• muggles

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    fru AM skrev 2011-02-17 13:13:07 följande:
    Är det någon här inne som någonsin fått en orkidé att blomma om? Jag har fyra st lik här hemma som jag börjar tröttna på. Hur gör man???
    Haha, det har jag lyckats med!!! *nöjd* Jag vattnar ca 1 gång i månaden (el rättare när jag kommer ihåg det vilket nog kan bli både 5-6 v) genom att fylla krukan med vatten och låta dem stå i ca 1h (vilket ibland blir både 2-3h - typ oj då, åkte jag till stan och fikade och glömde tömma krukan först ). Och så klipper du ner stänglarna när de blommat ut så att bara de gröna bladen finns kvar.
  • muggles

    Haha, underbart. Konstigt att mina orkidéer inte dött drunkningsdöden En är fådd och den andra köpt på ICA Maxi så det var ju inga extra dyra sorter el så.

    AM: en kompis till mig har konstgjorda orkidéer och det syns verkligen inte att de är konstgjorda så kör på det!

  • muggles

    Nu är väggen till vårt nya sovrum klar! Det blev himla bra! Vi tog en massiv innerdörr med en spegel och jäklar vad mkt snyggare än våra standard-dörrar. Vi vill ju byta alla innerdörrar till massiva men vi är ju tyvärr inga krösusar så det får vänta till ngt annat år. Maken ska tapetsera vår fondvägg på söndag och sedan kan vi börja flytta in, jippiiiee.

  • muggles

    AM: ursnygg klänning verkligen AM! Du som är mörk kan ju ha nougat med - jag hade helt försvunnit. Nä tjejen på bilden tycker jag har föör lång klänning...

    Sweet: ja det kan bli en och annan bild ngn stans Har ni provat att förvarna E om att ni ska iväg, så hon inte blir överraskad när ni går? Vi började ganska tidigt att prata med Moa om saker som skulle hända, typ att "ikväll ska mamma och pappa gå på bio så då får du stanna hemma med mormor". Hon brukar reagera mkt bättre på det, att hon är förberedd. Men det har ni säkert redan prövat...

  • muggles

    Sweet: ja barn är ju så olika. Moa är värsta kontrollfreaket och vill veta vad som händer så glömmer man informera henne blir det katastrof. Men så länge hon vet vad som händer går det bra. Jag förstår mkt väl att det är jobbigt att lämna henne när hon gråter så men samtidigt är det ju ngt hon behöver lära sig (vet inte om det funkar bättre att tänka så?), hon behöver ju kunna skiljas från folk. Men visst skär det i hjärtat...

  • muggles

    Vilken bokstav är det man använder för att infoga en länk till ngn annans profil på FB när man gör en statusuppdatering? Jag har glömt det...

  • muggles
    Liten med Mindre skrev 2011-02-18 16:24:43 följande:
    Am- gärna fredagsdrink. Bara den är varm! Huttrigt värre idag med bara baguette på gående fot till lunch? Nån med bra tips på annat än överbliven glögg?
    Varm choklad med Baileys i är värmande! Och godare än konjak. Tog jag alltid förr efter en iskall kväll i stallet.
  • muggles
    porchez skrev 2011-02-18 16:37:29 följande:
    och nu säger jag bara en gång för alla, jag lägger ner det här med killar! .-(
    påminn mig om det nästa gång jag bara tralla här om någon av det andra könet...
    Du ska lägga ner killar ja. Se till att nästa är en riktig MAN!
  • muggles

    Jag skulle gärna haft den där klänningen fast i grönt (favvofärg)!

  • muggles

    AM: tack darling!

    Idag har jag köpt två übersöta smånallar till Ada och Beda - kunde inte motstå. Moa hade en på BB och när jag såg dessa på Apoteket så smalt hjärtat. Boainstinkten slog till!

    Nu sjunger Moa med till Natteravn

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!