Inlägg från: start september |Visa alla inlägg
  • start september

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Jag har börjat få sammandragningar som märks. Inte vid ansträngning, utan mer slumpmässigt. Jag hade knappt en enda förra gången och BM har varit förvånad över att jag inte känt så mycket. Undrar om det betyder att jag slipper så mycket över tiden denna gång? V 31 nu.

  • start september
    passionsblomman skrev 2011-06-30 17:27:39 följande:
    Men? Då har jag snoppat mina, när jag tagit bort skaftet och hatten. Och Klockis hade ju gjort både och. Heter det bara snoppa om skaftet och snutta om hatten?
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur

    Är det inte bara väldans dialektalt? Fast det stämmer ju inte på er som skrivit  - helt olika landsändar?

  • start september

    AM, tack för omtanken,  jag var och lämnade prov imorse för säkerhets skull (min gulliga Bm har remisser liggande åt mig), har testat för GBS ett par gånger hitills redan. Det verkade dock tveksamt om svaret kom innan helgen och det är ju semestertider så jag får jaga på måndag för att få svaret.

    Jag har tid hos BM imorgon och ska ställa mer frågor om andra typer av infektioner, behandlar för femte gången en svampinfektion, jag hann inte ens klart med den förra innan det började klias och bli läskigt igen. Jag hade en fuktig baddräkt  i fuktig miljö ca 2 timmar (enbart duschvatten, var med på ett äventyrsbad som säkerhet) utan att bada och det var tillräckligt illa tydligen. Suck.   Hoppas att det bara är svamp.

    Ett orosmoment också är att SF-måttet är något under normalt, dock på en kurva. Jag är hyfsat lång, men ganska kraftig och dottern låg en kurva över hela tiden så det känns ovant.Jag äter en massa onyttigheter och rör på mig mindre än sist vet jag och dottern var stor.  Efter imorgon går BM på semester och sen är det vikarier hela sommaren = olika måttband. Vi har fått ett extra UL om knappt två veckor vilket känns tryggt, om det är fortsatt litet SF-mått imorgon ska jag försöka få TUL med flödesmätning något tidigare istället (var tänkt vecka 32 från början men blev vecka 33).

    Bra är mina blodvärden är bra (ingen ökad blödningsbenägenhet) så jag får fortsätta med Fragmin-sprutor till v 37 åtminstone (ny koll där).

  • start september

    BS, jag tycker det verkar vara bra väder i fjällen jämt så här års när folk pratar!  På midsommarafton hade lilla tjejen fleece, skaljacka och mössa och det var ändå i södra delen av Sverige så det är väl bra att packa ändå. Hade jag haft vantar hade jag använt dem.

  • start september

    Fru E - jättebra med prover! Jag har fått lära mig att sköldkörtelvärdet som är nomalt vid 2,5 helst ska vara 2,0 eller mindre om man har problem med att bli gravid eller få MF lätt. Det vet inte alla vc-läkare.

  • start september

    Suck långt inlägg tappat...


    Hej Izzie! Du kan inte vara så långt efter mig då? 5 september är BF här.


     


    PB, det  låter mycket klokt att göra som du gör.

    Ego: Oro och nerver utanpå här. Först mycket sammandragningar och sen försvagades barnets rörelsemönster under ett dygn och sammandragningarna försvann. Efter sockerchock kom nya sparkar på annat ställe och nu känns det stabilt igen och ny typ av sammandragningar. Troligen har liten flyttat runt därinne på nåt vis. Har jobbat hemma för att ha koll idag och det rör sig mycket så det är nog ingen fara. UL nästa vecka känns mäkta bra i detta läge.


     

  • start september

    Och så kämpar vi med toaträning av lilla tjejen. Förra sommaren var hon helt ointresserad  men nu ska det ske. På dagis har det gått hyftsa , men hemma har hon vägrat, förståeligt eftersom vi renoverat och det varit stökigt på toa. Sen förrra vecka är vi bestämda. Det går bra vissa dagar, mycket extraspring på toa utan att något kommer, men ganska få olyckor, Men vissa dagar ska hon absolut ha blöja. Hur bestämd ska man vara?

  • start september

    Izzie, det låter som att du har ett ganska öppet sinne inför en förlossning trots dina erfarenheter. Bra med samtal.

    För egen del vill jag ju slippa värksvaghet och sugklocka som det blev sist och funderar mycket på vad det berodde på. Lilla tjejen vägde ju 4,5 kg och nu ligger jag en SF-kurva under istället, Även om jag oroar mig för den lägre kurvan kanske ett mindre barn  också gör att förloppet blir annorlunda, vad vet jag. Har hört att blodförtunnare kan skynda på processen dessutom, BM höll med om att det kan vara så, men det är svårt att veta hur man ska förbereda sig.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!