Inlägg från: ingenjörsbruden |Visa alla inlägg
  • ingenjörsbruden

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    har haft en produktiv helg, vinden är totalrensad, fuktproblemet lokaliserat o åtgärdsplan upprättad.
    Huset storstädat o tvättstugan lite omorganiserad. Nästa helg ska vi se över vår klädkammare o ev röja där, rengöra skinnsofforna o smörja in dem samt så ska uterumsbordet oljas in.
    Våran gräsmatta är supertradig, full med dött o gult gräs, rullgräs kan bli för tätt, så vi ska köra med vertikalskärare någon helg längre fram.....attans va vi roar oss!

    Fick receptet på en attans god hamburgerdressing i förra veckan som vi testade i lördags.
    Majonäs, dijonsenap, sambal olek, fetaost, herbes de provance och mynta.
    Attans gott!
    Busan har tidigare bara ätit köttet o slickat av dressingen från brödet...men denna gången så passade det henne bäst med mammas hamburgare med tonvis med rödlök, sallad, tomat, dressing o cheddarost! O så hade vi hemmagjorda klyftisar till det....mumma!

  • ingenjörsbruden
    Heloise skrev 2012-03-19 09:06:03 följande:
    Hejhej hvidis! Hm jag fick sulfatabletter ett par ggr när jag har mer eller mindre kronisk uvi. Fungerade bra, men inte om bakterierna verkligen fått fäste:( då fungerade bara pencillin på mig. Inatt var E vaken mellan 00-4:30... Jag blir galen!!! Men det var en stor dag ugår, E satte sig upp från ryggläge till sittabde, helt själv på golvet det är väldigt oväntat för henne så hör tidigt! Värsta grymma bebben
    WOW! Vilken tjej!

    Min busa har alltid sovit skruttigt i samband med sina utvecklingsfaser.....kanske kan vara pga sittandet som E var vaken i natt?
  • ingenjörsbruden

    Blommis: vilken runda! O va skönt att stretchning gjorde att kroppen gärna gick en runda dagen efter. Hur kändes det dagen efter igen....min träningsvärk brukar var värst andra dagen...


    Hvidis: Du är en luttrad 2barnsmamma som på egen hand beger dig till Ikea, överlever, har roligt o tom får lite shoppat också! Hade jag haft tillgång till fejan i mobilen så hade jag def svängt in o kramat på er!


    Fru E: Hoppas festen var rolig! Hur är det med dig?


    Lanovia: Va härligt med vårfint med blommor o röjning. Underbart att A är helt frisk! O även ni andra så klart!


    Ninnis: hur var firmafesten? Härligt med vårfix o besök av mamma!


    Syrinx: Hoppas att din konsert gick kanon o att fjärilarna i magen inte rymde! Hade en ljusblå tanke om att ta mig in till stan.....men det smög sig....men tänkte på dig!

    Flamman: Heja stortjejen o hoppas pappan fatta vinken....suck vilken nöt!

    Aurum: vilken härlig helg! heheheh ja det kan verkligen suga musten ur en med små vildbasar!

    Hur är det med resten av gänget?

  • ingenjörsbruden

    Helgen var som vanligt produktiv, fick alla hushållssysslor fixade på lördagen o så fikade vi med våfflor med makens bror+familj samt föräldrar. Mkt mysigt o roligt för småkusinerna. Svågern o svägerskan sitter o håller sin minste 6mån i famnen hela tiden.....o gissa om han blir frustrerad.....nåja.

    Efter alla hade åkt så rök jag o maken ihop....jag är ju rätt laddad på hormoner o tyvärr så är inte maken så pass så att han bara kan ta ett djupt andetag o vänta i 5 sek tills jag fått av mig hormonerna....nä så han blir tvärsur o så slutar vi prata igen.......suck....konstruktivt....så jag åt kvällsmaten med lillaloppan som tjatat om mat i över en timme o sen plockade jag lite till innan jag gick o la mig tillsammans med loppan vid 20.

    Söndagen var tänkt till jobb för min del, o detta pratade vi om på fredagen då vi sa ja till våffelfika.
    Jag ligger lite back, men maken deklarerade att han skulle köra o handla några saker han pratat om......så jag får rodda med loppan o försöka jobba under tiden vad jag kan......sen kommer han tillbaka o gör lunch o försvinner därefter ut i garaget o fixar nåt....vad vet jag inte.....
    när det sen är dags att väcka loppan så inser han att han inte dammsugit o golvmoppat vilket var hans städåtagande denna helg.......o loppan ville ut o leka i solen.....så jag tar loppan o går ut o leker med henne.....iofs väldigt roligt o härligt att komma ut o få lite tid med bara henne......sen kommer vi in o loppan åker i badet o jag duschar o badar med loppan......maken säger då att han tänkt sticka ut o springa....han har ju inte sprungit på flera veckor pga sin stukade fot......men jahapp....där ser man vad han planerar in.....

    Så efter middagen o nattning av loppan så går jag o fortsätter jobba.......jätteroligt....

    Känns så tråkigt o jag blir så besviken när det ALLTID är så här när han ska planera....han missar TOTALT vad jag vill o måste göra....... i natt vaknade jag o hade lite känningar av foglossningar...malande.....o ligger o tänker på detta....kan inte somna om....tillslut går jag upp o skriver 5 A4 sidor......kan ändå inte somna när jag går o lägger mig igen.....tradigt.

    funderar nu på om maken ska få läsa vad jag skrivit.....eg en enkel o utförlig dagbok över hela helgens händelser......men samtidigt funderar jag på att inte säga ett knyst utan bara gå o sätta mig vid datorn o jobba varje kväll efter maten.....
    Vad hade ni gjort? Jag känner att jag verkligen vill lära honom en läxa....men hur gör jag det på bästa sätt utan att göra mig till martyr utan på ett vuxet sätt lära honom en gång för alla att han missar andras behov o måsten o bara ser sina egna?
    Bara bring it on, hormonstinn eller ej....jag tål kritik från er!

  • ingenjörsbruden
    Norrskensflamman skrev 2012-03-26 10:56:29 följande:

    Vinkeli-vink till alla!


    September, gott att höra från dig!


    Jag hinner ingenting känns det som.  Helgen bara flög förbi, hann inte sporta o vara ute, hann inte städa... hann bara tvätta några maskiner, umgås med bästa väninnan och äta våfflor...


    men det där besöket hos väninnan kändes viktigt.


    T fick ett sms från pappan att han kommer i april istället. Han hade ringt till våra bekanta och sagt att han kommer om "ca  2 veckor" och ville bo hos dem. Bra!


    Synd bara att han inte kan kontakta mig. Alls. Ang barnen. Jag har nämligen sms:at och sagt att jag behöver fullmakt från honom att få föra barnen ut ur hans hemland när vi kommer dit till sommaren. Men han svarar inte.



    Det är bara att konstatera: Han är en idiot!!! Skrikandes  Och det var han inte förut iaf. Men nu är han det. och gud så skönt att jag inte lever med honom längre.


    Det är verkligen verkligen VERKLIGEN skönt att du inte lever med honom, trist bara att du inte slipper han totalt.
  • ingenjörsbruden

    Syrrans äldsta är helt .......ja....finner inte ord.....hon är iallafall mer uppåtväggarna än någonsin!


    Har ju tidigare berättat om min systerdotter, som inte vill bli utredd osv.


     Hennes pappa har kraftiga ek problem o har nu blivit vräkt mm……detta har startat en kedjereaktion tror jag.


    Nu går det även dåligt i skolan….…..men hon har fått kraftiga problem med en lärare…..syrran har diskuterat problemet med rektor så där kommer nog någon lösning så småningom.


     Men syrran har nu fått svart på vitt att dottern ljuger…..har bla slagit i en kille som hon fått kontakt med via en mobbinghemsida att syrran ska ha skjutsat dottern till psyket o flera andra sjuka historier…… syrran har nu fått tag i den här killen o insett att dottern ljuger kraftigt……killen hade bla ringt polisen pga historier som min systerdottern slagit i honom……….killen inser också att min systerdotter har problem. 


    Nu till min fråga…..HUR bemöter man henne med detta? Hon har gått o pratat med flera olika människor, psykolog, terapeuter, ungdomsmottagningen osv…..oftast trivs hon jättebra ett tag men sen vänder det på en 25 öring….misstänker att hon kovänder när hon blir ”avslöjad” eller att personen hon pratar med inser att det hon säger inte stämmer o därmed ifrågasätter……..eller börjar resonera med henne o då inte tillhör ”ja-sägarna”.


    Hennes pappa gör förövrigt precis på samma vis….samlar ja-sägare omkring sig o har någon en annan åsikt så betros man inte längre.


     När hon blivit 18 ska hon aldrig mer prata eller träffa mig eller hennes mormor. Gissa varför…. Just det….vi är inga ja-sägare….suck!


     Min första tanke är att både hennes mamma o pappa måste ta det där samtalet med henne tillsammans….tror jag kan funka…..men så känner jag att det nog behöver vara någon mer…..killen från mobbinghemsidan var villig att vara med o prata med henne….men vad tror ni…..någon mer från BUP eller?


     Känner att risken är överhängande att hon får tokspel o sticker där ifrån o kastar sig framför tåget  som hon har sagt att hon flera gånger funderat på…….

    Någon som har något förslag? Tankar, idéer...?

  • ingenjörsbruden
    Hvidbrud skrev 2012-03-26 14:20:57 följande:
    Ingis: du har lite att dras med låter det som. Kramar till dig och systerdottern.
    Angående maken förespråkar jag kommunikation. Ge honom brevet om det känns bra, men jag råder inte till att gå in och jobba efter maten varje dag, för det kommer han inte fatta som en pik eller hint. Han tror bara att du behöver jobba. Nä prata igen och igen och igen. Säg att du behöver hans hjälp. Säg som det är, men räkna inte med att han förstår första gången. Eller andra. Berätta vad som händer när han avviker från vad ni planerat. Peka med hela handen när det händer...
    Du menar att jag ska göra som på jobbet......ja det har du def rätt i....axlar jobbmanteln o börjar peka med hela kroppen! Tack vännen!

    Hoppas att du får en underbar dag idag! GRATTIS!{#emotions_dlg.flower}
  • ingenjörsbruden
    Hvidbrud skrev 2012-03-27 08:31:56 följande:
    Gullungen klappar händerna och vinkar på beställning!
    Vinkar o klappar händerna tillsammans med J!
  • ingenjörsbruden

    Lite uppdatering ang min systerdotter....OM ni är intresserade....hoppa annars över detta inlägg..

    Har pratat med en ingift-släkting som jobbar med ungdomar med olika diagnoser.
    Han gav oss rådet att föräldrarna INTE skulle ta diskussionen med dottern utan BUP tilllsammans med någon systerdottern känner förtroende för skulle ta upp detta. På så vis kan föräldrarna vara säkerhetsnätet o finnas i bakrunden med stöd o kärlek.
    Samtidigt måste det påbörjas en utredning för systerdottern mår uppenbarligen inte alls bra o en utredning är nu def ett måste när hon pratar om självmord o fabulerar en väldig massa osanna historier osv.

    Syrran har nu pratat med både BUP o socialen (självmordsförsök ska visst anmälas till socialen)....i vilket fall som så ter det sig logiskt att informera dem så att de vet vad som pågår o att syrran gör allt som går att göra för sin dotter.

    Känns som att man sitter o väntar på en jordbävning av oanad styrka...... Obestämd

    Men men....nu är bollen som sagt rund o den är satt i rullning.....hoppas på att den rullar hela vägen i mål!

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård