Inlägg från: Norrskensflamman |Visa alla inlägg
  • Norrskensflamman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    muggles skrev 2012-03-02 15:14:35 följande:
    Oj och jag känner precis tvärtom! Jag tycker det är mkt lugnare på jobbet än hemma... När jag kommer hem från jobbet vid 17-tiden så är det full rulle till åtminstone kl 19 när småtjejerna går och lägger sig. Och när de har lagt sig ska man ägna sig åt Moa som inte hunnit få ngt fokus alls. Så kl 20 när alla barnen är i säng är jag helt slut Det är roligt att ha barn men det är fan så intensivt! Jag tycker jag har mycket mer energi att ägna åt dem om jag har jobbat under dagen, än när jag har "mammajobbat" hela dagen - då är jag liksom redan slut vid femsnåret. Ingen annan som känner så?
    Så kände jag när jag började jobba igen.
  • Norrskensflamman
    passionsblomman skrev 2012-03-02 15:49:18 följande:
    Olja är en gammal tvagningsmetod-romarna tvättade sig så, man smorde in sig med olja och skrapade av den-ett effektivt sätt vid brist på vatten, som soldater i fält tex. Det kombinerades gärna med massage (knappast för solaterna, men för "bättre folk") och badade gjorde man först efteråt. Det är spa-kulturen i ett nötskal. Man får med sig smutsoch avlagringar väl med olja och just i underlivet smörjer det ju också och skyddar mot uttorkning-vilket annars även bara vatten bidrar till.

    Så olja, rengör, återfuktar/fettar, lugnar och skyddar. Det är förresten också finemang om man lider av torra slemhinnor och vill förebygga småsprickor och bristningar vid sex. Som en grund.
    Vill man kan man ju ha doftande oljor om man tycker att man vill lukta hallon...
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Bra beskrivet Blomman. Och sant. Och det där sista kan jag bekräfta. Det är jättebra vid vuxenmys för oss som har sköra slemhinnor... Och förhöjer njutningen, faktiskt. Om man nu inte kladdar på för mycket vill säga.

    Vatten torkar verkligen ut. Även enbart vatten.
  • Norrskensflamman
    muggles skrev 2012-03-02 15:56:01 följande:
    PB: men om du levt "ignorant" och nöjt dig så hade du säkert - när det var alldeles för sent - hört om att man kunde ha fått hjälp. Och då hade du tänkt tanken "tänk om vi vetat att vi kunde sökt hjälp - då hade det kanske sett annorlunda ut". Men du har ju prövat den hjälp som fanns och det gick ju inte att göra mer. Att veta det tror jag ändå är bättre för bearbetningen. Det finns liksom inget "tänk om" kvar...?
    Ja, så tänker jag också, ville skriva det till dig Blommis, men fick inte till det. Mugglan skriver det bra här.
  • Norrskensflamman

    Åh fisk... Lax.... sik... mmmmmm.
    Exet jobbade ju på fiskfabrik, så vi hade jämt lax hemma. Färsk. Men nu.... är man förvisad till ICA och Coop. Men iofs så har de ofta hyfsat färsk lax där också. Eller färsk o färsk.... man vet ju inte riktigt. Men gott är det då.
    Man får passa på när det finns. Ska göra som du skrev Mugglan nästa gång. Men jag brukar frysa ner halva sidor. Det är perfekt storlek att ta fram och slänga i ugnen sen.  

  • Norrskensflamman
    muggles skrev 2012-03-02 16:03:00 följande:
    Mamma är och hälsar på; hon mår mycket bättre nu sedan de höjde hennes psykosmedicin till 2 tabletter istället för 1. Hon är så normal hon kan bli (lite skum har hon ju alltid varit höhö).

    Kram på er!
    Vad skönt Mugglan! Min mamma har legat länge nu... i depression. Men nu har hon kommit in i ett bättre skov och är i farten igen.
  • Norrskensflamman

    Hej alla!
    Grattis Ankan
    Lanovia, fy fabian vilken jobbig vinter ni haft. Hoppas det vänder snart. Styrkekram!

    Blommis, jag är inte heller Alla Andra. Och din röda tråd ger jag tummen upp för och jag håller på dig, det vet du

    Jag vill också spy åt mina oputsade fönstret, dammet som virvlar runt överallt, flottiga kylskåpsdörrar, svinig ugn osv osv. Men just nu prioriterar jag annat. Tex att vara med familjen och att vara ute. I helgen hade vi strålande sol och någon plusgrad. Så lördag var jag och flickorna ute med deras gudmor på isen (älven) och åkte längdskidor i ett par timmar. Med avbrott för våfflor och dryck i en timmerloge
    Söndag åkte jag och väninnan dryga timmen på isen, i lite högre tempo än när barnen var med.
    Det är så fantastiskt härligt med vit, vit snö, sol och att glida fram på isen/snön. Ute på älven kryllar det med folk som promenerar, skidrar, åker skoter, pulka eller bara sitter på en liten holme/udde/ö/strandkant och solar, grillar korv mm. Detta är absolut bästa tiden på året!!

    Annars så håller jag på att jobba ihjäl mig, då det här med att få vara ute, röra på sig och att umgås med mina barn och min musiker känns extra viktigt för mig. För att orka.

  • Norrskensflamman

    Här planeras synkning av semester minsann... på musikerns initiativ ♥
    Jag åker mest troligt iväg 2v med flickorna till deras farfar o släktingar, men de andra 2 v ska vi vara tillsammans. VI + barnenHjärta
    Känns bra. Pirrigt. Stort. Härligt. Varmt. Skönt.

  • Norrskensflamman
    passionsblomman skrev 2012-03-13 11:48:45 följande:
    Hvidis, tråkigt väder? Nä, här är det jättefint, precis som igår. Lyckostmig!
    Mensen? Ojdå, eller, ja du kan ju ha rätt där med hormonerna men...*inandning*

    Ninnis,

    Flamman, ert VI känns väldigt bra för oss runt omkring också. Det är en helt annan klang i din röst (jorå, den lyser igenom fast man inte "hör" hör den, så hör man den ju ändå) och en lyster över hela dig, som vi väntat på och unnat dig så himla väl. Det var det här du var värd som var mer och bättre.
    Jag avundas dig dina vårvinterstunder,jag älskar den tiden och det värker i mig av saknad när jag tänker på det. Men jag får å andra sidan utforska vårtecknen här istället. Nu idag såg jag den allra första lilla blå blomman på  en växt som heter Ormöga. Den är näpnare än den låter.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Hjärta  Hjärta  Hjärta TACK Blomman, och alla ni andra trådvänner

    Hör ni min dialekt också

    Blomman, ska jag skicka några bilder från isen?? Eller jag kanske lägger upp här i galleriet.
    JAG avundas ER alla vårblommor. Men inte riktigt ännu. Vill hinna njuta av den här tiden först... SEN när det blir VÅR, ja då önskar jag att vi kunde ha lite mer av er blomsterprakt. Här är det bara planterade arter av scilla, snödropp, krokus som växer... och eftersom jag inte har planterat några så har jag INGA!! *surar* Men, men,  det har sin tjusning ändå. LJusa, ljusa nätter med orrspel och tjäderspel går inte av för hackor heller.
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård