• Telis

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Inte nån jädrans bantningskur är det heller. Jag vägde mig nyss i badrummet för jag tänkte att jag måste gått ner massor eftersom jag nästan inte ätit alls sen i lördags men icke, jag vägde mer nu än när jag vägde mig senast, runt jul. *buhuu*

  • Telis

    AM, ja det är ju inte så konstigt att Televinken har sina hamsterkinder om jag går upp i vikt av en burk mat på en vecka.

    Om 3,5 timmar är det exakt 48 timmar sen jag tog den första penicilintabletten - DÅ måste det vända.

    Vad skönt att Hektor är bättre! Fast hur ska det gå med inredningen om han är hemma frisk en hel dag?

  • Telis

    muggles, nej jag tror inte att det är körtelfeber. Det kommer ju av ett virus och jag hade streptokocker i halsen. Dessutom brukar man ju ha hög feber då och jag ligger bara mellan 37,5 och 38,5. Min bästa kompis fick det på gymnasiet och blev inlagd och jag blev helt chockad när jag kom dit och hälsade på, jag har aldrig sett någon se så risig ut.

  • Telis
    passionsblomman skrev 2011-01-27 17:02:48 följande:

    Känns det som att antibiotikan börjar ta något alls än?


    Nej, jag tycker inte det. Men det går lite upp och ner eftersom jag tar så mycket Alvedon+Voltaren som jag bara får så när jag har tagit dom så mår jag lite bättre ett par timmar tills det börjar gå utför igen.
  • Telis

    PB, nej jösses, jag är inte ensam med Televinken, det hade jag aldrig pallat. Jag har världens bästa man hemma och han är dessutom pappaledig. Han har tagit hand om Televinken hela veckan dygnet runt och jag har bara legat nerbäddad i sängen. Jag har inte bytt en blöja sen i lördags! Nu har han dessutom herrmiddag ute i köket OCH tar hand om Televinken samtidigt!

    Vickan, ja någon halsböld har jag inte än iallafall. Det låter HEMSKT obehagligt och äckligt.

    Nu tycker jag att själva sväljandet går lite bättre men det gör himla ont att äta för det känns som om det är öppna sår i halsen. Åt lite couscoussallad till middag och det mesta gick bra utom dom syrliga tomaterna som sved som eld i halsen.

    Förlåt om jag och min halsfluss tar upp lite för stor plats här i tråden! Jag hoppas att jag snart mår bättre och kan prata om något annat än mig själv.

  • Telis

    Mår i stort sett som jag har gjort hela veckan, men har tid tillbaka till doktorn idag på förmiddagen. Jag trodde nog att man i min ålder och med ett barn skulle vara lite vuxen men inatt när jag inte kunde sova för att jag hade så ont så grät jag en skvätt efter mamma. Skulle ha gjort vad som helst för att ha haft henne här och höra henne säga att allt ska bli bra. Fast sen ryckte jag upp mig lite och satt och läste istället mellan kl 2 och 4.15.

  • Telis

    Grattis på födelsedagen, sweet!!! Hoppas lunchen blir jättetrevlig! Berätta gärna sen vad du åt, jag har mathallucinationer om vad jag ska äta sen när jag kan äta igen.

  • Telis

    AM, hahahahaha, det där testet var det roligaste jag läst på länge!!

    Televinken ligger oftast stilla på skötbordet bara han får något att pilla med, en krämtub eller liknande. Fast jag skulle inte vilja byta blöja på ens på honom för första gången om någon stod och tittade på.

    Oupsie, kan inte svara på Gemini men vi har en Beco Butterfly som är jättebra. Det enda lilla problemet är väl att Televinken inte vill sitta i den. Butterflyn kan man för övrigt också använda från nyfödd och bära barnet på magen, höften och ryggen så det borde väl vara samma med Gemini.

    Oupsie, skulle du vilja låna vår och prova? Om Daisy gillar den så är det ju bara att ni köper en egen, och gör hon det inte, ja då har ni sparat den 1000-lappen.

    Men vad är det med karlar och sjalar?! Min man var också skeptisk först, men sen tyckte han att det var riktigt mysigt.

  • Telis

    Nu är jag tillbaka från vårdcentralen. Nu såg han att jag hade sår längst bak i halsen och det tyder på att det är virus ändå, det är ju därför penicillinet inte biter förstås. Så nu är det bara att vänta, upp till 2 veckor kan det ta innan man är frisk. Men jag fick med mig receptbelagda värktabletter (morfin, hehehe) och smärtstillande gurgelvatten så nu ska man väl ändå överleva. Peaken är nådd säger vi, nu kan det bara bli bättre.

  • Telis

    Jag undrar det där med välling på kvällen - Televinken får fortfarande en flaska ersättning på kvällen (precis som han fått hela livet ) innan han somnar, finns det någon vits med att byta ut den mot välling? Näringsmässigt är väl ersättningen bättre än vällingen?

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!