• Ninnnis

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Hvidbrud skrev 2011-08-30 12:54:04 följande:
    Mitt tips (oombedda och kanske påträngande?) är att lägga mini över knäna och klappa med en fast klapp på gumpen (inte mjukt) var tredje sekund. Läste det tipset någonstans när e krånglade och det var det enda som hjälpte. Fråga mig inte varför det hjälper men funkade gjorde det. funkar även om de hänger över axlen om protesterna blir för stora när han ligger på mage.
    en stor påse kärlek och tålamod till dig fina Ninnis. Du klarar det jättebra!
    Det ska jag också testa, tack!
  • Ninnnis

    Ikväll har jag bölat ikapp med Mini, som gallskrek vid kvällsamningen. Till slut började jag också gråta, det kändes bara så ledsamt att sitta där ensam i mörkret, trött och utmattad med en otröstlig liten son, på vår bröllopsdag dessutom. Till slut lugnade Mini sig och åt glupskt. Nu sover han och jag ska också gå och lägga mig. Jag tror det kommer att åska, så det finns en risk att en rädd liten vovve kommer att störa sömnen.

    Jag hoppas alla fina trådtjejer, trådbarn och trådhundar får en lugn och skön natt.  

  • Ninnnis
    Leksi skrev 2011-08-30 21:34:07 följande:
    Åh käraste Ninnis! *kramar om* Tror mig veta precis hur du känner dig, känner igen allt du skriver. När A var runt 3 månader började amningen på dagtid krångla sådär, han åt lite, släppte taget och skrek, mjölken sprutade och jag kände mig helt förtvivlad för jag visste inte var det var för fel eller vad jag skulle göra. Om och om igen höll det på så där, han var ju hungrig men det ville inte funka! På nätterna gick det jättebra när jag låg ner och ammade men på dagarna... Blä! Efter ett tag kom jag på att det fungerade någotsådär om jag gick omkring samtidigt som jag ammade, det var ju urtungt men då lugnade han ner sig iallafall och hade jag tur kunde jag sätta mig efter en stund.

    Hoppas åskan håller sig borta så ni får sova ostört och fridfullt inatt alla tre! Sweet dreams! ♥
    Tack, söta du! Jag kanske ska testa att gå omkring att amma. Fast å andra sidan är det kanske svårare att hinna täcka för med en amningskupa/tvättlapp om han släpper och det börjar spruta? Men helt klart värt att testa. Vissa gånger krånglar han dock inte alls.
  • Ninnnis
    Snorkfröken77 skrev 2011-08-30 21:52:04 följande:
    Ninnis - Vi fattar inte heller vad Leffelina vill jämt, vi kan absolut inte tolka henne enkelt (vilket jag trodde innan) vi gör bort oss med jämna mellanrum och försöker mata henne när hon är skittrött och söva henne när hon är hungrig Skäms När det gäller ätandet är hon likadan fast hon tar flaska, hon har matningar när hon skriker, äter, skriker, äter osv...Ibland får hon knappt i sig nåt och ibland går det jättebra. Jag känner igen allt du skriver. Ville bara säga det, jag tycker själv det känns bättre om jag vet att andra har det likadant Kram!

    *smyger ut*
    Tack, Snorkfröken! Det känns absolut mycket lättare när man vet att andra har det likadant och att det inte är fel på Mini eller mig.

    Jag smygläser ju er tråd och suger tacksamt åt mig tips angående dagsovning och annat

    Kram tillbaks och titta gärna in igen!
  • Ninnnis

    Villemoa, vad DUKTIG du är som har kommit igång så bra med träningen. Heja dig!

    Mitt Friskis har mamma-core där man har med sig bebisen, det tänker jag gå på när jag har varit på efterkontroll.

    Nej, nu ska jag lägga mig. Jag fastnade framför Cesar Milan på tv så nu är det hög tid att krypa till kojs.

    Kram och godnatt alla fina trådisar, vad skulle jag göra utan er? 

  • Ninnnis

    Snorfröken, när var det Leffelina föddes? Vi hade ju samma BF, men jag minns inte exakt när du gjorde snittet. Mini kom 4 juli, dagen efter BF

  • Ninnnis
    Hvidbrud skrev 2011-08-30 23:36:09 följande:
    Ninnis: finaste du! Grattis på bröllopsdagen iallafall! Klart ni ska fira i helgen istället! Hormoner, avbruten sömn och känslan av makteslöshet är en tung men mycket välkänd cocktail. Kramar om och lagat en god kopp te !! Ah! Fänkålste! Fenomenalt att dricka om man ammar bebisar med knipig mage! Och snacka med lillen och berätta hur du känner det. Även om han nte förstÅr vad du säger kan det vara så himla skönt att bara få ut det ur sig, och ha någon att prata när man sitter där i mörkret i natten helt ensam med skrikande barn när man bara vill sooova! Snart är det torsdag! Och du- du är en jättebra fru, om än lite småbarnsmammig, så det så!
    :-P
  • Ninnnis

    Hej Start September! Det börjar väl närma sig för dig? Spännande!

    Syrinx, usch vad hemskt med tåget! Stackars lokförare (heter det fortfareande så?)

    Fru Bygg, hoppas det går bra idag. Kram!

     

  • Ninnnis

    Natten har varit ok, Mini har sovit 3+3 timmar vilket känns som en lyx. Vissa amningar har gått bra, vissa går inte alls.

    I eftermiddag ska vi till bvc, jag ska lufta lite med sköterskan tror jag. 

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård