Inlägg från: Norrskensflamman |Visa alla inlägg
  • Norrskensflamman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    lanovia 08 skrev 2012-02-28 11:44:35 följande:
    Flamman när vi satt o fika i lördags gick det förbi en tjej i en juniorvariant av den jackan du hade hittat på rea, den färgglada. Den var superfin! Också var det lite roligt att hon kom där, för det blev liksom en liten hälsning från dig mitt i allt. Hjärta
    HjärtaHjärtaHjärta  till dig, er allihop, och även dig MSW som tänker på mig Blir alldeles varm... Ni är så goa!!

    Blommis, vårträff!! Mer än gärna. Men jädrans vad långt o dyrt för mig att resa. Just nu håller jag på att försöka styra upp ekonomin här lite och se till att flickorna (och även jag) får råd till sånt som varit satt på undantag, i form av kläder/utrustning framför allt till barnen. Då snackar vi sånt som man verkligen BÖR HA för att göra livet lättare här upp under vinter. Skridskor, skidor, skor, täckoveraller osv. Nu har jag ju börjat få underhåll, TACK och LOV, så jag andas lite lugnare. Alla ev. kronor som blir över MÅSTE gå till en Moskvaresa med flickorna i sommar.
    Så småningom, men inte ännu, så blir väl det mesta lite lättare, då jag inte kommer vara ensam om boendekostnaderna... Skäms ♥
  • Norrskensflamman
    lanovia 08 skrev 2012-02-28 12:01:17 följande:

    Är så glad nu. Har flera gånger sprungit på en mamma med två barn här i området, vi har setts någon gång på lekplatsen eller stannat o pratat när vi varit ute o gått. Förra veckan öppnade hon för att vi skulle ses o ta en fika eller gå ut o gå, hon bor två gator ner från oss, typ 100m bort. Idag gick jag förbi henne på hundpromenaden o fick med henne o lilla tjejen ut på promenad också följde hon med hem på fika. Så himlans mysigt och kul att hitta någon att umgås med här i området. Slippa traska eller åka iväg varje gång man skall träffa någon.


    Men gud så roligt! Det är jättevärdefullt att ha någon att promenera och umgås med när man har bebis. Man turas om att dra ut varann Härligt att höra Lanovia!
  • Norrskensflamman

    Nu är det lunchtajm här på bygget. Sen måste jag fortsätta slita i pappershögen. Tänkte gå hem en halvtimme tidigare. Tjejerna ska på slalomträning och jag måste hinna fixa käk. Tänkte nästan åka lite själv i lilla pluttbacken, istället för att sitta och vänta två timmar. Ledarna brukar inte vilja att man lämnar stället, och man ska hjälpa till med liften och nödstoppen och lite sånt. Det behövs även vuxna som kan hjälpa de allra minsta och åka tillsammans med dem i liften. Tänkte ta på mig den uppgiften ikväll

  • Norrskensflamman
    Leksi skrev 2012-02-28 13:05:21 följande:
    Hej!
    Här kommer ett livstecken från mig. Har ju solklart drabbas av det fenomen som Blommis skriver om - hinner inte riktigt kommentera allt jag vill så tänker att jag gör det senare, så går tiden och man hamnar mer och mer efter, och nu måste det bli ett riktigt långt inlägg när jag väl skriver för det har ju hänt så himla mycket, både i tråden och i mitt liv och så poff! Så är man plötsligt förvandlad till en smygläsare igen!

    Låter så himla kul med en vårträff hos dig Blommis. Skulle SÅ gärna vilja komma! Kanske kan jag och A ta tåget ner? *funderar* Är inte så förtjust att åka bil så långt ensam med honom men tåg kanske kan funka?
    Åh Heeeeej Leksi! Vad händer? Hur mår du? Hur mår A?
  • Norrskensflamman
    passionsblomman skrev 2012-02-28 12:19:34 följande:
    Flamman, ja att resa inom Sverige är verkligen apdyrt! Du får åka till Övik och Daa med, så får ni samåka neråt och plocka upp Heloise på vägen. Eeeh...från Övik lär ni alltså hyra en minibuss, med tanke på att det blir...6 barn!

    Lanovia, de där man kan umgås lite med på hemmaplan, är SÅ värdefulla! Grattis till din kompis.
    Men hjärnan, den måste jag säga att den är lika skrämmande nuförtiden vare sig jag blandar in mitt barn eller ej. Jag får nog snart skaffa sådana där timerknappar till spisen som gamlingarna på hemmen har.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Bra förslag att plocka upp Tant Liz på vägen och sen Heloise. Men det blir ju minibuss då. Min granne hyr ut såna, by the way
  • Norrskensflamman
    Ninnnis skrev 2012-02-28 12:27:21 följande:
    Flamman, su är så fin och riktigt strålar! Och vinterlandskapet går inte av för hackor heller...
    Oj, tack, tack! Så snällt sagt ♥
    Alltså här är så vackert den här årstiden så man vill bara grina!!
  • Norrskensflamman
    passionsblomman skrev 2012-02-28 12:25:13 följande:
    Flamman, jag tror i ALLA aspekter på att den där mannen flyttar in permanent. Och jag förstår så på djupet vad det är du sysslar med och försöker få ordning på. Det må vara sant att man inte blir lycklig av pengar, men man har bättre förutsättningar att slippa spänningshuvudvärken och tandagnisslan, magkatarren och sömnlösheten.
    Sinnesfrid och ro att bry sig om resten av livet, inte bara räkningarna.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Exakt. Precis så är det. Visste att du skulle förstå

    En annan grej som jag försöker tänka på nu, som jag hörde nån psykolog eller nån sån där psykonånting sa ang depressioner och livskriser... Hon gav några korta enkla råd att tänka på varav ett var: "Underskatta inte naturens läkekraft. Se till att ta dig ut i friska luften." Enkelt och självklart, men så lätt att glömma. Ja, att det är bra rent fysiskt, det vet man ju. Men mentalt, för psyket och själen. Jag kan bara gå till mig själv: Ett aerobics eller spinningpass ger mig en hel del fysiskt. Men mentalt, i själen, så ger mig vistelsen ute i naturen, slalom, skidor, jogging (fast jag egentligen inte alls gillar att springa), cykla, promenader så mycket mer. På ett annat plan. Det lugn och den lycka man känner inombords efter en sväng i naturen och friska luften är oslagbar.
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård