• _koko_

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    City Dental finns i allra högsta grad kvar, kan jag meddela. De fick rätt mycket dålig press för något år sedan, men jag tror att det var ganska vinklat (det stod om antal reklamationer/missnöjda patienter och det var många, men det är ju bara jämförbart om man skriver procent, City Dental är en STOR mottagning). Jag har inte varit där själv men har några kollegor som går dit och för dem har det funkat bra. Jag har dock haft samma tandläkare hela mitt vuxna liv och skulle inte vilja byta för att få det billigare om jag inte behövde.


    Tinga - Kan man lämna in stokke-stolarna!! Måste genast undersökas var det kan göras här i krokarna. Jag hade tänkt fixa det själv men har skjutit upp det i över ett år nu...

    muggles - Kände bara lycka från dig och blir glad för er skull!

    mopedvin - Trevlig resa!

    telis - Ser att badfrågan fått många svar, jag kan bara tillägga att mina barn haft långärmade soltröjor hela sina liv och inte verkar besväras av det alls. Jag har också varit noga med att förklara att solen är farlig och de protesterar inte mot solkräm heller. Eller ja, lillebror kan ju värja sig, men han går med på det iaf. Solkräm är dock mitt största problem just nu, cancer av solkräm eller cancer av solen? Använder just nu en från green people som är utan parabener och där de själva säger att det inte finns nanopartiklar i (eller iaf inte så små att de tränger in i huden), men den innehåller limonene i stället, vilket ju inte heller är bra... SUCK!!

    Det var säkert massor mer jag hade tänkt kommentera, men nu ska jag nog packa ihop och åka hem.

  • _koko_

    telis - Var ju tvungen att kolla in hoodboard och tyckte det var lite läskigt, när man kollar på blocket får man ju bara se postnummer och ungefärligt område på kartan, men hoodboard verkar ha tillgång till adressuppgifterna?! Flera annonser jag kollade på nu pekades ut på exakt rätt ställe på kartan!

  • _koko_

    Det finns en amerikansk sajt som listar typ all hudvård (inkl solkrämer) och hur "farliga" de är, men nu har jag glömt vad den hette... Eco baby såg ju dock förhållandevis bra ut och även Proderms barnvariant (lustigt dock att solskyddet består av benzophenone, som andra sajtar anger kan vara MER irriterande än zinkoxid och titaniumoxid).

    smint - Hoppas lillkillen kryar på sig snart!!

    telis - Det är ju bara ett problem om man annonserar själv.

    Och vaccinationsnyheten hade jag helt missat!! Får kolla upp det, men den är ju dyyyr... Vi måste borreliavaccinera oss hela familjen plus att jag ju vill vattkoppsvaccinera barnen nu när vi klarade oss. Det blir väl ett par tusen bara det...

    cicci - Då måste vi faktiskt ta en fika innan eller efter tandläkaren (om du inte hinner får du väl vinka till mig från tandläkarstolen  )!

  • _koko_

    Men GUD, AM, jag satt länge och tänkte, skriver jag rätt nu, och det gjorde jag ju INTE. TBE menar jag förstås... En kollegas man fick det förra året och han är fortfarande inte återställd.

  • _koko_

    Usch, muggles vad sorgligt med din mamma! Undrar också om det inte finns andra i er närhet som kan hjälpa mor din till den hjälp hon behöver? Det är ju fullkomligt omöjligt för dig att ta hand om det ovanpå allt annat!

    cicci - Åh, var det redan igår! Vad synd, igår var jag dessutom på kundmöte hela eftermiddagen, så då hade jag inte kunnat ses ändå. Skönt att det gick bra, men trist att det inte blev billigare förstås.

    Flytvästar har vi också till våra barn, från Baltic, köpta på clas ohlson.

    start - Skönt att de har så bra koll på dig!

    hattis - Grattis till sparkar!

  • _koko_
    fru AM skrev 2011-05-25 12:14:13 följande:
    Muggles igen: det kanske framstår som om jag tror att problemet med din mamma endast berör dig rent praktiskt - men så är det naturligtvis inte. Det är klart du är orolig för hennes del och lider med henne när hon mår dåligt. Plus att det blir jobbigt för DIG rent känslomässigt och kanske också i praktiken, när hon inte kan fungera som mormor till dina barn. Jag bara råder dig att försöka få hjälp med det praktiska eftersom du har så mycket annat att vara närvarande i just nu. Hennes läkare (för hon har väl en?) kanske kan hjälpa dig med lämpliga kontaktvägar? Min mamma var medan hon levde så pass fysiskt sjuk att hon hade ständig kontakt med olika vårdinstanser så där fick man "automatiskt" hjälp, fast vi - jag och min bror - fick ju naturligtvis rycka in en hel del också. Men då hade min bror större barn och min Storson, som då var liten, var ändå bara en.
    Det är hemskt när ens förälder inte kan "ta vara på sig". All min sympati och empati till dig, Mugglan!
    Åh, AM, vad bra du uttryckte det där! Ofta är det ju det praktiska man som utomstående försöker tipsa om eftersom det är lättare "att ta på", medan det känslomässiga är svårare både att sätta sig in i och att hjälpa till med.
    Skickar en varm kram hur som helst. Till alla som vill ha och behöver.
  • _koko_

    AM - Lillebror är hemma idag med just ögoninfektion, men hos mina har det hittills gått över fort när de fått det, gissar att det varit virus alla gånger och beror på att de får upp snor i ögonen när de är förkylda.
    Hoppas ögondropparna funkar bra!

    smint - Men om du klär på H ordentligt och bara stannar en stund? Tror inte det är någon fara att vara ute när man är sjuk så länge man inte anstränger sig (vilket ju bebisar sällan gör) eller fryser.

  • _koko_

    muggles - Min är redan utlånad till snaily och yngla, annars hade jag skickat den!

  • _koko_

    Snartis - Vi har en Maxi cosi cabriofix och är jättenöjda! Den har en mjuk suflett som är gömd i stolen när man inte använder den och som man fäster i handtaget med två öglor när man dragit ut den. Svårt att förklara men har funkat bra för oss. Och gör inte vårt misstag och köp adapter till vagnen osedd, det visade sig att man måste skruva på den och vi har därför använt den noll gånger... De flesta klickar man ju fast...

    omsan - Usch, jag känner en, född i mitten på 70-talet, som gått bort i livmoderhalscancer, det gick jättefort. Hoppas det inte har spritt sig hos din brors fd fru!!

    Har ätit middag med min mamma ikväll, supermysigt! Nu sängen tror jag...

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!