• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Heloise

    Kikar in för att uppdatera, pratade med mvc idag, de trodde inte blödningen i tisdags kunde vara ett missfall eftersom jag ( om man utgår ifrån clearblues digitala med veckoindikator är över 5+ veckor, då hamnar jag på förrförra mensen den 13 okt) då skulle jag vara i v7+1 idag, ett missfall i v6+5 skulle vtydligen blöda rejält, med klumpar i stl med 5kronor och vara rätt smärtsamt. Däremot kunde det vara så att blödningen den 10-14 november var ett missfall( jag trodde mens) och att hormonerna ff finns kvar, men testen är verkligen så otroligt starka så det tyckte hon var konstigt med. Kontenta vart iaf att ajg ska på vul hos spec mvc på må¨ndag kl 10:30. För att se om det finns något där, hur långt gången ajg är och om det finns nått där som ser bra ut så ska remiss skickas till Uppsala för moderkaksprov.

    Skulle väl tro att det är 50-50% chans. Känns lite lustigt att redan vara i v8 om det är så, fast å andra sidan, skönt, då är det bara 1 månad kvar av  stor missfallsoro.

    Fast jag vill inte ta ut något än. På måndag kl 11 vet jag, är det bra så kan vi fira

    Nu måste jag gå och lägga mig en stund medan E sover middag, jag är så otroligt trött, kan knappt hålla ögonen uppe.

  • muggles

    Mitt MA så kom det ut klumpar i storlek med plommon... Blä.

    Jag hoppas att det är något där (det tror jag) och något som lever så du slipper råka ut för det som jag var tvungen att gå igenom. Jag håller alla tummar och tår Heloise! Bra att du ska på VUL så vet man sedan.

  • passionsblomman

    Heloise, åååå vilken lång helg det kommer att bli nu då! Rynkar på näsan Fast jäkligt spännande också. TÄNK om...


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    BS? Hur har du det? Kan du inte kika in och ge ett livstecken? Jag tänker så mycket på dig och undrar hur du har det. Har du någon att snacka med? Får du svar på frågor och sådant du har via din läkare, eller sitter du helt själv med hela lasset?


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Nu har vi grupparbete igen.
    I två veckor!!!
    Och tror ni inte jag har hamnat i samma grupp som samma negativa motvalls-person igen?

    Ni vet;

    -Jaha, vad säger vi då om frågeställningen här?
    -Jamen det är väl för fan bara helt vanligt sunt bondförnuft! Vilken onödig fråga! Det där fattar ju alla. Annars har de ju inget folkvett.
    -Okej. Men tycker du att det är det jag ska skriva ner som vårt svar på den här diskussionsfrågan-att den är onödig för alla som besitter vanligt folkvett?
    Eller ska vi kanske diskutera lite-vilket jag uppfattar som själva huvudsaken, och se om vui kan hitta olika synvinklar och tankar?

    Det är helt OK för mig, med folk som aldrig har diskuterat, vridit eller vänt, reflekterat eller ägnat sig åt att uttrycka tankar och åsikter. Det är helt OK för mig att de talar om hur något är, eller väntar tills någon annan gör det och sedan gör det de är tillsagda, eller tycker att de ska.

    Men låt mig slippa göra grupparbeten som bygger på diskussioner, där det ska fram olika alternativ och funderingar och där man ska vara kreativ själv.
    Det är ju som att ro i sirap!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • Heloise

    Blomman: grupparb suger! Jsg vill inte stå och falla på några andra bedrifter än mig själv! Usch säger jag bara, speciellt skitdrygt med motvalls folk!

  • Hvidbrud

    Har haft utvecklingssamtal på dagis idag för min stora fina tjej. *glad* stark vilja och fin kompis. Verbal och kreativ. Mitt lilla hjärta. Och erkännande från personalens sida att det var rätt att ändra hennes dagis-dagar, då de ser en stor förändring hos henne med de nya tiderna. No kidding!

  • Hvidbrud

    Lillkillen har inte bajsat ordentligt på 4 dagar... Kom två pluttar idag, men inte nog. Han pruttar, och först nu börjat han verka lite besvärad av det. Gnyr i sömnen och vill att jag ska vara där. Blir katrinplommon och zontetapi i morgon. Stoppade fingern i hans mun tidigare idag och jag tyckte att det var taggigt på kanten! Iih! (fast hans syster var över ett när första tanden kom, så jag vet inte om det verkligen är en tand. Var är diarrén, förkylningen och febern? Olika barn, olika symptom säkert?)

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård