• Ore

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    smint: Finns ingen klädbytardag/klädmarknad i närheten? Sådana finns i min lilla håla. Där kan man lämna in större mängder, för att ev. få det sålt. Är även med i en FB-grupp för trakten där man kan både kan leta efter saker att köpa och sälja. 

    Annars kan man ju se om det går att sälja något här i tråden. Jag köpte vinterjacka och overall åt lillkillen till förra vintern från Mrs B.

    Kanske skulle passa på att fråga hur det står till med overallutbudet i stl 92? Någon som har? Gärna Reima, Didrikson eller annat "bättre" märke. Även vinterjacka i stl 92 är av intresse.

  • Ore

    Yngla-matvägran: Jag har ett syskonbarn som helst inte skulle äta något mosat alls, eller gröt, och helt enkelt vägrade allt utom amning förrän hon kunde äta bitar, själv. Det kanske du redan provat, men annars kan ju det vara en idé...

    Astrid: Inga tips, men sympatikram!

    Bra svarat av Iris, så tråkigt att hon blir mobbad... Jag tycker inte, från de bilder jag sett, att hon är särskilt tjock? Sedan är hon ju ganska stor generellt sett, för sin ålder. Men det är ju en annan femma.

    Förlossning och att spricka: Jag var nog mest rädd för att behöva göra akut KS efter att allt startat igång. Men efter det så var det att spricka jag var rädd för. Och jag sprack ordentligt också, med sfinkterruptur grad 4 någonting. Vilket kändes helt bedrövligt där och då, men det har läkt bra och jag tror att jag är så återställd man kan bli, har inga besvär av det i vardagliga livet. (Att jag vid några enstaka tillfällen begett mig ut på 3-timmars löppass och att det märks att bäckenbottenmuskulaturen inte riktigt alltid hänger med då, behöver inte vara förlossningsrelaterat, även om jag inser att förlossningen definitivt inte gjort det bättre...) Så i många fall så är det inte så farligt att spricka litet grann. Sfinkterrupturen fick jag trots att de hade klippt, lillkillen fick ju tas ut med sugklocka eftersom han fastnat på vägen, litet ofärdig i rotationen.

  • Ore

    Nenne: Du kanske hoppat över en ÄL? Kan ju hända, har jag hört. Och att mensen då uteblir helt en gång...

    Snartis: Oj, blåmärken i pannan på lillebror. Måste gjort litet ont på honom, men det säger ju också mycket om hur bra du krystade, utan att det gav resultat.

    Ditt förlopp i förlossningen påminner en del om min förlossning, tycker jag. Och även det AM skrev. Öppningsfasen gick bra, men för min del blev det flera timmar med krystvärkar där det inte hände ett dugg, och det är ganska lätt att känna sig värdelös på att krysta när de hela tiden säger till en att ta i hårdare. För min del kunde det ju fixas med sugklocka, tack vare att den läkaren som var i tjänst just då var så pass duktig på det. BM trodde att vilken annan läkare som helst skulle valt KS istället...

    Spännande med kommande förlossningar också: September, Hattis och Izzie! Hoppas på tät inrapportering här i tråden så att vi har koll

    BS: Hoppas att Iris alltid har svar på tal till retstickor, men det skär i mig att hon ska behöva ha det. Kan hon inte bara vara som hon är, och det är ok. Mobbningen måste ha blivit värre, eller, jämfört med tidigare? För jag kan inte minnas att vi höll på och retades hit och dit. Och det var en bit in i lågstadiet innan man ens reflekterade över vilka som var "smala" och "tjocka", och då var det just bara en reflektion, inget man retades för...

    Har ännu inte hört något ang. jobbet, men de förvarnade att det kunde bli intervjuer en bit in i denna vecka...

  • Ore

    Lappis: Då spelar det också roll att man har genomgått flera förlossningar tidigare. Efter varje förlossning blir det tydligen litet "stelare", normalt sett inga problem med åtminstonde 3 förlossningar, men sedan kan det börja vända. Det är väl, som allt annat, dock ett visst mått av individualitet i det också.

    Syrran var inte helt missnöjd med att hennes 5:e förlossning blev med kejsarsnitt, eftersom nummer 4 hade varit riktigt jobbig. Även hennes första upplevde hon som jobbig även om hon i efterhand insett att den var högst normal och att "felet" snarare låg i att hon var ung och naiv, typ...

  • Ore
    fru AM skrev 2011-08-25 12:14:29 följande:
    Fast varför skulle kroppen minnas och sedan glömma bort - och varför just 7 år ...? Jag är plötsligt skeptisk!
    cellminne? Eller något mystiskt, oupptäckt hormon/kroppseget ämne som försvinner långsamt? Om det ens har forskats på det (för det har det ju aldrig gjorts tillräckligt) så kanske man bara hittat en avvikelse vid 7 år och inte fått vidare anslag för att forska vidare?
  • Ore

    AM: Kanske från när ni officiellt blev tillsammans? Och då är krisen passerad?

    Jag kan nog inte minnas något särskilt krisaktigt vid sju år i min relation. Det var 6 år sedan, och vi kanske undvek det skickligt genom att han tillbringade veckorna i Gbg och jag bodde hos mina föräldrar och gjorde exjobb på min nuvarande arbetsplats..? Och så träffades vi de helger vi kunde, vilket inte var alltid för ibland åkte jag till Gbg för att träffa kompisarna, och då hände det några gånger att han åkte hem till sina föräldrar för att hans extrajobb var där...

  • Ore

    Kanske var den förvirringen tillräcklig kris för att sjuårskrisen ska utebli?

    Stökiga perioder i ett förhållande, som man tar sig igenom, tycker jag verkar ha effekten att man "kommer längre" i sitt förhållande. En väninnas förhållande var trassligt i början, eftersom hon var särbo när hon träffade en annan, och den hon försökte göra slut med vägrade acceptera att det var slut på ett bra tag. Det var påfrestande för det nya förhållandet, men när de väl kommit igenom det (tog några månader) så var de ju betydligt närmare varandra än man "normalt" är så långt in i förhållandet. Om det nu finns något som är normalt...

  • Ore

    FREEEEDAAAAAG! Ganska svensson-aktigt här med, litet extra god mat och litet vin till det för min del, har jag tänkt mig.

    Snorkis: Bra jobbat med viktnedgång, och lycka till med nästa delmål också! *Heja* Angående sömn så hade vi också ett "sova på bröstet"-pass på dagarna. I övrigt försökte jag att passa på att gå ut och gå när jag tyckte det var dags att sova. Eller så sövde vi honom i famnen, inlindad i en gallerfilt. Då gick det oftast bra att lägga ner honom i vagnen eller vaggan utan att han vaknade... Selen ville han helst inte sova i, och babysittern ville inte jag att han skulle sova i. Tyckte det räckte med att vi åkte bil en del, och att han då fick sova i bilen/bilstolen relativt ofta. Så somnade han i sittern så flyttade jag honom.

    BS: Tror sådana överdrag finns på Jysk. Fast det hade du ju redan fått tips om. Där är "mina" inköpta (för 10 år sedan).

  • Ore

    Grattis till födelsedagsbarnen!

    Liten: Vi har en (ännu ouppställd) s.k. veckobrevlåda. Som vi då inte hunnit prova, men andra i vår närhet har varit nöjda med dem.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!