• Ore

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Fru E: Oj, det gick snabbt med en liten Buster till er. Härligt, grattis!!!!

  • Ore

    Snaily: Är de inte nöjda, så beror det antagligen på att de inte har Yngla-kurvan i sina papper!

    Yngla mår bra, hon svälter inte och hon växer (om än inte lika fort som BVC tycker att hon borde) - och du själv tycker inte att det är något fel. Då behöver inte de tycka det heller, som jag ser det.

    Jag var ett sådant barn som utvecklades väldigt långsamt, gentemot standardkurvorna. Mamma fick alltid frågan om jag åt ordentligt o.s.v. Men det blev människa av mig med (någorlunda iaf) Trots att jag inte följde kurvorna!

  • Ore

    Porchez: Har man något bra att läsa, och något gott att äta så kan man vara själv rätt så länge, har jag insett

    Men det brukar ju vara roligare att ha sällskap, förstås...

    AM: Underbart med lyckad semester! Hjulparet ramlade av under odramatiska former, hoppas jag. Paraplyvagnstestet tokdissade Chicco LIteway-vagnen just för att hågot hjulpar ramlade av - kunde vara livsfarligt, enligt testet. (Och iofs, skulle man just då gå i en brant nedförsbacke eller i en rulltrappa så kan det nog bli rätt farligt)

  • Ore

    Bra att det går att laga vagnen!

    Jag tror att jag KRÄVER att Cicci berättar, för nu blev jag helt sjuuukt nyfiken!

  • Ore

    Lappis: Jag har samma restaurangproblem gällande lunchställen här i lilla orten. Är det inte ganska korkat att stänga mitt under semesterperioden? Oavsett om jag är borta eller hemma äter jag gärna på restaurang under sommaren?

  • Ore

    Amsterdam-vagnen har min svägerska, samt en kompis. Kompisen köpte den på rekommendation av sin granne. Väldigt terränggående (och borde alltså klara även snö bra) och ändå väldigt lättkörd i stan - enligt svägerskan.

    Kronan-vagnen är också bra i terräng, en annan kompis har den och är jättenöjd Men den kan nog vara litet krångligare att köra i stan?

    September: Jag har inte alls koll på det här med blöjfritt, men kan ni inte göra ett ganska avslappnat försök nu i sommar, utan att ta det alltför allvarligt? Kommer ni en bit så är ju den biten gjord, och blir kanske lättare att göra om även om det skulle komma bakslag?

  • Ore

    Oupsie: Vi bytte när lillkillen vägde 9 kg, då var han ca 7,5 månad...

    Vi köpte en Maxi-Cosi Mobi, den har en jättesmidig funktion för att luta stolsitsen om barnet somnar i bilen. Så faller inte huvudet fram. Den var vi nöjda med, och skulle köpa en likadan till andra bilen i höstas. Men det "råkade" bli en Besafe Izi Kid istället. Den sitter kanonbra i bilen, jättelätt att få den ordentligt fast. Och den har också lutningsfunktion i sitsen, men lutar inte riktigt lika mycket.

    Så vi är nöjda med båda dessa stolar.

  • Ore

    September: Det var nog Oupsie som undrade om bilstol

    Men vad jag fick höra från NTF, så funkade vändbara stolar helt ok som bakåtvända. Men de ansågs inte vara så bra farmåtvända, de är onödigt tunga för att ha framåtvänt. Och så fort det är framåtvänt så har man ju inte "fördelen" med internbälten längre, om jag förstår rätt. Då ska stolen och barnet knäppas fast med vanliga bältet.
    Så man behöver inte undvika de vändbara stolarna "bara för att", de klarar alla krav som övriga bakåtvända!

    Både Two-way och Multi-tech ska vara de stolar som går att sitta bakåtvänt i längst, enligt vad jag har kunnat googla fram av synpunkter. Two-way ska då vara bäst, Multi-tech finns det risk för att långa barn tar i med axlarna i nackstödet. (Har bara läst det, inte sett det själv).

    Men om barnet inte är jättestort så funkar säkert en Hi-way prima, den har ju som du själv säger många finesser. Som lånestol ska den vara superbra, har jag hört!

    Angående pottträning så låter det ju som att er tjej kanske bara behöver en liten tids träning för att få ihop det i huvudet, så kör på säger jag. Ni lär ju märka om hon blir ledsen eller tycker det är jobbigt, då är det ju bara att backa. Men särskilt om hon själv tycker det är jobbigt när det läcker, så är det ju jättebra om hon hinner få kontroll på det. Innan syskonet kommer.

    Jag hade för övrigt uppe frågan med min mamma igår, angående pott-träning, och hon menade att hon också hört "risk för återfall" när syskon kom, men hon menade att det var ännu lättare att få oss att slippa blöja för att vi inte skulle ha likadant som en liten bebis - vi tyckte ju vi var stora! Fast detta var ju på den tiden då det var blöjor med plastsnibbar som knöts i sidorna som gällde Överlag var det nog enklare att få barnen blöjfria då, blöjorna var inte så behagliga...

  • Ore

    Äsch, om ingen skulle skriva om "ego-grejer" skulle ju ingen annan ha något att kommentera. Och vad skulle vi då göra här?

    Mer egoprat!

    Sen vore det ju iofs synd om det blev en tråd där alla bara skriver om sig själva, enbart, och aldrig något annat...

    Porchez: Jag gjorde en brutal 10-minutersrensning i garderoben för ett tag sedan. Hann inte med mer. Bara fick ett infall och rev snabbt ut grejer som jag vet inte används av en eller annan anledning. Blev mycket bättre plats

    MSW: Jobbigt att syskonsvartsjukan kommer redan...

    Dagens I-landsproblem måste vara att jag lät vaktmästeriet rota genom alla möjliga skåp, för att jag ville ha en pärm som matchade de jag redan hade i färg? (Kändes så i alla fall...) Men det fanns praktiska skäl bakom, inte estetiska!

    I övrigt är det FREEEEEDAAAAG! Jag har visserligen en vecka kvar till semester, men maken och jag har födelsedagsfirande i helgen och jag längtar!

    Kanske man kan få litet vintips? Något gott vin - helst på box, som ska passa till Italiensk buffé. Och senare på kvällen grillar vi, så det behövs litet vin då med... (Vi har bjudit in släkten på dagen och kompisar på kvällen). Några faller in under båda kategorierna, och är där hela dagen.

  • Ore

    PB: Min systerson fick gå med på FB, och drog då till rejält i ålder när han fyllde i   Så han är enligt sin data ungefär 21 eller så Så det är nog så som övriga med FB-konto har gjort...

    Lappis: Jag tycker det är jättebra att du finns med här och lägger in dina inlägg, även om de känns ego i dina ögon. Älskar att läsa om hur man lever utan barn och husbygge och vad man faktiskt kan göra när man har ett liv (vilket jag lider akut brist på, käns det som). Jag tycker inte det vore lika intressant i tråden om vi bara pratade barn och barnrelaterade grejer, utan det andra är minst lika viktigt...

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!