Inlägg från: start september |Visa alla inlägg
  • start september

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Hittade detta om MBT iallafall:

    http://se.mbt.com/Header/Help/FAQ.aspx


    Kan jag använda MBT i samband med graviditet?


    Att använda MBT både före, under och efter graviditet upplever väldigt många kvinnor som ett effektivt sätt för lindring av smärtor i fötter, korsrygg och bäcken. Om du använt MBT regelbundet innan graviditetet kan du fortsätta att använda dem under graviditeten eftersom din kropp redan vant sig vid det nya sättet att gå och stå. Vi rekommenderar däremot inte att man börjar använda MBT under själva graviditeten.


    Som vanlig gäller att du bara ska använda MBT så länge det känns bra - låt kroppen bestämma. Svullna fötter sent i graviditeten kan göra att passformen förändras och att det uppstår tryck.


    Har man inte kunnat börja med MBT före graviditeten så är det ett utmärkt sätt att komma i form igen efter förlossningen. Kroppen har stor nytta den muskelaktivering som MBT ger generellt, men speciellt för bäcken och leder som blivit extra rörliga och instabila under graviditeten och för mag- och bäckenbottenmuskulatur som behöver återfå sin spänst och uthållighet.
     


     


  • start september

    Gosnosen, vi har Skandia. Valde mellan den och TH och det blev Skandia eftersom vi ville ha sjukvårdsföräkring på Barnsjukhuset Martina och det har inte TH.  Annars var de likvärdiga för tre år sedan.


    MBT är väl de första toningskorna som kom? De lite klumpiga som man kan se på Apotek. Jag tror att det funkar iallalfall.


     

  • start september

    Tjohoj för rörlig Leffelina!

    Här är det BM imorgon, längtar till mer fosterrörelser kan ta sig igenom den framvägg som har moderkaka och allt, så blir jag nog lugnare.

  • start september

    Kram till alla.  Lugn efter BM och hjärtslag igår, hoppas det håller i sig ett tag.

    Muggles, häftigt att de är kvar och hoppas ändå de stannar lite till.

    Snorkis - köp ett nytt när ni kommer hem. Och låna ett fräschare till hemresan av någon annan kompis om du nojar för möglet.

    Hattis, är det dags för RUL snart?

  • start september

    Glad påsk till alla! Hoppas på bra väder och lediga dagar för alla.

    Macarons har jag bara ätit från ett lyxbageri i Paris, de var himmelska. Särskilt de syrliga, hallon och citrus. De hade tre dagars förbrukningstid som vi köpte och då var de färska och goda. Kan tänka mig att de är torra de som har längre hållbarhet ( såg på Kahls sådana bäst för i december).

    Tydligen finns på Kungsholmen ett cafee där en fransman bakar - det kan ju vara ett tips annars för Stockholmare. För egen del beundrar jag de som orkar baka avancerade saker, jag har inte orken. En liten enkel påsktårta får det blir, rev ut ur DN förra helgen.

    Snorkis - vi använde precis som Piggelin Maxi Cosi på vagn mycket.

    Stor kram till Fru E inför helgen.

  • start september

    Fortsatt glad påsk!

    Hoppas det känns bättre Snartis med medicinering. Visst tog de GBS-prov också?

    Jag har för första gången i mitt liv fått svamp i underlivet. Så här på helgen kan man inte ringa BM, är det någon som vet vilket receptritt som är bäst att ta som gravid? Det är en infernalisk klåda.  Och att minksa på sockerintaget som står som huskur känns ju så där genomförbart denna helg.

  • start september

    Bra skrivet AM, trist utveckling det där med rekommendationer säger bakåtsträvaren.

    Läser allt men har inte skrivit på ett tag. Känner med alla och extra stor kram till FruE och Snorkis.  

    Fullt ös både på jobb och hemma, men ohyggligt skönt med sommarfeeling i helgen. Går i v 24 imorgon så nu börjar jag lugna mig lite mer. Små små sparkar känns på insidan och jag ser ut som en smärre elefant. Svampinfektionen blev jag inte av med första varvet, hoppas så att nästa kur hjälpt. Tack för alla bra tips om det! Känns lyxigt att ha levt så länge utan sådan kan jag konstatera, när så många har erfarenhet. 

     I övrigt mår jag strålande och har faktiskt idag tom de skyhögklackade skorna jag köpte en gång med tanken att det då måste funka att behålla graviditeten så att jag inte skulle kunna använda dem...

    Annars snurrar tankarna kring sluta med blöjor, syskonvagnens vara eller inte vara, lite mer renovering som ska hinnas med, kommande 3-årskalas och semester och förhoppningsvis en barnvaktsnatt så att maken och jag får lite egentid. Och som många andra har vi femårsjubilieum i år, farligt nära BF, så det får firas tidigare då förhoppningsvis. Och en tjejhelg vill jag hinna med också, men nära maken.  

    Tack Oupsie för Seprahine-länken! En fin klänning och en fin tunika har jag redan fått komplimanger för!

  • start september

    Hattis- kul med UL! Moderkakor i i vägen är ett elände. www.seraphine.com tipsade Oupsie om, jättemycket fint tycker jag. Blixtsnabb leverans också.  Det är rätt kass utbud i affärerna nu tycker jag.

    Gäller även icke-rosa kläder  till småtjejer tycker jag att det är trist utbud i år. Handlar gärna basgrejor på tex Lindex annars men allt var nästan rosa.

  • start september

    Grattis Muggles-familjen! Nu är de här!!

    Två tjejer, vad roligt! Funderar också på hur det gick till.

    Hatten av för Muggles som kämpat på så länge.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!