• Ore

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Snorkis: Hoppas på en bättre rumskamrat (eller ännu hellre ingen alls) för kommande natt! Fast förresten, om jag istället önskar rejäla och effektiva värkar åt ditt håll, så behöver du inte ligga kvar där alls. Ännu bättre!

    September: Jobbigt med svamp, jag fick också någon svampinfektion när jag var gravid (har annars varit lyckligt förskonad från detta...), kanske är lättare att få det just när man är gravid?

    Hattis: Härligt med köp av bebissaker

    Vänner: Två små tjejer blev det, tillskott i den rejäla tjejligan de har nu. Hoppas att de kommer hem från BB snart så man kan få träffa dem.
    Jag ska t.o.m. vara så snäll att jag inte pikar min syster för hur länge hon varit ifrån sina övriga barn... Hon tycker det är såååå hemskt med folk som lämnar sina små barn flera daaaagar i sträck.... Hennes ettåring som tidigare varit hos barnvakt högst 2-3 timmar har nu inte fått träffa sin mamma på 4,5 dygn, och fick även vara ifrån sin pappa i drygt 1,5 dygn. Men tydligen är det helt ok om man får fler barn, men totalt avskyvärt i alla andra sammanhang...?

  • Ore

    BS: När är det ni ska till Sälen? Jag var där en gång i slutet av juni/början av juli och det var heeeelt hysteriskt med mygg. Men året därpå var jag där i slutet av juli, och tyckte inte alls att det var mycket mygg? Det kan ju ha varit skillnad mellan åren, men jag tror mer på att de där veckorna gjorde att många mygg försvann?

    Sedan räcker det ju såklart med några enstaka, om dina tjejer är så känsliga för myggbett, för att det ska bli jobbigt...

  • Ore

    Porchez: Vadå bli vältränad, du ser ju redan vältränad ut...?

    Snorkis: Härligt att få sova själv! (Ännu bättre hade det ju varit om du fått sova med maken förstås, men i brist på det så...)

    Liten: Jag tog medvetet inte med min lillkille på picknicken eftersom jag hade fått jaga honom runt halva parken...?

    Vickan: Mina favoritsallader nu sommartid är melonsallader,
    "Rosa sallad": Skiva rödlök, och lägg dem för att "marineras" någon halvtimma i pressad lime. Blandas sedan med vattenmelonbitar, och sedan strör man över eller blandar i smulad fetaost. Kan även dekoreras eller blandas med bladpersilja.
    "Grön sallad": Skär bitar av galiamelon och gurka. Gör dressing på litet pressad citron och någon lämplig olja (själv gillar jag rapsolja...) och blanda ihop allt. Och så smulad fetaost i eller över detta med.

    Märks det att jag gillar fetaost?

    Angående potta så har vi en babybjörn och potttränar med (går litet sisådär, han sätter sig gärna på pottan och sitter där i typ två sekunder, sedan ska han resa sig och "tömma" det ickebefintliga innehållet i toaletten. Eller i badbaljan...) Men det verkar vara tillräckligt besvärligt att sätta sig på den, så någon lägre skulle jag inte vilja ha. Och det verkade väldigt smidigt att bara ta ut insatsen och tömma, jämfört med att lyfta hela pottan.

    Men säkerligen kommer det kanske behövas någon extrapotta i stil med Ikeas eller liknande...

  • Ore

    Kanske för övrigt ska vara glad att ingen av försäljarna jag har kontakt med är snygg kille i lämplig ålder. Visserligen är jag inte singel, men ändå Däremot så var det en försäljare som jag träffat flera gånger, som jag hade med ut i fabriken för att felsöka en sak som inte fungerade. Och då stod vi väldigt nära varandra, och jäklar i min låda vad han luktade gott...? Kunde inte med att fråga vad det var för parfym, men det var några cylindrar som tände till rejält där

  • Ore

    Lappis: Borde det inte vara dags för ytterligare ett "svisch" i kön snart? Och om det är 10-12 i varje svischande så borde ni vara tidigt i svisch nummer 3, med er nuvarande köplats?

    Men jag förstår att det känns evighetssegt, och tröstlöst...

    Hur går det med Vietnam förresten, de har inte öpnnat upp för adoptioner igen? Borde ju i så fall kunna bli ett svisch över från er kö till den i så fall - hade ju varit väldigt trevligt!

  • Ore

    Även jag noterar Litens Linkedintips, och kommer ihåg att även Mugglan tipsat mig om detta tidigare.

    Skapade ett konto på stört och ska försöka uppdaterad det snarast, sedan är det väl bara att hoppas på att jobberbjudanden börjar strömma in...? (I wish!)

  • Ore

    Det är väldigt, väldigt ovanligt att svenska barn adopteras bort direkt utan det rör sig snarare som BS är inne på om barn som blir omhändertagna för fosterhemsplacering och där de biologiska föräldrarna ev. någon gång går med på adoption...

    Om det i något enstaka fall dyker upp någon som vill adoptera bort sitt barn, så kontaktar denna personen socialen. Men även där verkar det vara vanligast att barnet fosterhemsplacerat ett tag, för att se om mamman ångrar sig. Och även efter adoption så har den biologiska mamman en viss "ångertid" (4 eller 6 månader dyker upp i huvudet, men jag är osäker), så jag tror att det är det de försöker minska genom fosterhemsplacering. Då vet de som tar hand om barnet att det kanske inte är "för alltid".

    Litet insatt i ämnet pga min svägerskas syster, vars barn tvångsomhändertogs för ett tag sedan och nu är fosterhemsplacerat...

  • Ore

    Härligt att Victor är 'godkänd'

    Angående vad man pekar ut så har svärmor berättat att min svåger skulle berätta vad han såg på olika kort som de visade, och på ett kort var det en svamp, en tecknad variant... Svågern hade suttit länge alldeles tyst, och till slut sagt att "Jag tror det är en Karl Johan". Han fick godkänt han med

    Våra semesterplaner är väl husbygge, som vanligt Sen ska vi försöka komma iväg på något spa, troligtvis utan lillkillen - bara över en natt dock. I övrigt inget särskilt inplanerat... Vi åker till kusten nu i midsommar också, så då kommer vi bort litet. Hade ju litet funderingar på Kolmården, men bestämde oss för att strunta i det nu i år. Får bli senare...

  • Ore

    GRATTIS till Snorkissons, TJOHOOOO!!!! Välkommen till Världen Leffelina!!!

  • Ore

    PB: Trevligt att höra från dig, har undrat en del... Skönt att höra att du är på väg åt rätt håll. Men stackars lilla vovven, vilket trauma...

    Oups, har suttit och skrivit en del mail så nu höll jag på att underteckna hela inlägget med Mvh *mitt namn*

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!