• Ore

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Läste igen - slutet av juli noterat! Då har jag semester, så kanske man kan hitta en Boomerangbutik någonstans?

  • Ore

    Hoppas alla har haft en jättetrevlig midsommar - det har vi haft!

    Snorkis: Jag misstänkte att det kanske kunde komma en sorgperiod för S skull, i samband med Leffelinas födelse. KRAM från en som räcker upp handen och sällar sig till skaran som kunde gå fram till vaggan titt som tätt för att kolla att lillkillen andades. Har man väl vaknat, och ligger och undrar så är det bättre att gå upp och kolla - resonerade jag. Det la sig med tiden...

  • Ore

    Hoppas att både T och Mindre kryar på sig!

    Liten: Även gnälliga och osjälvständiga barn brukar bli "bättre" med tiden (har två sådana syskonbarn, och det äldre har i alla fall vuxit ifrån det, den andra är yngre än din lilleman) Inte någon tröst just nu, förstås...

    Min lillkille har inte heller klarat midsommar helt utan blessyrer, att han ramlade på en matta och slog i ett element litet grann må vara hänt, men litet mer otäckt var det med fästingen jag hittade på honom. Den är nu bortplockad, och jag ska hålla utkik efter ev. rodnader som kan tyda på borellia och även kolla när man kan vaccinera för TBE.... Huga.

  • Ore

    Hittat infon. Vaccination får ges från 1 år, rekommenderas inte före sju års ålder. (Bl.a. för att TBE innan den åldern väääldigt sällan ger allvarliga men...) Hmm, tål att tänkas på.

  • Ore

    Små lådor och bubbelplast, alternativt silkespapper och well tror jag är melodin för väldigt ömtåliga grejer

    Tinga: Härligt att planerna går framåt med Piff och Puff och deras ätande! Angående hur du kommer reagera vid ett ev. syskon som allt fungerar som "normalt" med - det låter som rätt så jobbiga känslor.

    Vet att Mugglan tidigare har pratat en del om mindfulness, det är ett koncept som även jag har lätt att ta till mig - kanske det skulle kunna hjälpa dig att "bearbeta" det som har varit litet mer inför ett ev. tredje barn? Oavsett hur det blir kanske det är bra att förlika sig med det som har varit...? Nu är ni ju iofs fortfarande inte helt och hållet ur ätproblematiken, så det kanske ger sig ändå med tiden? Men för din skull så vore det säkert skönt om du kunde komma till ett läge där du kan tänka på de problem som varit utan att det känns jobbigt. Du kanske inte blir kvitt minnet av hur jobbigt det var, men kanske själva känslan försvinner?

    Mitt eget exempel på detta är ju en futtig grej i jämförelse, men jag var grymt besviken på en vän som svek mig i ett sammanhang. Numera minns jag ju att jag var besviken, men inget i själva minnet gör ont längre. Fast jag inser som sagt att detta var en bagatell, jämfört med du har brottats med.

    Jag önskar i alla fall något liknande i er situation, att det blir ett kapitel som ni kan lägga till handlingarna och som så långt det är möjligt ligger bakom er även känslomässigt.

  • Ore

    Vickan: Tror att det sätesskyddet jag har kostade ca 30 kr i Ullared Är nog billigare än vaxduk, t.o.m.

  • Ore

    Hallå i tråden!

    Det är strålande väder ute, och vårt badrum har börjat fixas. Maken ringde för att bestämma en tid med firman som vi bokat detta hos, och hopp och hej så hade de en lucka och kunde gärna börja idag. Ja tack, sa vi

    Jag inser att det inte kommer förändra inflyttningsdatumet ett dugg om badrummet fixas nu eller efter semestern, men det är förbaskat skönt att fler och fler saker blir klara!

    Porchez: Hoppas nattsömnen blev bättre nu i natt!

    Tinga: Håller tummarna för att det fortsätter gå framåt med killarnas ätande i rask takt, så att allt detta snart bara är ett minne blott för er

  • Ore

    Parnassia: Jag var tvungen att prova, och skrev litet i word, med tab emellan, och bara kopierade över till Excel och då la de sig snällt och fint i olika celler?

    Kan dock tillägga att jag har den nya versionen (2010 - tror jag det är...) Så jag vet inte om det är något de fixat i denna versionen, eller om det går även i den gamla.

  • Ore

    *är nu sjukt nyfiken på om detta funkar så även hos Parnassia*

    Märks det att jag har aptråkigt på jobbet idag?

  • Ore
    Parnassia skrev 2011-06-28 13:36:33 följande:

    Tjoho! En fil av 9 är på G nu!
    Jag såg till att allt var avdelat med en tab och kopierade helt enkelt bara in det. Trodde inte att det skulle funka så smidigt så jag hade inte ens testat själv innan.
    Men min hjärna har nog tagit semester för nu lyckas jag inte sortera skiten som jag vill. Om jag sorterar på en kolumn följer inte allt det andra med.


    Alltså om Pelle i A-kolumnen nyss hade ett Y i b-kolumnen har han efter sortering på b-kolumnen fått ett A tex. Begripligt?
    Fel blir det i vilket fall. Så nu blir då frågan: Hur 17 ska jag sortera för att allt ska hänga med?


    Ang kaklet AM, så tänkte jag precis som Porchez!


     


    För att Excel ska uppfatta hela klabbet som en enda tabell, så får det inte finnas några tomma rader eller kolumner i tabellen. Då räknas det som två tabeller, och allt blir fel.

    En annan regel för tabeller är att rubrikerna måste avvika. Fetstila dem eller något sådant, så avviker de...

    Sedan färgmarkerar du en rad i tabellen, och gör din sortering, och kollar att färgmarkeringen hänger kvar där den ska, dvs att allt sorteras om. Annars ångrar du och provar igen.

    Men du måste också ha hela tabellen markerad, och sedan välja sortera och vilken kolumn du vill sortera efter.

    Vill du ha in det i fler undergrupper så ska du även börja leka med pivot-diagrammen - superduperbra! Fast jag har inte fattat exakt hur jag får det att bli som jag vill än, men jag var på Excelutbildning för ett tag sedan där det såg superbra och smidigt ut!
Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!