• muggles

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    sweetstreet skrev 2011-02-02 16:01:27 följande:
    Förresten insåg jag att jag nog är i ÄLningstagen nu. Så vi får se vad om hände efter gårdagens lunch....
    Vi har ju kört oskydddat ett bra tag nu mest för att jag inte orkar gå och fixa piller hos gyn för han tar inte min nuvarande försäkring och jag orkar inte jiddra om detta nu. Med tanke på att jag ev ändå blir av med jobbet senare i vår och då kommer gå över till makens försäkring. Så vi har helt enkelt kört med säkra perioder. Och med vår frekvens så har det inte varit alltför svårt om man säger som så.... Här är det inte jubel i busken särskilt ofta direkt. Trångboddhet och stress är ingen bra sexkombo....

    Men men. Igår fanns den plötsligt bara där. Helt spontant och det kändes så jävla skönt! Alltså inte bara själva hm ja ni fattar... utan ATT man verkligen ville. Båda två. UTAN att ha planerat in flera dygn i förväg med barnvakt och ditt och datt... Så då gick det liksom bara inte att sansa sig....
    Men som sagt jag ska ÄLa snart så vi får se hur det går.
    Jag känner mig ärligt tala jädrigt kluven. 
    Å ena sidan skulle jag bli överlycklig OM det faktiskt skulle gå att få barn på det här viset. utan kliniker etc inblandade.  Och som sagt jag har börjat få lite längtan efter ännu ett barn och ett syskon till lilla tjejen så jo visst skulle både jag och maken bli skitglada om detta verkligen skulle bli något.
    Å andra sidan är det världens sämsta timing just nu. Med min arbetslöshet som är på gång och med en osäker framtid rent allmänt med tanke på om vi får stanna i landet eller ej...
    Men vi får se.
    Jag orkar inte vare sig oroa mig eller hoppas just nu. Det blir som det blir.
    Och på sätt och vis är väl det en rätt skön känsla det med.... Mitt i allt.
    Jag tycker ofta det bästa sexet är när det är mer oväntat, inte när man planerat med barnvakt mm. Vi brukar kalla det för "en slot" (dvs ett oväntat tillfälle till sex som uppstår som det gäller att grabba tag i).

    Jag tror att allt med jobb etc löser sig, så visst vore det underbart om det kunde ta (kanske just för att det inte är optimalt läge?).

    Ang sexfrekvensen så läste jag någonstans att en gång i månaden (!) är normalt om man har småbarn pga sömnbrist mm. Dessutom så får man ganska mkt närhet av barnen när de är små vilket minskar behovet av närhet från ens vuxna partner. Jag och maken har sex betydligt oftare än en gång i månaden men det är mkt pga av "slot-tänket". El helt enkelt - stänga av tv:n och göka på när Moa lagt sig, för blir man sittande vid tv:n är det kört, då är man för trött sedan. Och själv har jag oändligt svårt att tända till när man ska gå och lägga sig - det är så upplagt så bara det får mig att tända av. Typ "jaha, nu när vi har borstat tänderna så kör vi lite sex också så är det gjort " - näe det funkar inte för mig.
  • muggles
    nennesjuttioåtta skrev 2011-02-02 21:19:50 följande:
    oupsie – fast jag kom inte ur sängen på tre dagar så jag hade inget val. Har du snott med dig lite sexiga trosor i kasslermodell nu då? Och bautabindor? Hur ser hon ut? längd och vikt? Röstresurs? Talang?
    Nenne: har menat att fråga dig flera ggr - hur mår babianarslet? Dvs är du helt återställd där nere?

    Snygg katt (sid 1090) - hur gör man?!
  • muggles
    nennesjuttioåtta skrev 2011-02-02 21:55:50 följande:
    Smint – men säg att du inte vill hem förrän amningen funkar! Vässa naglarna och håll dig i dörrkarmen!
    Mig ville de däremot behålla en extra dag pga att amningen inte kommit igång, så det är inte alltid så att de vill slänga ut en...
  • muggles
    Tinga skrev 2011-02-03 09:16:53 följande:

    Heja Smint! Lycka till! Skönt att du slapp den där extra kontrollen imorgon.

    Lappis - även träningsgalningar måste försöka ta det lugnt ibland. Krya på dig!


    Muggles - positivt nu är ju att du iallafall är inne i en vecka där det faktiskt går att rädda barn som föds. Och inte bara rädda barn, utan jag menar att det i de allra flesta fall blir friska fina barn som kan leva normala liv. Fast jag hoppas ju förstås att det dröjer minst 10 v till innan de kommer.


    Ah tror du? Jag trodde att de åtminstone får försämrad lungfunktion och syrebrist och hjärnskador mm...
    Har tänkt fråga dig en sak ett tag nu: tycker du att vi bör be om att få besöka neo innan? Är det värt det? Vet att min tidigare BM sa det vid inskrivningstillfället att sådant kunde ordnas. El är det waste of time?

    Smint: heja heja och stort lycka till!  Hoppas amningen denna gång funkar kanon!

    Lappis: aj då, det blev nog lite mkt där ja din träningstok...

    EA: skit med journalisten - drabbar det dig?
  • muggles

    Hattis: håller tummarna stenhårt att det bara är nojor och inte en reell känsla!

  • muggles
    Lapinette skrev 2011-02-03 11:17:27 följande:
    Piggelin -
    ">

    " target="_blank">

    Blir man verkligen trött av det där? Dvs händer det ngt träningsmässigt? Ser lite slött ut tycker jag...
    Liten med Mindre skrev 2011-02-03 11:27:48 följande:
    AM - Mina föräldrar har precis slängt ut de vackra våtrumsmattorna från 70- o 80-talet. Synd att det inte gick att spara.

    Men det är å andra sidan säkert nytrendigt snart så mr Y kanske blir helnöjd?
    Vad synd - annars kunde ju AM ha använt dem! Det hade ju varit suvve!
  • muggles
    snaily skrev 2011-02-03 12:18:22 följande:
    Mäh! Läkaren som skrivit artikeln verkar inte ha läst Happiest baby-boken! Klart det inte hjälper med bara skakmaskin, man måste kombinera ALLA 5 S för att det ska funka! (Swaddling, Side/Stomach, Shushing, Swinging, Sucking - och alla S måste göras på rätt sätt för att det ska fungera bra.) Experten har talat!

    Återigen, vilken begreppsförvirring det här med kolik - i Ynglas (och säkert många andras) fall tror jag inte det har så mycket med magont att göra, men det är ju det man direkt tänker på när man hör ordet kolik. Men definitionen är ju bara att barnet skriker minst 3 h per dygn. Det är ju egentligen ologiskt att barnen skriker enbart eller mest på kvällarna om det orsakas av magont, om de äter och bajsar med jämna mellanrum dygnet runt borde de väl kunna ha magont dygnet runt också kan man tycka. Att akupunktur fungerar kan kanske förklaras med att det har en allmänt rogivande effekt? (Behöver ju inte bara handla om smärtlindring för magen, menar jag.) Plus det intressanta faktum att barn i icke västerländska kulturer nästan aldrig har såna här skrikproblem. De bärs omkring jämnt, ligger aldrig ensamma och ammas väldigt ofta (och lindas i vissa kulturer).

    Undrar om jag ska ringa författaren till Happiest-baby-boken och be om pengar för all reklam jag gör för honom.
    Men hur förklarar Happiest-boken att skriket kommer mest på kvällarna? *nyfiken*
  • muggles
    fru AM skrev 2011-02-03 12:41:04 följande:
    Lappis: ska du inte göra någon puré med jordärtskockor då, till lammet? Det är ju himla gott (tycker jag)
    El mos på potatis och palsternacka - MUMS! El för den delen mos på sötpotatis - MUMSIGARE!
  • muggles
    snaily skrev 2011-02-03 12:47:40 följande:
    Skål Lappis! Är det fredag idag? Nej, attans, bara torsdag!
    el är det onsdag? (verkar kunna vara det när som tycker jag...)
    Katt

    (AM: den rutan har jag inte tittat in i på länge...)
  • muggles

    Mopedvin: klart du får! Visste inte att ngn mer hade erfarenhet...

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!