• muggles

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    snaily: jag har som sagt Teutonias (kan du infoga länken till den här?) och jag tycker att det är väldigt smidigt att använda. Den andra som jag länkade till tycker jag ser lite klumpigare ut.

  • muggles
    smint skrev 2011-04-15 17:14:20 följande:
    muggles: kidzshop.jetshop.se/teutonia-sunse t-solskydd-p-748-c-169.aspx
    Tack! Jag sökte för ett tag sedan och hittade den inte så jag trodde inte den fanns längre. Vi kommer ju att behöva ett till...
  • muggles
    Snorkfröken77 skrev 2011-04-15 19:19:12 följande:
    Muggles - Det går sådär, Leffelin är oftast duktig och sparkar som jag vill, men ibland är väl även hon trött eller ligger knasigt och då kommer ju katastroftankarna direkt...Jag försöker verkligen intala mig själv att jag kan inte göra något och det blir som det blir, men det är svårt...Nästa delmål är v 32s TUL och förlossningssamtal, sen börjar den riktiga nervpärsen, veckorna innan BF.
    Vad fint Ada och Beda växt till sig, visst är en enling beräknad till 2000 g i v 32? De ligger ju jättebra till! För övrigt tycker jag att det snart dags för obligatorisk rapportering varje dag, för i princip kan de väl komma närsomhelst nu?
    Som referens kan jag nämna att Ada och Beda ju rör sig varje dag men ibland har även de en lugn stund och jag hinner ibland tänka "var det inte väl länge sedan Beda rörde på sig?" så jag förstår dig precis. För jag har ju inte alls det i bagaget som du har. Du är väl i v30 ca nu?
    Jo doktorn sa att de inte ligger långt efter en enling i vikt så det är finfint.

    En sak har gett mig hjärtsnörp och det är när jag tänkt på förlossningen och att de kanske måste rusa iväg med barnen och ge dem andningshjälp och jag förstod det som att jag knappt skulle få se dem innan de försvann, och absolut inte ha dem på bröstet. Sedan ska ju även pappa hänga på barnen, så att ligga där själv och undra vad som händer... Men nu förstod jag att kommen så här långt i veckor plus vikt inte behöver betyda att barnen måste lämna förlossningsrummet. Det kändes mkt bättre. (Sedan kan det ju bli kris ändå men i normalfall ska det inte behövas tydligen.)

    Oj då rapportering varje dag, ska försöka! Glömmer jag får ngn efterlysa mig på mobilen...
  • muggles
    BrudSommar2006 skrev 2011-04-15 22:20:19 följande:
    Muggles, inte konstigt om du har ont, jag som hatar att vara gravid och inte alls känner mig tacksam som man borde under de där nio månaderna förstår precis om man gnäller, tycker man har all rätt till det! Snart har du en Iris i magen, hon vägde ju 4,5, fast i och för sig tror jag inte att det var överdrivet mycket fostervatten kvar och det väger väl det med antar jag så du kanske är där redan.
    Om jag minns rätt så har ett barn ca 1 liter fostervatten i slutet och jag har två barn som dessutom har rikligt. En liter väger väl typ 1 kg eller hur räknar man? Och så dubbelt så stor moderkaka då, så det blir nog några kilon att gå runt med. Det är väl därför jag så lätt får sd av minsta promenad.

    Ja ibland hjälper det att gnälla av sig lite. Det jag har svårast att stå ut med är att nätterna blir så sönderhackade av kissräder och fogontet. Jag vaknar typ 4 ggr för att jag måste på toa och sedan kanske 4-5 ggr till för att jag har ont i fogarna och måste vända till andra sidan. Ibland ligger jag vaken för att jag får ont vilken sida jag än försöker lägga mig på. Men å andra sidan är jag ju sjukskriven och kan slagga på dagen och idag fick jag mig en tupplur på förmiddagen som räddade hela dagen (med tanke på att jag vaknade halv fem imorse och inte kunde somna om sedan).

    Sedan har jag ju karpaltunnelsyndromet (och de där stenhårda handledsskydden är inte så sköna att sova med), flytningar som ger sår i underlivet, hård mage (fast tack gode gud för Lactulos), åderbråck och lite annat smått och gott men det går absolut att stå ut med.

    Att försöka helamma två när jag inte ens kunde helamma en, känns som ett Kamikazeuppdrag. Och för Moas skull och hela familjens skull kan jag inte inte sova, för då blir jag inte rolig. Vi får se hur det går, jag planerar ingenting just nu när det gäller amning.
  • muggles

    BS: en fundering - om saker verkar växa segt i er trädgård, kan det vara att det är fel sorts jordmån el läge för just de växterna?

    Mina trädgårdsplaner är att ha växter som klarar sig så mkt som möjligt på egen hand; typ kaprifol och syrén och sånt. De ska helst inte angripas av för mkt odjur så man ska hålla på att behandla dem mot bladlöss och skit (dvs rosor går bort men bondsyrén passar utmärkt). De ska även vara rådjurssäkra då vi har några som traskar omkring här i skogen bakom tomten (och över altanen ibland). Och sedan tänker jag på var de ska vara; i klippskrevan, i norrläge, väldränerat el fuktigt osv. Så det tar nog ett tag innan vi har lite växter här haha...

  • muggles

    Lappis: EAs VUL gick inte så bra i fredags, fostret för litet för den aktuella veckan Hon ska ta prog en vecka till, och så nytt VUL innan de avbryter, för säkerhets skull.

    AM: oj vilken middag! Förrätten och huvudrätten låter väldigt god men jag känner mig tveksam till rosenparfaiten (Turkish Delight - uäk!). Men det var säkert godare än det lät  

    Själva åt vi fläskfilé i ugn (med ädelost it) och till det en sallad gjord på machésallad, mogna päron, chevre och valnötter. Dessutom lite körsbärstomater och mogen avocado som tillbehör. Jag tillät mig en pytteslatt rödvin till också. Mums! (Dessutom lite lagom LCHF )

    Lappis: sötpotatisgratäng!!! Låter helt klart intressant... Måste kanske prova den där Tingas räkcocktail någon gång, folk verkar gilla den...

    Vi har varit ute hela dagen idag nästan. Maken har röjt ris och stockar efter att kommunen var här och tog ner träd på sin tomt som gränsar till vår (men de röjer inte bort efter sig). Jag har suttit i solen med en kompis och så har vi korvgrillat till lunch och fikat och haft en massa grannbesök. Hur socialt som helst!

    Vad är det här med MBT som jag verkar har missat? Toningskor tror jag vet vad det är men funkar det verkligen???

  • muggles

    Ang barnförsäkring så är det så i Gbg att här försäkrar kommunen alla barn (alltsedan brandkatastrofen -98) så jag har ingen aning.

  • muggles

    Oj vilket syftningsfel ovan men ni förstår nog...

  • muggles

    Snorkis: oj galen fotsvett! Udda krämpa... Bra att Leffelina rör sig! För mig är det så att det är några livliga dagar och sedan vet jag att det kommer några lugnare dagar, så det går i perioder (fast jag känner ngt varje dag). Så jag brukar kunna lugna mig med att "ja men nu är det ju en lugnare period för de var ju igång så mkt igår" typ. Jag har ju moderkakan i bakvägg men jag känner inte alla rörelser heller (ser jag på UL).

    AM: nu blir jag nyfiken på om jag också skulle ha gillat parfaiten!

    Lappis: vi har gjort marängsviss några gånger som efterrätt när vi bjudit kompisar. Det känns lite oväntat för oftast har ingen ätit det på väldigt länge (för mig är det typ 70-tal). Vi gör då alltid egen chokladsås.

  • muggles
    nennesjuttioåtta skrev 2011-04-17 21:48:43 följande:

    Vickan - vad kul! Vi ses!


    heheh fnissar gott åt min f d kollega som skulle få ny skärm till datorn men skrek i panik "men vad händer med allt jag har på skrivbordet då?!!?!?"


     


Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!