Inlägg från: Norrskensflamman |Visa alla inlägg
  • Norrskensflamman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Jag frågade flickorna inför T:s kalas om de ville att vi skulle baka negerbollar. De bara stirrade på mig först. K frågade: "Vad är det för nåt?" T sa förfärat: "Men mamma!! Varför säger du så?!"  Eeeeh... jag minns ännu hur jag rodnade och försökte förklara att så kallades de när jag var liten. Direkt fick jag frågan varför man kallade chokladbollar för negerbollar... Suck.

    Sen berättade T att hon hört Pelle i sin klass kalla sig själv jävla klantneger när han tabbade sig... Han är svart som mitt kaffe och kommer från Liberia

  • Norrskensflamman
    passionsblomman skrev 2012-01-26 13:14:15 följande:
    Och det är precis det som är så förbenat jobbigt med att på endera sättet vara utlämnad till någon instans i vårt system. Oavsett om det är soc, AF, FK, VC eller någon annan där det sitter människor som dels har ansvaret att bedöma, utreda och också se till att få saker gjorda, men som också har faktiskt makt över ens liv på olika sätt-inte minst då ens ekonomi. Det är otroligt påfrestande att ladda upp för att säga de rätta sakerna, fylla i de rätta uppgifterna och ändå i slutände vara beroende av att man råkar få välsignelsen att tilldelas rätt människa.

    När man sedan några gånger i tillvaron haft den rakt motsatta turen att stöta på personer som man verkligen skulle vilja undersöka hjärnan lite närmare på, så blir man nog lätt både cynisk, uppgiven och defensiv.

    Men, jag har i mitt eget liv hittat åtminstone ett litet men effektivt knep: Lägg alltid på minnet vad personen som svarar i telefon heter! Öppna sedan din egen del av samtalet med "Hej Kerstin " (förutsatt att människan sa att hon heter det förstås). Det är högst sannolikt att du får ett gott bemötande.   Forskning visar på att vårt namn och att bli kallad vid sitt namn, har väldigt mycket större betydelse än vi tänker på.
    Fortsätter man sedan med "jag hoppas du kan hjälpa mig" och så vidare, hellre än att ösa sin frustration är det givetvis också bättre än om man redan är så arg efter telefonkön att man fräser åt stackarn i andra änden. Men det fattar väl egentligen vem som helst.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Ja visst är det så, jag ger dig rätt i båda sakerna du beskriver!
    Min väninna har ett flertal gånger hamnat hos stolpskott till handläggare och råkat riktigt, riktigt illa ut pga det. T om så att hon fick överklaga och tillslut fick rätt 1½ år senare.
    Och nu är hon i samma sväng igen.

    Jag är alltid noga med att vara vänlig när jag pratar med såna där instanser. Man vinner ju inget på att hacka på dem. Då blir de ju ännu mer avogt inställda.
  • Norrskensflamman

    Fru E: Gott att höra från dig!! Men du, det där med cystan lät ju inget roligt alls. Förutom att operation öht är jobbigt så ställer det ju till en del i er övriga "planering". Men huvudsaken de får bort den, att det går bra och att du mår bra. Kramen till dig!

    Piggelin, så tråkigt med väninnans mamma Precis som Blomman så funderar jag, och ganska ofta faktiskt på det att mina föräldrar står näst på tur. Mamma har länge varit skröplig och pappa är inte alltför vigolant. Hjärtat gör sig påmint då och då. Han fyller 80 år i maj !!

    Och när jag föll i trappen så slog det mig igen.... Vad händer med mina flickor om jag dör?? Vem tar hand om dem? Deras far kommer antagligen hem och plockar hem dem till det stora landet i öster....
    Det får bara inte hända mig något!! Kunde jag konstatera...

    Elände med förkylningar!! Bort, bort, bort Död

    Igår var jag på kören och det var så kul. Lite nya låtar och endel som vi jobbat med innan. Vi har tränat en del på flera Py Bäckman låtar. Kvinnan skriver ju underbara texter! Och guess what?! Hon har hört av sig och vill samarbeta med vår kör !!   Så vi ska mest troligt, om det klaffar med datum och så, göra en konsert med henne här under våren. Wow, så kul det vore!
    Och sen så ska vi, alla körer, även flickornas kör, göra en gospel/schlager/blandmusik-konsert med röstcoachen från Idol, Sofia Lilja. Hon den mörkhyade med långt svart hår.  Hon släpper en egen skiva under våren så det blir väl en del från den också.
    Så, ja, man har endel roligt att se fram emot under våren

    Ikväll ska jag med jobbet och käka middag och sen bowla. Kul!
    Imorgon är det vila som gäller samt lite styrketräning i form av jonglerande med pelletssäckar
    Vem behöver gå på gym när man har en hel gårdsplan att skotta samt en pall pellets att kånka in i källaren?

    Söndag ska jag jobba åt alpina klubben i caféet i slalombacken. Det är sånt man får göra när tjejerna går på slalomträning. Och sälja lite New body.

