Inlägg från: BrudSommar2006 |Visa alla inlägg
  • BrudSommar2006

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Hej alla och godnatt. Skulle bara säga, Omsan, jag förstår att det var en lite traumatisk fyraårskontroll men jäkligt rolig att läsa!

    Jag brukar aldrig ha alla rätt på det där Smartare än en femteklassare, så det är jag alltså inte. Såg inte ikväll men sist jag såg var det något bär jag aldrig hört talas om som tydligen såg ut som ett blåbär. Hade nog i och för sig gissat på det i alla fall, damen som tävlade gissade på att det såg ut som ett hjortron men hur många bär gör det.

  • BrudSommar2006

    Telis, en sådan där UV-dräkt med korta ärmar och ben och så solhatt borde väl duga och så smörja in armar och ben?

  • BrudSommar2006

    Den där bugaboo-bilden med allt hängandes som i en speldosa eller karusell var ju bara för spejsad för min del. Fast väldigt fin vagn så man får väl stå ut.

    Vad det gäller stolar till barnen så har ju Ikea stolar som är som vanliga köksstolar fast med högre sits när det är dags att byta från stol med bygel till att sitta vanligt.

    Iris har öroninflammation, triggat av simningen igår morse antar jag, och inatt sprack trumhinnan, hon skrek och grät från läggdags till sex på morgonen, då somnar hon och sover till åtta, bara det att Astrid vaknade ju sex så inte kunde vi sova för det. Hon fick ligga mellan oss för det gick ju inte att ha henne i hennes rum och så fick vi ligga och försöka tysta ner henne hela natten men det gick ju inte så Astrid vaknade till och från också och själva sov vi ingenting. Fast pencillin är verkligen magiskt, en timme på barnakuten, en dag med pencillin och hon är i princip som vanligt! Fast det jag skulle komma till var, jippi, nu sväljer hon tabletter, no more äcklig sörja att försöka tvinga henne att svälja, hurra!

  • BrudSommar2006

    Liseberg verkar ju vara helt fantastiskt för barn, Iris började med karuseller och arbetade sig upp till de mest läskiga saker jag aldrig trodde hon skulle våga åka och kaninen fick hon krama också. Själv satt jag på jobbet men jag fick ju se bilderna i alla fall!

  • BrudSommar2006

    De där tjockare blöjbadbyxorna tar en liten stund att torka, så om man tänker sig bada mycket på en solsemester ska man kanske ha att byta med. Eller så tar det ändå tid för den där dräkten att torka så att man får vänta i alla fall.

    AM, precis sådana stolar har vi också, ett par här hemma, bra att ha två när Iris har kompis hemma, och ett par hos mina föräldrar till Iris och hennes kusin. Får kanske inhandla en till nu när Astrid också vill sitta på sådan.

    Vet inte hur det blir med Iris bad men det är i vart fall jäkligt dålig tajming inför semestern då flera badveckor är inplanerade, speciellt Sälen där vi bor granne med det nya inomhusbadkomplexet och där vi tänkt hänga en stund varje dag. Idag får hon dessutom inte behålla ens vatten utan bara kräks men det är en annan femma.

  • BrudSommar2006

    AM, jag kör med Apotekets ögonsalva för vuxna till barnen när de precis håller på att få ögoninfektion. Det står ju på den att den är för lättare ögoninfektioner och ingenting som säljs receptfritt känns ju speciellt farligt så jag kör med den, det brukar hjälpa. Fast när det dragit igång på allvar vete sjutton, har hänt Iris en gång och då tog jag med henne till doktorn rätt fort för det kan visst ta hur lång tid som helst att läka ut.

    Mugglan, men vilket elände, fasen, nu när allt var så mysigt, men ni klarar ju inte av både att ta hand om tre barn och henne, usch vilken sits. Hur kom hon ur det sist? Tog hon sina mediciner självmant då?

    Vi behöver hitta på några småsaker till Iris när hon fyller år, hon ska få en kamera, en röd, men några fler saker ska vi väl komma på. Ikväll ska inbjudningarna till kalaset skrivas.

    Cicci, du fick tanden lagad i alla fall, alltid något. Ska ni ut och åka båt?

  • BrudSommar2006

    Cicci, av en slump läste jag att den där Tone hade en annons ute och sökte folk till vad det nu var för tjänst och där stod det att inget åtal väckts? I övrigt har jag ingen aning, har inte sett de där programmen.

    Aha, så makens familj har landställe, det har jag missat, men det låter ju jättemysigt, är det nedåt Blekinge? Fast jag antar att det betyder att hans föräldrar är där också?

    Muggles, jag vet inte om jag ens törs säga tur i alla fall att det fungerar så bra med de små och att du inte har baby blues ovanpå allt men det känns ju en liten aning respektlöst att säga så, hoppas att du inte tar illa upp för så var det inte menat.

  • BrudSommar2006

    Hej alla!

    Snigeln, jag förstår att du vill kunna muta med nattamning, men det tror jag kommer att gå bra oavsett. Ni får snabba på med smakportionerna så att hon äter mer, det gick hyfsat fort för Iris och Astrid att börja äta sedan och bara att få i sig en halv banan eller ett par potatisar på en dag gör ju skillnad för vikten. Grattis till husköp!

    Jag tror att jag kan picnicka, fast jag får nog ta med mig en fällstol.

    Muggles, vad bra att du fått tag på någon som kan ta tag i det här med din mamma, det är ju mycket nog för er del. Sorgligt att hon inte fått träffa de små förstås.

    Usch, jag har råkat ut för något obehagligt, hoppas att det är ofarligt, men igår morse hade en stor fläck på magen domnat. Imorse hade det spridit sig så att också en del av huden på ryggen är domnad och inte släpper det.

  • BrudSommar2006

    Godmorgon, jo, kanske borde jag boka in ett läkarbesök men jag gissar också på en nerv i kläm och vad ska de göra liksom. Tror knappast att det blir operation.

    AM, vad trevligt med liten semester!

    Själva ska vi ha barnkalas på måndag och kräksjukan har brutit ut på dagis. Fanfanfan, vi bara måste klara oss, vi har ju just legat och kräkts för bara några veckor sedan, jag och Iris.

  • BrudSommar2006

    Muggles, nix, tror absolut inte det där med flaska och napp spelar någon roll alls, har fungerat jättebra med Astrid. Med Iris höll vi på och larvade oss med koppmatning och ingen napp i början för att de dillade om det på BB, sedan sket vi i det och tryckte in en flaska i truten på henne hemma, gick finfint.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!