• muggles

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Fossing77 skrev 2011-02-09 09:45:00 följande:
    muggles - åh! den där skärmen är kanonbra! Glad här i borås använder vi dock mest regnskydden... hehe.. Flört
    Ja visst är den! Fick tips av Vänner osm hade Teutonia och vi använde vår solskärm hela hela tiden kändes det som (Moa var lite ljuskänslig och somnade inte i vagnen om man inte skärmade av). Den funkar ju på alla vagnmodeller...
  • muggles

    AM: jo men i hälsningen fick jag känslan av att allt inte var så bra? Hon har ju inte tittat in på jättelänge nu...

  • muggles

    Oupsie: jag tror tyvärr du får leva med foglossningen ett tag men jag hoppas att det åtminstone lättar snart. Så svår foglossning som du haft går nog inte över på en handvändning och dessutom är som sagt de hormoner som håller bäckenet uppluckrat igång så länge du ammar

    Jag kände mig jättepigg igår efter jobbet (otippat med tanke på att de hotade mig med att många tvillinggravida blir sjukskrivna redan v24-25) och for runt och städade toaletterna, strök äntligen gardinerna som jag sydde i julas (de har hängt uppe helt skrynkliga ) och lite annat pyssel. Kändes bra när jag gjorde det, har dåligt samvete att maken sköter nästan all städning nu för tiden men jag är beordrad soffläge (makens order alltså). Han säger att "ditt jobb är att vila så de inte kommer för tidigt" och han har ju rätt, men jag får ändå dåligt samvete ibland. Men i natt protesterade fogarna mot toastädningen... Jag har bara ont i fogarna på nätterna, aldrig på dagarna, vilket ju såklart är tacksamt.

    Har skickat en ny magbild till galleriet. Där syns det pyttelilla ärret efter op också.

    Men jag mår fantastiskt bra egentligen, att ha så lite krämpor när man väntar tvillingar är ju en förmån. Fast bajseriet börjar bli ett problem faktiskt. Först kommer inget på två dagar (trots mängder med loppfrön och katrinplommon och vatten) och när det kommer är det så hårt att det blöder (Tänkte på Televinken då faktiskt...)

    Jag lyckas ändå njuta av graviditeten, av att känna två små livliga krabater röra sig därinne. Suga ut så mkt som möjligt nu -det är ju definitivt sista gången för mig (Vill inte orsaka press på ngn annan att "njuta av sin graviditet" men jag känner verkligen så efter allt trubbel som varit.) Just nu är jag väldigt lycklig

  • muggles

    Nu ligger det ett hus ute i vårt område. Det är mindre än vårt och tomten är också mindre och jag vet att de där husen gick för ung 3,795 milj el ngt sådant exkl tillval. Nu ligger det ute för 4,395 milj utg.pris... De kan inte ha bott där länge - det blir en bra vinst på kort tid om de får utg.pris el över... Helt sjuka priser eg. Vi hade inte haft råd att köpa vårt hus om det var idag, tur vi köpte när vi gjorde!

  • muggles

    Fossing: jag tror att det beror lite på att det värsta redan har hänt oss, så nu tar vi allting verkligen vecka för vecka. Och är glada så länge allt verkar bra. El ja, det värsta vore såklart om det som hände Snorkis, hände oss. Men det värsta av de komplikationer som jag var rädd för, om man omformulerar sig.

    Igår surfade vi runt på namn Det känns jättekul att kunna/våga planera lite nu; köpa barnvagn, göra i ordning deras rum, tänka på namn.

    Vi tittade på 100-listan men det kryllar ju inte av namn där som vi kan tänka oss. Var hittar man fler förslag?
    Just nu ligger Axel, Isak, Jonathan, Alexander bäst till tror jag av dem vi båda kan tänka oss. El Ida, Klara/Clara, My, Meja. Fler förslag ngn?

  • muggles

    Just det, Gustav tänkte vi på också men med vårt efternamn blir det lite "Direktör Gustav xxx" över det

  • muggles

    Fossing: i vårt område finns det även parhus som är endast 115 kvm (dock med varmgarage vilket väl höjer värdet en del) och typ 200-300 kvm tomt. De köptes för 3,1 milj och ett såldes 1,5 år senare för 3,9 milj. 3,9 milj för ett parhus!!! Det är inte klokt... (Vi köpte vårt fristående i samma område för 4 milj för ett år sedan och detta var verkligen vår smärtgräns ekonomiskt.)

  • muggles

    Fossing: tack ska kolla där. Själv gillar jag ju fler typ Linnea, Alicia, Elias mfl men får inte med mig maken där Han tyckte Elias var för bibliskt(?). Provade slumpgeneratorn baserat på våra förnamn och då fick jag förslagen Holger och Hillevi - nej tack

  • muggles

    Liten: får man köra Lactulos kontinuerligt - ingen risk att man "fuckar upp" tarmarnas naturliga funktion? Förra grav räckte ju loppfröna utmärkt men det verkar inte räcka till denna gång.

  • muggles
    BrudSommar2006 skrev 2011-02-09 11:26:42 följande:
    Muggles, ska namnen passa ihop på tvillingarna, dvs, ha lika många stavelser så att en inte får ett kort namn och den andra ett långt och att namnen kommer från olika tidsepoker osv? Hur tänker ni rent generellt?
    Jag är inte så noga på den punkten. Jag skulle tex kunna tänka mig Axel och Jonathan, viktigast är att namnen är fina. Förutom Jonathan och Alexander har jag annars en förkärlek för korta namn typ Axel, Isak, Ida osv. Jag struntar fullkomligt i att namnen ska funka internationellt (jag har ju klarat mig så...). Jag tycker bara det är charmigt om det finns en svensk klang över det. Jag skulle mest vilja ha input över namn som jag inte tänkt på eftersom jag inte fastnade över så många på den där 100-listan.

    Sept: ja har prövat kiwi också men gav ingen uppenbar effekt...

    AM: Harry! Brrrr... Jag gillar ju inte namn med hårda r (Harriet, Rut, Ragnar, ...)

    Oupsie: har du prövat att försöka hålla henne vaken när hon ammar, så att hon tömmer bröstet ordentligt (är det inte så att det gräddigaste kommer på slutet?). Tex kan du pilla henne i handflatan tror jag de brukar tipsa om.
Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!