• Ore

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    BS: Vad mycket de "testar" vid 4-årskontrollen, inte konstigt att Iris tappade koncentrationen...

  • Ore

    Att ha sprängmedel i huset låter dumt. Pappa hade i garaget

    (Användes för att spränga någonstans, vet inte om det var när han byggde något skjul och behövde få bort litet sten, eller om det var vid något annat tillfälle). Men han ledsnade på att ha dem, så en påsk, när det ändå smällde litet här och var så sprängde han upp den (lättaste sättet att bli av med den).

    Vänner: Härligt med lyckad shopping!

    Snorkis (och övriga): Det har ju kommit många bra synpunkter i diskussionen, och som PB är inne på så kan man inte bjuda till hur mycket som helst - inte så att man själv inte mår bra av det. Samtidigt som det säkert är bra att som AM var inne på, att försöka bemöta släkten i den mån man kan och orkar, och låta dem hälsa på.

    Det skulle inte funka att ni tar med er L och hälsar på sväronen. Gärna "på väg" någonstans, så behöver ni inte stanna så länge. Och så blir ni uppassade, och slipper förhoppningsvis kritik för gräsmatta eller vad det nu kan vara...?

    Angående svärföräldrar förresten, så var mina superbra även när lillkillen var nyfödd. Vilket även är litet lustigt, för svägerskan upplevde det inte så...

  • Ore

    Tittar in, vinkar hej, och konstaterar att jag har akut tidsbrist i mitt liv just nu.

    Nedvarvning inför semestern hinner jag inte börja med, men jag gör ett försök att hinna med allt och litet till och imponera stort på chefen med hur mycket jag hunnit med när han varit borta.

    Nej just det, en sån chef har ju inte jag, nä... Han kommer mer se allt som jag inte har hunnit med.

    Nåja, eftersom jag bestämt mig för att strunta i om han är nöjd eller inte så kan jag ju i alla fall se till att jag själv blir nöjd

  • Ore

    Tinga: Ska försöka att ta det litet lugnt också... Hoppas att när den här veckan väl är avklarad ska jag ha lugna gatan i kommande två veckor innan semestern!

    Grattis till shoppingfynd, ska också kolla in ett intersport nära mig, inser jag Vill ha bikiniöverdel att variera med - jag är annars väldigt förtjust i trekantsbikini som sitter fast i nederkant (inte sådana som halkar runt på ett litet snöre...) och som knyts i halterneck. Men det är ju det där med linjerna, kontra övriga kläder...

  • Ore

    Lappis. Sådan bränna har jag med! Mage och ben är hur vita som helst...


    Hoppas att du snart kommer över det jobbiga avslutet på veckan, om du får slicka dina sår litet...


    Har nu fått iväg några filer som hängt över mig som en tyngd länge (och som chefen varit på mig om, men jag har inte kommit vidare i frågan eftersom jag behövt mina kollegors hjälp och den ena har haft semester och den andra varit vääääldigt upptagen med något som hade högre prioritet). Kan bli så irriterad över det. Det är lätt att säga att "Grattis, här är ditt första projekt, ta hjälp av X eller Y om du behöver". Jo men visst ja, de har ju absolut inget annat att göra än att hjälpa mig? Visst de hjälper till, men det blir ju då litet "jag har tid på torsdag nästa vecka" och så står saker helt still tills dess.

    Funderar dock på om jag behöver försöka "tuffa till mig" litet och "kräva" hjälp i större utsträckning? Jag kanske är litet för mycket att "jaha, då försöker jag på egen hand", och lägger vansinnigt mycket tid på att försöka få till ett förslag som ändå bara kan användas till 25% eftersom jag missat en massa. Som det sedan tar min kollega en kvart att få till, när vi väl får tid till det...

    Men jag upplever det som att min chef ser det som en 'dålig ursäkt till att inte göra saker' när jag säger att jag behöver hjälp, och att jag därför inte kommit framåt. Samtidigt som han säger att jag absolut ska få hjälp och stöttning. Men i praktiken så finns ju inte den, när jag behöver det...

    Ledsen att ni (återigen) behöver läsa mitt jobbdravel. Men det är ett bra sätt att få ur sig sina tankar, när man sätter dem på pränt...