    Ha en bra dag alla!

  • Norrskensflamman

    September !! Så obehagligt... Tur du fick hjälp och att det känns lite bättre.
    Här är också sjukstuga. Lilla K har 40 graders feber och en hemsk ihålig hosta. Skriver mer sen!

  • Norrskensflamman

    Tittar in o vinkar till alla.
    Här är det fortfarande feber (lilla K) och en förfärlig hosta. Jag varvar med att vabba och jobba. Hade barnvakt ett par timmar igår, halva dan idag och imorgon lite drygt halva dagen. De går på knäna på jobbet, så de är tacksamma för varje timme jag kan vara där och hålla undan lite högar.
    Lilla K är ändå vid gott mod, men hela familjen sover dåligt eftersom hon hostar så förfärligt.
    Kramen!

  • Norrskensflamman

    Lanovia Usch så jobbigt. RS-viruset är verkligen inget att leka med för små bebisar! SKÖNT att ni är inlagda och under vård. Lilla K fick det 10 dagar gammal och vi låg på isoleringen en vecka.
    Ta det nu lugnt och stressa inte hem. Stanna ALL tid du får där så att ni har lille A under övervakning. Stor kram till er!

  • Norrskensflamman
    BrudSommar2006 skrev 2012-02-01 10:21:25 följande:
    Usch, det där RS-viruset har jag dåliga minnen av. Astrid föddes med väldigt låga blodvärden eftersom något litet protein i hennes blod inte var exakt samma som mitt även om vi hade samma blodgrupp, vilket gjorde att att mitt immunförsvar brutit ned hennes. Tog nästan en vecka efter födseln innan de kom på vad felet var. Alla dess blodprover hela tiden och hon var helt sönderstucken och de fick inte ut något blod utan de kunde hålla på i en halvtimme varje gång innan de fick ut tillräckligt med blod, och som hon skrek när de grävde i henne med nålen, jävla helvete, jag glömmer det aldrig.

    Sedan höll vi på med den där solningen för gulsoten som var strulig att bli av med eftersom hennes värden var skruttiga. Så äntligen hemma och så RS på det. Inlagda igen, lunginflammation på det, stark antibiotika och så den där andningsmasken. Till sist fick de trycka i henne några påsar blod för att få ordning på det, det blev vändningen. Så när någon säger RS så får jag rysningar för allt kommer tillbaka, fast jag vet att det inte blir så här besvärligt normalt sett.

    Så lanovia, jag tänker på er och känner mig lugn att det kommer att bli en mycket bättre upplevelse med sjukhusvistelsen för er! Krya på er!
    Usch, vilken pärs!!
    Lilla K fick också lunginflammation och fick inhalera 5 ggr/dag i 10 veckor. Sedan åkte den där masken fram av och till varje gång hon fick problem med luftvägarna och hårt slem, upp till två års ålder. Än idag minns hon faktiskt hur hemskt det var, för hon säger "Mamma, visst inte behöver jag använda den där hemska masken nå mer?!"  Hon skrek och viftade förfärligt med sina små armar varje gång jag inhalerade och jag höll henne och grät...
    Men frisk blev hon och hon har inte fått problem med astma heller. Däremot har hon känsliga luftrör. Men det behöver inte ha med RS att göra.
    Så var vid gott mod Lanovia. Ni kommer få allt det ni behöver!!
    Kram!
  • Norrskensflamman

    Solde; styrkekramar till dig. Hoppas Amaretto mår bättre!

    Grattis lilla E i efterskott ♥

    Läser här men hinner inte kommentera så mycket. Vabbar o jobbar 50/50. Lilla K har varit hemma hela veckan.Igår o idag har musikern löst av mig, han är själv rätt snorig o hostig.

    Här håller kylan oss i ett fast grepp. -30 imorse. En klar o kall dag och solen föröker ta sig upp ovanför trädtopparna. Det är så vackert så det nästan gör ont att titta på den gnistrande vita vintervärlden därute. Man vill UUUUT... men så fort man sticker ut näsan så fryser snoret i den och det är så kallt att man börjar hosta när man andas in.
    Men vackert är det!

    Kram alla!

  • Norrskensflamman

    Hej på er alla!
    Kul att höra från er, EA, Daa och Fru Sy!!
    Finns fler jag saknar: Leksi, Fru Bygg, Fjällbruttan, Andbeyond m fl.

    ImYours Kul att höra från dig! Om jag förstått det rätt så flyttar du från en lägenhet till alla eller hur? Närmare centrum i Ö-vik.

    Här är fortfarande -30. Brrr....

    Igår kväll blev man påmind om att vara tacksam och glad för det man har. Det kan vara borta i ett nafs...
    www.nsd.se/nyheter/artikel.aspx
    Äldsta pojken går i T:s klass och hon var jätteorolig när vi förstod att det var deras hus som brann (de bor en liten bit bort). Skönt att ingen kom till skada iaf, men vilken chock för familjen. Tur att det inte var på natten när hela familjen låg och sov. De andra barnen är ganska små.

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård