Välkomna till Tivoli Empatia!
Lappis: jag får kanske laga den där lammgrytan och bjuda hem er någongång så ni också kan bli frälsta!
Här fondantrecept - plankat från Lapinette ("jag" i receptet är alltså Lappis):
CHOKLADFONDANT
4 personer (men jag gör faktiskt halva satsen för 4 personer och serverar i små vita portionsformar som tål ungsvärme)
200 g smör
200 g mörk choklad av hög kvalitet t ex Valhrona (själv använder jag 85 % Lindt för det har vi alltid hemma)
4 ägg
2 dl strösocker
2 tsk konjak
florsocker till garnering
Sätt ugnen på 250 grader, men endast på övervärme. Smält smör och choklad i vattenbad. Vispa ägg och strösocker riktigt pösigt. Blanda ner konjak, smör och choklad. Fyll i 4 portionsformar. Ställ formarna på en kyld bakplåt och grädda i 5-8 minuter. Chokladdesserten ska få yta men fortfarande vara lös inuti. Sikta över lite florsocker och servera med lättvispad grädde. Jag brukar blanda grädden med lite hallon när jag serverar men har även serverat med en kula glass till.
Enkelt och mycket gott!