig att man badar, och sedan tar av dressen medan barnet leker i skuggan och låter den torka. Samt byter till en torr blöja. Och sedan får antalet bad under dagen bestämmas av hur ofta man orkar köra den proceduren


     


     

  • Ore

    Mugglan: Nej, vad tråkigt! Både att din mamma inte mår bra, och att du inte fick vara kvar så länge i bubblan av babylycka där livet bara var underbart... KRAM!

    Och apropå det så glömde jag nog att kommentera igår:

    Smint: Vad skönt att din mamma mår bättre och fått komma hem!

    Vaccin: Måste ta tag i TBE-vaccin. Var igång med det, men blev utan andraårsdosen det året det var brist på vaccinet. Året därpå var jag gravid, och i fjol blev det inte av... Framför allt med tanke på den sport jag håller på med så känns det som ett måste!

    Ska nog ta livmoderhalsvaccinet också. Och funderar på om vattkopporvaccinet kan vara något för lillkillen?

  • Ore

    Oms: UNDERBART brev!

    Sweet: Skönt att intervjun kändes bra, hoppas att testet gick bättre än det kändes Eller ska jag hoppas på långsemester för din del istället...? Det blir nog bra vilket som

    Snartis: Min egen, högst subjektiva, uppfattning när jag kollade på babyskydd för 2 år sedan var följande: Maxi-Cosin hade ett väldigt "långt" handtag som verkade vara smidigt om man ville bära skyddet i armvecket (får in armen litet bättre). Acta Gracos nya varianter var väldigt "utsvängda" och skrymmande upptil (ev. besvärliga att bära?). Brios kändes inte så mjuk och ombonad som många övriga när jag jämförde, men när jag sett den i efterhand så vet jag inte varför jag tyckte det? Jag gillade Britax Römers bäst, det hade även en smidig tyg som sufflett som man kunde fästa runt handtagets sidor. Dock köpte jag istället en utgående modell av Acta Graco (Autobaby) med bas till, för att priset var väldigt bra.

    Mugglan: KRAM!

  • Ore

    Kul att se din avatar här, lappis, det var ett tag sedan!

    Ännu roligare om man kunnat se någon text också (Men i sådana fall brukar det ofta vara BT som krånglar, enligt min erfarenhet)

  • Ore

    Telis: Eftersom katoliker är så väldigt emot abort, så vore det ju snarare rimligt att ett nytt liv - oavsett hur det kom till - var välkommet i din väns ögon. Blir också arg när jag tänker på det, och förstår till fullo att du vill radera vännen!

    Lappis: Hoppas verkligen att Islands-resan blir av!

    Oupsie: Lycka till med flyttstöket!

    AM: När lillkillen hade ögoninflammation (ögonen kladdade inte så farligt) så gav jag mig ut på en shoppingrunda med honom i vagnen, eftersom jag tänkte att det bara smittar vid direktkontakt...? Fast det blir kanske litet svårare med L, att undvika att hon tar i saker och ting?

  • Ore

    Jag har för övrigt gett mig själv en litet tidig morsdagspresent, en väldigt välbehövlig ansiktsbehandling Riktigt trevligt, måste göras om snaaaart...

  • Ore

    Mugglan: Låter som en suverän förlossning!

    Snaily: Jag har en systerdotter som kan verka litet "krävande", litet som Yngla ungefär (säger jag utan att ens ha träffat Yngla, men när du beskriver associerar jag till M). Och det var också en liten kille i föräldragruppen som var likadan. Sov korta perioder, verkade inte riktigt nöjd, stort närhetsbehov och känslig i största allmänhet...

    Och i båda dessa fall som jag sett på nära håll, så har jag inte kunnat se att föräldrarna gjort något fel, det verkar bara ha varit så. För pojken i föräldragruppen så började det vända när han kunde ta sig fram bra på egen hand, det var som natt och dag sa hans mamma när vi pratade om det, han blev sååå mycket nöjdare då. Min systerdotter har inte börjat krypa än, så det återstår att se om hon kommer vara nöjdare då. För deras del har de bott en bit bort från familj och vänner också, och ganska nyligen flyttat "hem" igen. Så där har ju inte systerdottern träffat andra än sina föräldrar så ofta, vilket kanske också bidragit till att hon är extra fäst vid sina föräldrar, och misstänksam mot andra? (Min syster har visserligen träffat andra mammor och barn via sin föräldragrupp, men det har sällan varit någon annan än föräldrarna som burit runt på systerdottern...)

    Hmm, när jag tänker på det var en annan av mina systerdöttrar litet likadan. Och hon var tredje barnet, så i så fall gjorde den systern fel med tredje barnet, efter att ha gjort rätt med de övriga två? Nej, det håller inte alls att skylla på föräldrarna... Det är bara okunskap, hos dem som tror att ni gör fel/skämmer bort henne eller liknande... Alla barn är olika, och såhär är Yngla - just nu i alla fall.

  • Ore

    Mugglan: Jobbigt att din mamma inte träffat A&B än, och att du inte fått tag på henne... KRAM!

    Kul att mjölkproduktionen är över förväntan!

    Snorkis: Tråkig läkare du fick träffa. *Muttrar några svordomar*. Men skönt att allt gick bra, att maken fanns där och kunde ryta ifrån (får de inte info på läkarutbildningen om att starkt hormonpåverkade höggravida kvinnor är rätt så känsliga...?) och framför allt att Leffelina mår prima

    Izzie: Jag skulle tycka att det var trevligt att bli litet fixad innan ceremonin... Kanske går att boka in hos någon frisör som fixar håret på dem båda, kanske även rakning för mannen? Något som känns litet lyxigt, men som inte lägger så mycket mer fokus på dem för det verkar de inte vilja?

    Smint: Huuuuhh, vad läskigt med barnvagnen. *ryser*

    Klockarbol: Lycka till med studenten och allt! Jag har tänkt på dig en del, och undrat hur du har haft det. Hur har det gått med livet och allt på senaste tiden...? Vad jag vill minnas var du ett tag i valet och kvalet om huruvida maken skulle få stanna eller inte, och jag måste erkänna att jag vet inte vad beslutet blev. Fast egentligen är ju inte det så viktigt, utan mer intressant är ju faktiskt om du är på väg att må bättre (hoppas verkligen det!)

  • Ore

    Telis: Superbra tips för flytt!

    Porchez: Jag känner också skolk-känsla. För att inte tala om när man är hemma och vabbar! Med ett sjukt barn som kanske sover 4 timmar i sträck... Senast planterade jag blommor, storstädare och kände mig som värsta skolkaren någonsin

    Skriver upp mig på listan för picknickare. Vet inte än om det blir med eller utan lillkillen, beror litet på hur det står till med bebisstatus hos min syster... Ska ev. ha med veliga Vickan med troll i bilen också. Och kommer behöva tips på en lämplig parkering i närheten Med lämplig menar jag så lättillgänglig som möjligt för en lantis vars puls kommer upp i 180 så fort jag närmar mig Sthlm Men jag kommer vara utrustad med gps i någon form, så det kanske går bra?

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!