• muggles

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Snorkis: vilket drama! Men kanske var det bra bearbetning inför den riktiga förlossningen? Här kommer en kram till!

    EA: jag har hört precis det de sa till dig - de måste ta två prover för att se om hcg ökar el minskar, så det är helt normalt och betyder inte att det är ngt fel på dina värden. Vilken vecka är du i nu, v4 el 5? Jättebra att ni tar nytt prov nästa vecka. Jag tror och hoppas att det kommera att öka.

    Sept: jipppiiieee! Skönt med RUL. Vi hade berättat för Moa innan RUL, vilket var tur med tanke på vad som hände, annars hade det nog blivit en chock för henne. Vi behövde bara förklara att "mamma och pappa måste till sjukhus för bebisarna i magen mår inte bra".

    Tinga: härligt med "mackframgång"!

    Såg ni En unge i minuten i kväll? Det var tvillingförlossning (snitt dock, hade gärna sett en vaginal). Nästa vecka verkar det handla om ett par som varit med om samma som Snorkis (om jag förstod trailern rätt), som nu ska in och föda sitt andra barn.

  • muggles
    Oupsie skrev 2011-04-04 22:15:47 följande:
    Vi har bröllopsdag i veckan, men maken tyckte att vi kunde hitta på något någon annan gång istället. Vilken romantiker . Men det gör mig inte så mycket. Svårt att veta vad man ska hitta på ändå med en liten Daisy att ta hänsyn till. Är inte så sugen på att gå ut och äta med henne med sig, för hon kan vara ganska skrikig och gnällig om kvällarna. Får kanske laga något gott hemma istället.
    Ni kanske kan ta en söndagsmiddag (el brunch) någonstans, om hon är nöjdare på dagen? (El skaffa barnvakt bara några timmar under dagen.)
  • muggles

    Vickan: KNULLTRUMPETER och grattis!

    Ore: den ligger vid Järntorget, parkering alldeles intill. http://www.tedbernhardtz.com/

    Piggelin: tack för magkomplimangen! Idag mättes SF-mått 35 cm(!). Tack för lunch också, mysigt!

    Snorkis: jag undrar också om inte omföderskor kan få sammandragningar lättare för jag har ju haft två körare som gjort att jag sökt akut (en i v22, en i v29). Men båda gångerna har tappen varit lång och stängd, puh.

    Idag hade jag tänkt ta en sväng förbi jobbet och ta en kaffe med dem på väg hem från BM men fick sammandragningar av den korta promenaden till bilen från lunchrestaurangen (åt lunch med maken innan han återgick till jobbet), så jag åkte hem igen. Fick just papper som ska fyllas i till FK för att få sjukpenning, hoppas de inte krånglar för jag känner verkligen att jag behöver vara sjukskriven. Att inte ens kunna ta en kort promenad utan att känna att jag måste sitta/ligga...

  • muggles

    PB: vad surt med bilen och mötet som inte blev av. Läge att kontrollera din tankspridda man nästa gång? (Jag är själv tankspridd så jag säger inget om hans miss...).

    Snartis: men usch vad jobbigt med hjärtklappningen! Det borde inte vara ngt snack utan att du ska vara sjukskriven.

  • muggles

    Vet ni att det idag är 12 veckor sedan operationen!!!!!!!!!!!!! Det hade jag ju aldrig trott, att vi skulle komma så här långt...

  • muggles
    MSW skrev 2011-04-05 15:47:49 följande:
    Mugglan: fantastiskt hur långt ni har kommit! Vad är det, typ 1,5 vecka till ert mål, v 34?
    Japp, precis!
  • muggles
    porchez skrev 2011-04-05 21:54:15 följande:
    jo ett barn i minuten eller vad det där hemska programmet kan heta. i söndags satt jag och hunken och zappa på TVn, det programmet dök upp och båda höll för ögonen och skrek rakt ut - byt kanal!!! 

    har jag förresten sagt vad hunken jobbar med?  hihi, lite on topic i den här tråden och väldigt otippat!
    Förlossningsprogram är världens bästa preventivmedel - har jag alltid sagt!

    Säg, säg, vad jobbar han med?! Är han BM?????
  • muggles
    Hattis skrev 2011-04-05 22:38:50 följande:
    Någon som har bra tips på kräm för insmörjning av hormonexem (alternativet Helosan noterat, tack Snorkis!) och för insmörjning av mage och ev bröst för att ev. lindra/undvika bristningar?
    Som jag förstått saken så är bristningar inget du kan förhindra tyvärr. Bristningar sker tydligen i de undre hudlagren så att smörja hjälper egentligen inte, även om det kan kännas skönt att göra det. Jag smörjer med vanlig hudlotion, mest för att förhindra klåda och för att det känns skönt. En del använder olja (vanlig olivolja har jag hört från vissa).
  • muggles
    Tinga skrev 2011-04-06 09:09:19 följande:

    Snaily - grattis till huset! Kul! Jag glömde också att spara ner mäklarbilderna från nätet när vi köpte vårt hus, men pratade med mäklaren och fick bilderna skickade på en CD. *tips*

    Snorkis - Piff & Puff föddes i v. 27+0, vilket jag får det till att du precis var i, när du åkte till förlossningen häromdagen. De flesta som själva är gravida och är vid just den tidpunkten i graviditeten har väldigt svårt att föreställa sig hur det vore om barnet föddes just då. Man är helt enkelt inte redo att bli förälder då.


    Vänner - receptet på förrätten kommer från en av Allt om Mats Fredagsgourmet-kokböcker - våra husgudar när det gäller lite festligare mat, för det är recpet som inte kräver att man står vid spisen hela dagen. Här är receptet - www.alltommat.se/recept/Rakcocktail--med-gran...


    Jag håller med, man är def inte färdig att föda i v28. Såg fascinerat på En unge i minuten (ett tidigare avsnitt) där en tjej kom in i v28 med lite värkar. Hon trodde hon skulle få en koll och sedan kunna åka hem igen. Det slutade med att de lyckades stoppa förlossningen ngn dag, sedan födde hon. Jag var typ i v29 när jag såg avsnittet och Ada och Beda ung lika "stora" (små) som hennes enling som föddes... Brrr

    Allt om Mat är våra husgudar med! Väldigt bra recept - blir alltid gott och som du säger, det är inte hypermycket ingredienser och man står lagom länge i köket. Finns ett recept på lammfilé med basilikapotatismos gratinerat med chevre och balsamvinägersås till, som vi gjort typ 5 ggr. Alltid lika gott! (Kommer inte ihåg vilken av böckerna den är i, vi har flera.) Ni som inte köpt böckerna än men gillar att laga god mat - rekommenderas!
  • muggles

    PB: cancer i sköldkörteln?! Det får vi verkligen hoppas att det inte är! Låter skitjobbigt med hjärtklappning och dålig sömn, men vad bra att nya matvanor fungerar iaf. Förhoppsningsvis gör det att du mår så bra du kan tills medicinering löser resten.

    Tinga: att du hade problem med sköldkörteln visste jag inte? Man skulle aldrig tro att du hade underproduktion iaf, så smal som du är!

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!