• muggles

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Lapinette skrev 2011-01-28 11:02:20 följande:

    BS - jag har aldrig bytt en blöja i hela mitt liv!


    Det hade jag gjort innan jag fick barn - har jobbat på sjukhem...
  • muggles

    Oupsie: vi fick låna en Babybjörn av Piggelin för att testa på Moa och tur var det, för hon gillade det aldrig trots flera försök. Jag har hört jättemycket gott om just Ergobaby. Har du möjlighet att låna och pröva först så är det bra... Kanske att de flesta barn gillar sjal men inte alla som gillar sådana selar som BB mfl.

    Apropå blöjbyten så visar de på BB hur man gör. I vårt fall var det maken som fick byta första blöjan (BMs princip )

    Liten: man Lappis får ju öva på sin egen sömntrasslare såklart!

    Smint: ja jag har nästan för mig det också. Har googlat en del och det verkar vara fler som beställt därifrån, har inte hittat ngn som varit missnöjd. Fasen vilket bra tips, jag blev helt eld och lågor nu! Tänk, en ny vagn med sovpåsar och allt (de kommer ju till pass nästa vinter). Och skiter sig allt (gud förbjude) får vi väl sälja den vidare på Blocket...

  • muggles

    Snartis: bra där! Pökpåle på dig då

    Telis: åh fy, sår i halsen, inte konstigt du har ont! Stackars.

    Lappis: självklart får man gå hem då! *plopp* (hörde du?)
    Jag tycker också bananer låter trevligare än paprikor, åtminstone om de ska användas som sexleksaker höhö...

  • muggles
    snaily skrev 2011-01-28 14:44:01 följande:
    Hej Oms!
    Men efter den veckan blev det bättre?? *hoppas hoppas*

    Nenne
    BVC säger inget alls, det är väl helt normalt att de skriker men så sjukt jäkla jobbigt! Jag reagerar nog extra starkt på barnskrik, jag vill mest bara gråta själv, alternativt skrika och kasta saker omkring mig.
    Snaily. låter som den klassiska 8v-utvecklingsfasen! (Den första är runt 5v, nästa runt 8v, nästa run 12v tror jag). Snart snart går det över (om ngn - några dagar) och då kommer du att märka att lillla Yngla helt plötsligt kan nya saker! Efter första utv.fasen lär de sig bla att le, men vad de lärde sig efter andra kommer jag inte ihåg... Står i den där boken som AM tipsade om (som jag fö också har hemma).

    Snartis: lycka till på KUB!

    Cicci: tarmvred??? Är inte det typ jättefarligt?!
  • muggles
    BrudSommar2006 skrev 2011-01-28 14:56:16 följande:
    Snigeln, ja de är hopplöst skrikiga vid sju veckor men tyvärr går det ju inte över vid åtta veckor utan jäkligt mycket senare, typ ett par månader, om man har otur. Jag vet inte hur man håller ut tills det är över men helt plötsligt står man där och inser att man överlevt. Kram!
    Det här känner jag inte igen alls som tur är...
  • muggles

    Jag tror fö att Moa har en utv.fas just nu. Hon blir ledsen för minsta lilla och kan inte förklara varför, allmänt instabil. Varje gång det är såhär så märker man sedan när det går över, att hon kan nya saker.

    JAg hittade förresten att det var Fossings vagntips - första ggn jag haft användning för funktionen "Visa endast".

  • muggles

    Hej, hinner inte hänga här: har Oupsie tid i dag el?

  • muggles

    Hej Oupsie, hoppas allt går bra! (Tack för rapport Mr Oupsie)

  • muggles
    Telis skrev 2011-01-29 11:10:51 följande:
    Oms, jag är dålig på sammanfattningar men jag vet att det inte har fötts några barn i tråden iallafall. Men nu går vi och väntar med spänd förväntan på smint och Oupsie, där är det dags any day now. (smint, hoho?! )

    Det viktigaste som har hänt medan du har varit borta är att muggles Ada & Beda fortfarande lever och mår bra - det hängde verkligen på en tunn tråd ett tag. Mugglan drabbades av TTS, ett mycket allvarligt tillstånd och var tvungen att åka till Huddinge och opereras. Det var en mycket riskfylld operation men den gick så bra den bara kunde gå och tvillingarna verkar må bara finfint, fast muggles måste nu gå på kontroller en gång i veckan för säkerhets skull. Det var en riktig trådpärs!
    Shit jag fick tårar i ögonen när jag läste det här. Jag har nog inte insett hur jobbigt det var, puh.
  • muggles
    Tinga skrev 2011-01-29 12:42:20 följande:
    Oupsie - kanske lika bra att det inte blev idag då, om du nu inte mår riktigt bra, men jag förstår att det känns lite som ett antiklimax också.

    Jag har ytterligare en sängfråga; är det någon som vet om det finns plastad frotté för 90x200-sängar att köpa någonstans? Med två storkräkare i familjen hade det känts bra att kunna plasta hela sängen. I nödfall får vi väl köpa mindre på IKEA, så får jag sy ihop den.

    Muggles - en fråga till dig; ni köpte ju ny ledstång till er trappa för ett tag sen - var hittar man det? Vi ska renovera "trapphuset" och allrummet där uppe om några veckor, och tänkte att vi skulle byta ut ledstången då, men jag har ingen aning om var man hittar det. Finns det kanske på vanliga byggvaruhus?

    Ore - du kanske också har koll på ledstänger, förresten?

    Puff var i princip feberfri idag på morgonen, så nu är det full fart som vanligt här.
    Tinga: vi har 90x200 plastad frotté i Moas säng. Tror vi köpte det på en barnaffär, typ Babyproffsen. Hon kräks ju inte i normalfall men ibland åker de ju på kräksjuka och en gång har hon faktiskt kissat i sängen, så det är absolut ett måste! Vi köpte en lite dyrare variant som andas jättebra.

    Ledstänger finns på diverse nät-sajter men vi köpte på Hornbach, de har så man kan köpa metervis har jag för mig. Vi köpte typ "rundstång" i ek. Sedan kapade maken dem i rätt storlekar och lackade dem och köpte väggkonsoler i borstad metall. Blev asbra! (Bild finns på FB men påminn mig så kan jag skicka bild.)
Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!