Inlägg från: start september |Visa alla inlägg
  • start september

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Telis - japp, badblöja under. Finns mest att köpa i Sverige så ta med!

    Piggelin, efter mycket om och men har vi precis beställt en Bugaboo Donkey. Den kommer ju inte till Sverige förrän i höst/vinter, så det blev beställning via England och kompis som tar emot och skickar vidare. Mycket pengar men jag vågar inte köra hela vinterhalvåret med bara ståbräde. Än så länge sover hon middag dessutom och jag är promenadjunkie så det känns säkrast. Donkeyn är dyr, men jag tror på andrahandsvärdet. Den är supersmart eftersom man kan kan skjuta ihop den till singelvagn när man lämnat på dagis, lämnat sittdelen där, dra iväg med syskonet och sen komma tillbaka, fälla ut och ha två platser på hemvägen. Vi bor på en kulle dessutom så det är tungt när man ska hem oaktat varifrån så att den är lite lättare än andra jag tittade på känns bra. Eftersom vi varit så himla nöjda med den tidigare vagnen vågar man chansa på en ny oprövad modell också.

    http://www.bugaboo.com/learn/bugaboo-donkey#excite

    Sen (viskar så att det inte hörs nästan) är vi om allt går väl och det går sugna på en trea snabbt (man vet ju inte hur mycket trassel det kan bli inför nästa) och då har vi mer nytta av den så andrahandvärdeargumentet är mest externt så länge...
     

  • start september

    Vickan, vi har tripptrapp och det är jättebra när de kan klättra upp och ner själva. Antilopen funkade länge, vi växlade lite ett tag från hon gillar den mycket men den är för tight nu.

  • start september

    Jo, det känns kul med Donkeyn, visade länken för tjejen igår och sade att hon ska få åka i den tillsammans med lillasyskonet och hon blev alldeles tyst. Hon vill inte kännas vid att jag har något i magen alls just nu, men hon sade att den var fin och hde fin färg och så pekade hon på ett babyskydd som fanns på samma sida och sade " en sådan kan lillasyskonet ha!". Så hon tänker.

  • start september

    Vickan, priset är en nackdel absolut. Andrahandsvärdet känner jag mig hyfsat trygg med iallafall. Pundet står bra nu så det landade på under 12 000, men visst är det ofantliga pengar. Deras singelvagn kostar 10 tusenlappar så det är inte jätteskillnad. Där ligger andrahandsvärdet på ca 70% om man har tur och det är bra skick.


    Hur är det - funderar du på syskonvagn


     


     


     

  • start september

    Oj Piggelin! Visst måste man få markera när de gör något man inte får och som skadar även om det bara är materiella ting. Hur illa blev det? Ny klädsel var ju ett bra tips.

    Vickan, snacka om att jag var i min värld. Håller med om att Tripptrappinsatsen nästan känns mer dyr än vagnen dock, vi får se när det närmar sig. Dottern gillade sittern mycket och då kunde vi sitta och titta ner på henne, men med en större tjej vid bordet som ska äta och prata om sin dag och tränas lite på borsskick och sånt känns det mycket värt att kunna ha med en mini. Vi har ganska bra matrutiner nu, hon sitter länge, smakar allt och pratar och det känns som det kommer revolteras stort om vi bryter dem. Sen kanske den lille bara sitter där 30% av gångerna, men ändå, syskonet har en likvärdig plats. Hmm.

    Tinga, sista veckan känner jag mycket sparkar. Jag har en trygg BM som låter mig få allt jag vill nästan och fragminet verkar funka. Just nu är jag trygg 24+5 idag och det skulle faktiskt kunna gå bra även barnet behövde komma ut nu. Slutar jag med framginet snart kommer jag bli jätterädd och det är klart jag har många fasor, men jag lägger bort dem nu och försöker tänka positivt. Såklart är det naivt att tänka på en trea innan man fått mer än ett barn, man kanske känner att det är stopp för relationens och barnens skull efter två, vad vet jag, Men vi har kämpat i två år med att få till detta och vi vet båda att vi vill ha många barn. Maken skulle nog helst ha ännu fler om det gick.   Jag kommer nog kasta mig ut i nya försök för att slippa bygga upp ångest över allt som kan gå fel som det känns nu. Men psykologiskt kan det kännas annorlunda i höst, det är jag med på.  

  • start september

    Sen Tinga så har jag, förutom oron, de gånger när det väl funkar lite längre haft ganska lätta graviditeter och det spelar också in såklart. Samt att jag  blir 35 i år och känner att jag har tiden emot mig. Vi står i adoptionskön också, så blir det ingen trea biologiskt hoppas jag att vi kan få en sådan chans i en framtid.

    Det låter klokt att skaffa sig kunskap om vad en ny graviditet innebär för dig och sen suga på saken. Jag förstår att du är skeptisk till Pergotime, men kan det finnas andra sätt att få lite ordning på cykeln?

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!