• Ninnnis

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Norrskensflamman skrev 2011-09-12 08:52:12 följande:

    Helgen avlutades på bästa sätt... Megamys med en mycket speciell person som kommit mig mycket nära... och ger mig så mycket kärlek att hjärtat svämmar över ♥ ♥ ♥ Gud är god...


    Gillar!

    Är det musikern? 
  • Ninnnis

    Jag skriver lite ksapphändigt eftersom Mini hänger på min axel och dessutom har jag fått ruskigt ont i ena handleden/underarmen. Jag tror jag belastar fel när jag bär Mini.

    Vi hade en mysig helg med familjen och kom hem igår kväll. Idag ska jag bara mysa hemma med Mini och vovven och ikväll är det agility igen. 

  • Ninnnis

    Ingis, då kan ju du och jag dela bil. Hur går det för Fru E och Hvidis? Och Heloise och Flamman? Åh vad roligt det hade varit om ni också kom!

  • Ninnnis
    lanovia 08 skrev 2011-09-12 10:04:48 följande:
    Ninnis härligt att ni haft en mysig ´helg. Välkommen tillbaka.
    Du handleden...hur illa är det? Jag fick jätteont när E var liten, slutade med att jag fick gå till sjukgymnast, jag gick väl efter 8 mån tror jag, borde gått bra mycket tidigare. Men fick ialla fall övningar så jag kunde bygga upp handleden igen.
    Tack!

    Jag kan knappt knyta skorna eller trycka ut tandkräm ut tuben. Det kom igår, så jag tänkte testa ett tag med liniment först och se om det hjälper. Har även ett handledsskydd som jag har på mig nu, vet dock inte om det hjälper. 
  • Ninnnis
    ingenjörsbruden skrev 2011-09-11 21:04:47 följande:
    Nä nu knorrar maken.... 

    men jag måste bara skriva en grej.

    Vet ni, jag tänker på er alla flera gånger om dagen. Kanske inte jättelånga tankar, men ni finns i mina tankar rätt ofta.
    Igår när jag stod o diskade så stod jag o tittade på min fina rabatt....tänkte då på Blomman o hennes stora trädgård, läskiga varelserna o sagoslottet.

    Så är det med mkt...ser jag en hund tänker jag på Ninnis o Lanovia.
    Ser jag grannkatterna tänker jag på Solde, Blommis o Hvidis.
    Ser jag Leila bakar eller annat bakprogram (rätt ofta) så tänker jag på Fru E o hennes underbara efterrätter!

    Ser jag mammor med mage, eller barnvagn eller så går tankarna till Lanovia, Hvidis, Heloise.

    Ser jag en traktor tänker jag på Bruttan!

    Var gång jag pratar med syrran (det är rätt ofta) så tänker jag på Flamman.

    Ja ni fattar nog nu....

    tänker på er alla!
    Sötis! Jag har också tänkt på det, hur ofta ni dyker upp i mina tankar
  • Ninnnis

    Hoppas ni får skön vila idag, Leksi och Lanivia.

    Fru Bygg, hur är det med dig?

    Jag lade ner Mini i korgen för en stund sedan (klarvaken men trött) och tänkte se om han kunde somna på egen hand. Jag stålsatte mig och har hört honom gurgla, "prata" och vara på gränsen till att börja gråta en bra stund nu, men nyss blev det tyst. Jag gick ut för att titta, och han har somnat! *high-fivear mig själv* 

  • Ninnnis
    lanovia 08 skrev 2011-09-12 10:20:00 följande:
    För mig var det lyften av E som slet, alltså gjorde det väldigt ont även när man rörde handleden i sidled så där hjälpte ialla fall inte handledskydd.
    Oh vad synd att vi inte befinner oss närmare varandra för då hade du kunnat fått övningar och lånat boll av mig.... om det är det du behöver vill säga.
    Jag misstänker att det är pga att jag ofta bär Mini framåtvänd, liksom "sittande" på minn ena arm med den andra armen runt. Får försöka variera mig lite.

    Vad gulligt av dig att tänka på mig! Om det blir värre kan det nog vara värt en liten tripp till Sveriges framsida  
  • Ninnnis

    Är det någon som har erfarenhet av Tummy Tub? Vi har fått låna en av min bror, men maken är skeptisk. Jag brukar numera bada tillsammans med Mini i badkaret, men Tummy Tuben kanske är bra när man är ensam vuxen och ska bada (som maken kommer att vara ikväll). Vi har en vanlig balja också, men den är nästan för liten nu.

  • Ninnnis
    lanovia 08 skrev 2011-09-12 10:26:33 följande:
    Hur går mammalivet/föräldrarlivet annars nu? Känns det något lättare?  Har du det o maken bra eller mkt irritation?
    Det känns bättre. Jag börjar förstå Mini mer nu, och han skriker inte lika mycket längre. Iaf inte utan att jag förstår varför (trött, hungrig etc).

    Både jag och maken har ansträngt oss, och det går bättre nu. Vi har haft mysiga helger och kvällar och jag har fått lite sovmorgon när han har varit hemma vilket hjälper lite på tröttheten. Visst tjafsar vi fortfarande ibland, men de mysiga stunderna har blivit fler och tjafsen färre.

    På mammasamtalet på BVC förra veckan poängterade sköterskan att det är ok att känna att det är jobbigt för stunden. Det betyder inte att jag inte är tacksam för att Mini finns hos oss och att han är frisk, eller att jag inte älskar maken. Hon rådde mig att tänka "just nu är det jobbigt för Mini skriker och jag är trött, och just nu vill jag ha en man som är hemma", men att inte lägga mer i det. För det går ju över, och en stund senare eller nästa dag känns det bättre igen.

    Jag har också tänkt på det du skrev om att det är olika faser som går över. Jag och maken pratade om det för ett tag sedan, att när Mini var fem veckor gammal och hade varit grinig i en vecka så är det ju en femtedel av hans liv. Då känns det som att "det har alltid varit såhär och kommer förmodligen alltid att vara det", men så är det ju inte. Sen kommer det en bra fas och det är plötsligt det som är det "normala".

    Jag ska helt enkelt leva mer i stunden och tänka "just nu är det så här". Punkt.  
  • Ninnnis

    Nähä, jag kanske skulle passa på att vila lite när Mini sover. Fast jag har fått så många mammatidningar av svägerskan som jag vill läsa...

    Jag tror jag tar med mig vovven in i soffan och lägger mig och läser lite, och kanske somnar jag en stund. 

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård