• Ninnnis

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Villemoa skrev 2011-09-03 13:13:43 följande:
    Ninnis, glassig tv-serie vet jag inte om det är Du vet ju hur det kan vara i såna där serie, massa drama och intriger och det hoppas jag verkligen att vi slipper!
    Det hoppas jag också!
  • Ninnnis
    Villemoa skrev 2011-09-03 13:13:43 följande:
    Jag ska hälsa till alla fina trådisar från Heloise också! Hon saknar oss men de har det jättebra på Cypern! Det är varmt som i helvetet säger hon
    Det låter som Heloise Hälsa tillbaks!
  • Ninnnis
    passionsblomman skrev 2011-09-03 23:58:15 följande:
    Ninnis, du får bestämma själv vilket som passar bäst! Jag har bara hört definitivt av dig och EA än, så inget alls är spikat so far, mer än att jag viker den helgen åt trådbesök. Katterna får vara ute, så DET är verkligen inget problem. Bara att öppna ner till källaren och ha deras mat där. Men ni gör såklart som ni själva tycker passar bäst med alla olika familjemedlemmar. Det gäller alla andra som fuderar på att komma också såklart.
    Jag tror nog vovven stannar hemma hos maken ändå, men vi får se. Det blir nog lättare så, det känns fullt tillräckligt att bara ha Mini att hålla koll på

    Vad kul att Fru E också kommer! Någon mer? Hvidis? Ingis? Muggles? 
  • Ninnnis
    Fru E skrev 2011-09-03 21:15:28 följande:
    Han börjar för övrigt växa ur mitt knä , tappa valptänder och dagisstart på tisdag först eftersom en pensionathund bitit sönder en burinredning och behövde flyttas.

    Stor kram till alla
    Lilla Buster börjar bli stor! Stor kram tillbaks
  • Ninnnis

    Jag har en liten fråga till er mammor (även smygläsare ) om dagsovning. 

    Mini somnar ju jätteduktigt i sin säng på kvällen, men dagsovningarna får jag inte riktigt rätt på. Senaste veckan har han nästan bara velat sova i famnen och vaknat så fort jag har lagt honom i korgen eller vagnen. Vagnen somnar han i ibland när vi är ute, men vaknar så snart den stannar. Jag har låtit honom sova i famnen eftersom jag misstänker att det är ett led i utveckligfasen, men hoppas att han snart kan sova på egen hand igen (nyss somnade han faktiskt på egen hand i korgen, peppar peppar).

    Det jag egentligen undrar är VAR era barn sover på dagen? Mini har uppenbarligen lättast att komma till ro i sin spjälsäng, men jag har hört att man helst ska öronmärka sängen för nattsömn för att markera skillnad mellan dag och natt. Han har sin babykorg, men den kommer han att vara för lång för om ett par månader. Vagnen går väl iofs bra ett tag till, frågan är om det funkar lika bra med sittdelen sen?

    Hur har ni andra gjort? 

  • Ninnnis

    Vad skönt att det går åt rätt håll, Daa!

    Det där med kort stubin känner jag så väl igen. Jag har varit otroligt lättirriterad sedan Mini kom, och i ärlighetens namn har det lett till en hel del tjafs med maken

    Vi har iallafall börjat prata om det och försöker hitta lösningar för att förbättra situationen, men grunden till det hela (det jag tror är grunden iallafall) är svårt att påverka, nämnligen kombinationen sömnbrist, ledsen bebis (i perioder) och att maken är borta en del i jobbet. Den däe himlastormande bebislyckan och föräldrakärleksbubblan med maken som en del pratar om upplever jag inte riktigt just nu. 

    Men du, parvlarna har har osedvanlig TUR som har fått dig som mamma (och Skäggmannen som pappa), det är det inget tvivel om! DU förtjänar däremot att må bättre än vad du gör. Jag hoppas kuratorsamtalen hjälper och att det i kombination med bättre sömn gör att du mår bra igen. Kram, allra finaste parvelmamman!

  • Ninnnis

    Tack för sovtips!

    Vi testar nog med vagnen och korgen så länge det går, så får vi se. Funkar det inte så testar vi spjälsängen även på dagtid. Han somnade i vagnen på förmiddagspromenaden, men vaknade så fort vi kom hem. Alldeles nyss fick jag honom att somna på egen hand i korgen igen, det känns som ett steg i rätt riktning. Självklart får han sov a i famnen när det är det enda som funkar, men jag vill gärna prova att få honom att somna själv. Och idag funkade det  

  • Ninnnis
    lanovia 08 skrev 2011-09-04 22:44:34 följande:
    Ninnis missade att du skrev att han kom bäst till ro i spjälsängen på dagen. Då skulle jag nog låta honom sova där. Kanske helt emot vetenskapen men vet barn som fått sova där o tror inte de har haft svårate el lättare att somna där för natten.
    Vi har inte provat att lägga honom där på dagtid, men på kvällen/natten har han inga problem att somna på egen hand i spjälsängen. Om inte vagnen funkar på sikt så blir det nog sängen ändå. Kanske utan att dra ner rullgardinen för att göra skillnad på natt och dag. Vi får se.
  • Ninnnis

    Lanovia, vad skönt att renoveringen av hallen går framåt.

    Fru Bygg, hur har du det? 

    Flamman, hur är det med dig?

    I eftermiddag ska jag på efterkontroll. Hoppas jag får godkänt på knipövningarna  

  • Ninnnis

    Heja Ada & Beda som sover hela nätter! Och tack för att du ger mig hopp...

    Det känns inte som att Mini har något mönster än, men jag ska göra mitt bästa för att hitta ett.

    Muggles förresten, har du sett att vi ska ha lite trådträff hos Blommis i månadsskiftet? 

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård