• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    muggles skrev 2011-02-04 09:46:39 följande:
    Ang såser så funkar nästan allt med turkisk youghurt så det har vi alltid en burk stående i kylskåpet. Tex turkisk youghurt + sweet chili - jättegott till lax!
    Word!
    Man kan också tina lite mangotärningar och mixa med lite lime och honung + salt och blanda i yoghurten.

     
  • fru AM

    Lappis: skicka maken till Cordon-Bleu - de har ett fantastiskt sortiment!

  • fru AM

    Oupsie: Livia och Hektor låg hela tiden på gränsen med sina värden för att behöva sola. Men de slapp. Med Livia fastnade vi ju i 6 dagar på BB (pga hjärtat) och när de dessutom "hotade" med solningsdagar utöver det höll jag på att bryta ihop. Tidsperspektivet kanske inte var det mest påkopplade då ...

    Förresten: jag tänkte på det här med snabba uppdateringar efter UL och förlossningar osv. När Livia föddes (i tråden barndom) så var det absolut inget konstigt med att jag bara försvann - jag hade inte en tanke på att ta mig till en dator för att uppdatera, och vi kände ju inte varann så ingående då heller. Jag tror jag dök in efter en vecka och berättade vad som hänt. Å andra sidan var vi unga och naiva då och inga större katastrofer hade inträffat så man hade ju inte några egentliga farhågor ... En liten reflektion bara.

  • fru AM

    Fossing: Muggles har nog bäst koll på LCHF men jag har också lite koll ... Vad hade du tänkt bjuda på?

  • fru AM

    Fossing: efterrätt kan ju vara en svår sektor när man har med LCHF:are att göra. Jag är dock så väluppfostrad (karaktärslös?) att jag äter det jag blir serverad när jag är bortbjuden ... Om du vill gå dina vänner till mötes i deras diet så kanske denna efterrätt:
    http://www.lchfrecept.com/ShowRecepy.aspx?ID=192 

  • fru AM

    Blomkålsmos/puré (mosat med grädde, kokt med vitlök) är perfekt LCHF-tillbehör till maten - och så vansinnigt gott! I övrigt: Kött/fisk/fågel + sallad

  • fru AM

    Fossing: ett annat gott tillbehör är ju haricots verts - förvällda och sedan lätt frästa i olivolja med skivad vitlök och havssalt

    Jag brukar ibland kolla av vissa ingredienser mot en kolhydrattabell, t ex: http://www.lchf-kost.se/kolhydrattabell.aspx

    JAg försöker äta mest av saker som har max 5 g kolhydrater per 100 g 

  • fru AM

    Just fruktsocker (alltså de kolydrater som finns i frukt) är tydligen ofta boven bakom bukfetma (om man äter nyttigt i övrigt). Just därför äter jag just nu inte frukt (dessutom har frukten för högt kolhudratinnehåll för min gräns). 

    På helgen kan det slinka ner något gott bakverk men då försöker jag tänka att jag verkligen ska njuta av det och trycker inte i mig en massa fulbullar utan att känna smaken ...

    LCHF bygger väl på teorier om att om man äter som vanligt så förbränner man kolhydraterna och lagrar fettet. Om man skippar kolhydraterna så förbränner man istället det fett man äter. 

  • fru AM

    Cicci:

    Jaha - åker ni från Köpenhamn så får Storsonen klara sig själv. Tack ändå! Eventuellt kunde han flyga med sin kompis och hans familj men allt är väldigt oklart än så länge! 

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!