• Ninnnis

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Syrinx skrev 2011-08-31 09:46:22 följande:
    Fästmannens uppdatering på facebook om att vi sitter fast på tåget efter en förmodad personolycka genererade bl.a. en kommentar om att "Ett problem ur världen, men stackars alla oskyldiga resenärer som det drabbar". Förvånad Ibland blir man mörkrädd - att det finns människor som inte kan tänka ett steg längre! 
    Men vilken hemsk kommentar!

    Hoppas det går bar med katten idag! 
  • Ninnnis
    Villemoa skrev 2011-08-31 10:05:48 följande:
    Ninnis, vad skönt att ni fått sova lite iaf. Ventilera du med bvc-sköterskan, de brukar ha goda råd. Vet du, har funderat på varför det strular vissa gånger för dig och andra inte. Kanske är så att mjölken inte kommer så snabbt som han vill precis efter utdrivningsreflexen? Så var det för Ellie ibland och då släppte hon och skrek, tog tag igen, släppte och skrek osv. De har ju sina perioder de små liven när de kräver mer mat men att tuttarna inte riktigt fattat galoppen Vet inte men det var bara en tanke. Hoppas du får nåt klokt svar från bvc! Kram
    Fast oftast tar han inte tag alls, utan börjar skrika så fort jag lägger honom vid bröstet. Och  de gångerna han tar tag och sedan släpper sprutar det mjölk, så det är uppenbarligen efter att utdrivningsreflexen har kommit igång? Jag vet inte. Kanske har han bara mindre aptit (det är en av punkterna i boken om utveckligsfaser) just nu. Nyss vaknade han och var märkbart hungrig (smackade med munnen), och då åt han ordentligt. Jag får kanske snällt vänta ut honom tills han blir riktigt hungrig.

    Men å andra sidan gallskrek han igår kväll när jag lade honom vid bröstet. Jag gav mig inte utan höll honom lugnt men bestämt kvar vid bröstet (vyssjandes och vaggandes) och till slut lugnade han sig och åt glupskt från båda brösten, så uppenbarligen var han hungrig ändå. Vid första nattmatningen (ca kl. 01) ville han däremot inte alls äta utan gallskrek fast han hade legat och smackat med munnen och borde vara hungrig. Då lade jag ner honom i sängen igen och tänkte att han vill kanske äta om en stund istället, men han somnade och vaknade inte förrän ca kl. 04. Då åt han duktigt. Det är det som är så svårt, att veta om han är hungrig eller inte. Det känns inte så kul att "tvinga" honom att äta, samtidigt som det är värt att ta fajten om han faktiskt är hungrig och äter till slut.

    Förlåt för ännu ett långt förvirrat inlägg om Minis ätande...  
  • Ninnnis

    Åh vad skönt, Fru Bygg!

    Vi har varit på 2-månaderskontroll och enligt läkaren är August en frisk och trevlig liten pojke

    Han väger nu 5615 g och är 57,5 cm. Sköterskan sa att ätstrulet kan bero på en liten förkylning (han har varit lite snorig), utvecklingsfas eller vad som helst egentligen. Men han går ju upp som han ska så det verkar inte vara någon fara. Och nu har han ätit utan att krångla två gånger i rad.

  • Ninnnis
    Syrinx skrev 2011-08-31 17:36:09 följande:
    Ninnis, vad skönt att det redan fungerar bättre Är August Minis riktiga namn? Isåfall - så sött!!!   
    Klantiga, klantiga jag!
  • Ninnnis

    Bra rutet, Blommis! Jag önskar att fler hade ditt civilkurage. Vad var det för lek de hade där i klätterställningen?

  • Ninnnis
    Syrinx skrev 2011-08-31 16:26:43 följande:
    Nu är jag som en urkramad trasa efter att vi kom hem från djursjukhuset, lillmisen och jag. Så lättad efter att förtätningarna på lungorna har gått tillbaka nästan helt och andningen var som vanligt. Alltså var det "bara" astma och lunginflammation, inte tumörbildningar.
    Nu ska hon få antibiotika ytterligare en vecka och vi ska trappa ner på kortisonet. Förhoppingsvis kan hon klara sig utan kortison mot astma, eftersom den triggades igång av en tillfällig inneboende som rökte som en skorsten. Annars är det vanligaste att katter som får astma måste medicineras livet ut. Men åh, det är ju en barnlek i jämförelse med om det hade varit tumörer! Min lilla kisse, jag är så glad att hon är på bättringsvägen! Hjärta 
    Tack för era tummar och tankar!!!
    Vad skönt!
  • Ninnnis
    passionsblomman skrev 2011-08-31 16:57:57 följande:
    Ninnis, ibland är man ju bara på lite mindre kul humör och lite allmänt ilsk utan så värst mycket anledning. Eller, jag iallafall någon enstaka gång ibland...hehe Skäms
    Jag tror ungarna också är ur fas ibland och fast det minsann är lättare sagt än gjort, så tror jag att man som förälder får lyfta lite på hatten och låta det passera om det inte är ihållande och varaktigt. Fast som sagt, det är ju lätt att säga. Man är ju helt hormoninställd på omedelbar felsökning och känner sig så korkad och hjälplös när man inte förstår och lyckas avhjälpa.
    Jag vet. Jag kommer hideligen på mig själv med att vilja ha orealistiska svart-på-vitt-lösningar. Typ: "idag har han inte haft magknip, det måste betyda att det är över och att han aldrig kommer att få det mer" eller "nu har han inte strulat med amningen på hela dagen, det måste betyda att utvecklingsfasen är över och att han inte kommer att vara grinig heller". Och sen skiter det sig.

    Jag inser ju att det går upp och ner och att det inte alltid finns någon förklaring till hans beteende. Men det hade varit så mycket lättare om det följde ett logiskt mönster eller fanns ett facit...  
  • Ninnnis

    Nu börjar Mini  bli otålig i babysittern, och han har faktiskt låtit mig både äta och skriva lite här, så det får nog räcka.

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård