• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Måste bara inflika att LC i LCHF mycket riktigt står för LOW CARB men de som följer LCHF undviker oftast även bulgur och råris. Äter man sånt så blir ju dieten mer GI.
    Fossing: det kanske är bäst att höra med  din gäster om du är osäker på hur hard core de är? (Fast blomkålsmos är ju vrålgott hursomhelst.)

  • fru AM
    viktualia skrev 2011-02-04 11:27:23 följande:
    Dagens undran förresten: Hur har ni inrett era 1 åringars rum?

    Trollet ska så småningom få eget rum. Förutsättningen är att inga förvaringsmöbler behövs, eftersom rummet har 4 garderober modell stora. Vilka möbler har valt?

    Jag är lite inne på ett barnbord med stolar, en 90 säng med skyddsbräda, en tvåsitssoffa för sagostunder och en cool matta som inspirerar till lek... Hur ser det ut hos era ungar?
    Det där låter jättebra. Det är smart att tänka på att inte skaffa ett för litet bord bara. Papper, pennor, riddarborgar och grejer tar mer plats än man tror. En ide är ju att köpa en bordsskiva på ikea och sedan två uppsättningar ben. En uppsättning sågar man till så att höjden passar herr Trolls aktuella längd och en uppsättning har man sen att byta med när herr Troll vuxit till sig. Man kan ju köpa mindre stolar separat. Över bordsskivan kan man spänna vaxduk i en trevlig färg/mönster (häfta fast med häftpistol på undersidan)
  • fru AM

    En spegel så att barnet kan spegla sig i helfigur är trevligt för dem att ha. Vi håller på och ändra i barnrummet och har haft en sån spegel, den ska upp igen på annan plats i rummet bara. Tidigare hade vi lådan med utklädningssaker precis bredvid men så blir det tyvärr inte nu (eftersom vi lyckats få in utklädningsförvaringen i garderoben)

  • fru AM
    Lapinette skrev 2011-02-04 12:23:20 följande:
    AM - låter himla smart det där med olika höjd på bordsbenen.
    Haha - jag kom på det nu! Vi har ett gammalt stort barnbord som jag tror att jag och min bror hade elerl så kommer det från något dagis min mamma jobbat på ... så jag har inte behövt fundera på det tidigare. Jag har bytt vaxduk på det ett antal gånger dock. Himla smidigt!

    Liten: smart idé där - man kan ju placera spegeln på garderobsdörren om man har svårt att få plats annars. Barn älskar ju att spegla sig de är så sunt självgoda! Hektor brukar stå och flörta med sin egen spegelbild i hissen - samt gärna slicka av den ordentligt ...  
  • fru AM

    Man kan ha en lina uppspänd med små "klädnypor"/pappershållare för att lätt kunna byta ut äldre teckningar mot nyare alster

  • fru AM

    Ja visst ja - lunch ... JAg är helt uppe i "konstgjorda brasor" och "strykjärn" (två nya uppdrag) - samt i barnrumsinredning. Måste kanske peta i mig något.

  • fru AM

    Livia sitter mycket ofta vid sitt stora bord. Hektor stökar också omkring där. Det beror kanske på barnen i fråga men nog  också på att det faktiskt finns ett bord där. Anpassar man dessutom höjden på bordet efter barnens längd så blir det än mer användbart. Man kan också ha det som kalasbord inför framtida kalas. Vi har ju en fast höjd på vårt bord (lite för högt för Hektor att sitt avid) - så vi har även ett litet billigt barnbord från IKEA med två stolar - det är hans möbler, och han brukar flytta runt dem i lägenheten och duka åt sig med leksaksmuggar osv - ibland leker de tillsammans och dukar upp för dockorna på sitt stora bord.

  • fru AM

    Fossing: det måste vara vaccuum under kastrullen. Smart att låta den svalna och försöka sen. Kan du dra den åt sidan längs med hällen så kanske du får loss den när du kommer till kanten?

  • fru AM

    Fast det bordet var lite litet, va? Jag hade i alla fall tänkt mig ett STORT bord. Typ som ett skrivbord för en vuxen.

    Nenne: visar det sig att Pricken gillar fruktpuré så kanske du kan pimpa gröten med det? Hektor kräver fortfarande att vi blandar ut hans gröt med puré (i hans fall är hallon/jordgubbspuré favoriten) . Det kan vara så att han inte längre blir mätt av amningen - så att han står sig tillräckligt länge. Han är ju en stor kille, Pricken.

    Testa gröt på kvällen och ge honom lite smakis-fruktpuré så du kan pimpa den. Och så får han en rejäl dos amning innan hangår och lägger sig sen? Snart kan ni börja testa med välling = sömnmedel för vissa.

  • fru AM

    Telis om/när du läser, samt Snaily och BS: Jag är tyvärr förhindrad att dyka upp på söndag. En tidigare bokad dejt som var planerad till lördag blev hastigt förflyttad till söndagen ...
    Men ni får roa er så gott ni kan utan mig (och Hektor)

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!