    Kan även meddela att jobbannonser inom rimligt pendlingsområde lusläses. Har inte gett så mycket hittills. Jag har också frågat runt litet hos folk jag känner som jobbar på tänkbara företag. Men ännu inte skickat spontanansökningar, har inte hunnit formulera dem. Det krävs ju ändå ett visst mått av research, så att man kan få till ansökan bra gentemot det företag man vill jobba på och de tjänster de kan tänkas ha. Har inte heller självförtroende för att söka chefjobb. Funderade på ett annat jobb internt, för en annan chef, men ärligt talat tror jag att jag då skulle gå ur askan i elden... (Vill ju inte gå från näst sämsta chefen på bygget, till den absolut sämsta...)

  • Ore

    Angående förlossningar, så tror jag att maken fick mer information än vad jag fick vid min förlossning. I alla fall har han kunnat fylla på med info som inte jag har uppfattat, eller inte fått. Och till honom sa de också att de övervägde akut kejsarsnitt för mig, och hade antagligen gjort så om lillkillens hjärtljud gått ner, eller om det varit en annan ansvarig läkare i tjänst just då. Det var inget jag fick höra (men å andra sidan så hade jag också sagt till BM att jag var rädd för att behöva göra ett akut kejsarsnitt...)

  • Ore

    Tittar in och jublar litet, för idag är jag synnerligen nöjd med min arbetsinsats!!! (Och inte en enda chef finns på bygget för att trycka ner mig i skorna, de har semester hela bunten...) Så jag kan vara glad hela dagen imorgon också!!!!!

    Parnassia: Jag hittade något när jag yrare runt i Outlook 2010 tidigare idag (för att kolla vart jag ändrade min signatur),På fliken "File" längst till vänster (jag har engelska versionen) så kan man välja "Info" och där har man i alla fall möjlighet att lägga till fler konton såg jag. Nu har jag bara ett, men har man flera så borde det rimligtvis vara det man väljer också?

  • Ore

    Oms: Härligt med headhunting-framgång!!!

    Parnassia: Vilken man skickar från står väl alltid högst up? Iaf ser jag min mailadress där... Och även när jag skickar ett mail ser jag alltid "från"-adressen.

  • Ore

    Telis: Så ni fick plats på förstahandsvalet ändå, vad bra!


    Smidigt också att det både är det som verkar bäst, och ligger närmast!

  • Ore

    Rosa sallad är den med limemarinerad lök. Jag la in recept på två olika sallader för några veckor sedan, tror det var Vickan som efterfrågade.

    Rosa sallad (ursprungsrecept från Nigellas TV-program) är att man har rödlök som man strimlar ganska tunt, och så ska detta marineras i någon halvtimma-timma i juice från pressad lime. Sedan har man vattenmelon skuren i lagom bitar tillsammans med detta, och smulad fetaost (tärnad funkar säkert också, om man föredrar det). Kan dekorera med litet bladpersilja eller liknande om det ska bli riktigt fint, men det har jag nog aldrig gjort

    Den andra salladen vargaliamelon och gurka, skuret i bitar, ringla på litet olja och pressad citron och rör runt. Och sedan fetaost på det.

    Jag gillar fetaost, om det inte märks

    Gosnosen: Trevligt med NY-resa! Jag vill också dit, och försökte få det i 30-årspresent av maken, men han tyckte att "det kan vi ju göra när som helst". Men inte än på ett tag, tydligen Nåja, jag är egentligen helt med på att det är bättre att vi flyttar först...

    Snaily: Är samsovning rätt för er är det ju så ni ska göra. Oavsett hur andra gör, precis som du säger. Men min högst personliga uppfattning (grundad på dem i föräldragruppen, samt övriga småbarnsföräldrar jag pratat med) är nog att de flesta föredrar att ha barnen i egen säng, om möjligt. Och att de som samsover med sina barn är antingen sådana vars barn klart och tydligt vill samsova, men som ändå försöker få över dem i egen säng med sina jämna mellanrum. Sedan har jag även stött på någon "prettomamma" som tycker att hon är litet bättre eftersom hon samsover med sitt barn. Samma person hade heller ingen vagn utan bar alltid i sjal. Tror inte att hon någonsin befann sig på längre än armlängds avstånd från sitt barn, och även om jag inte sa något så hade jag mina egna åsikter om det...

    Men jag tycker det är bra att höra att ni ser positivt på samsovningen, och att ni är nöjda med det! Övriga som jag träffat på som har samsovit har annars mestadels varit "suck, nej det tycks inte gå att få honom/henne att sova i egen säng".

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!