Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Daa skrev 2013-01-28 15:41:09 följande:
    Jag är glad att de hade fel på trafikverket. Sikten var rätt okej ändå, bortsett från när en och annan knallkork bestämde sig för att köra om. Jag slapp skräckupplevelsen från förra året.
    Huga! Den gången var en himskans gång!

    Hvidis, är ni lite piggare nu eller är läget oförändrat?

    Flamman-FY vad jobbigt! Vad händer om ni säger åt mamma på skarpen? Typ att "nog för att du mår skitdåligt, men nu får du ändå snäppa upp dig något hack, pappa måste få äta och skita utan att du hackar hål i huvet på honom" skulle hon gå helt bananas då? eller bli så förvånad att hon lugnade ner sig? Jag tycker hela situationen med dina föräldrar verkar ganska tung får jag säga.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Norrskensflamman skrev 2013-01-29 08:30:36 följande:

    Blomman, jag vet faktiskt inte vad som skulle hända... Men precis så som du skriver har jag velat säga åt henne... men jag törs liksom inte. Tycker på ett sätt synd om henne. Känns också som att ovanpå allt detta så behöver hon kanske inte en utskällning från sin dotter. Men egentligen är det kanske det hon behöver.


    Just det! jag tror det handlar mer om ett litet uppvaknande, eller att någon helt enkelt sätter en gräns. Det är nämligen lätt att man drar saker precis så långt som gränsen från andra tillåter när man själv mår dåligt. En sak är också helt säker: det är mycket sällan någon hjälp eller nytta med att någon tycker synd om en. Det är mer meningsfullt att tycka om i den utsträckning man kan, och i det behöver man ha en uppriktighet i sin kommunikation tror jag-även om folk är svårt sjuka eller döende. Inte minst för att ha saker på rätt plats efteråt, utan en massa skräp.

    Det kan ligga ganska stor förändring i balansen i en relation bara i något så enkelt eller rätt litet som att just sätta en gräns för hur mycket gnäll eller agressivitet man tänker lyssna på i stunden.
    Och det behöver absolut inte leda till avstånd eller stora konflikter. Det brukar vara rätt läsbart och tydligt när någon från hjärtat sätter den där gränsen. Faktum är att jag tror att även den som ligger där någonstans letar efter gränsen-att någon vågar bemöta ens tramsigheter och självömkan som den är, betyder ju att den faktiskt ser en som en fullvärdig människa trots allt.
    Norrskensflamman skrev 2013-01-29 08:30:36 följande:

    Nu sist när jag var där så sa jag iaf åt henne att pappa måste ju få äta och vila lite också annars orkar han ju inte komma till henne öht snart. Då blev hon tyst och sur.


    Gott! Precis så! Du ska se att hon inte surar lika mkt när ni ses nästa gång och gör hon det, så hugg inte på den kroken.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Men Hvidis vad pissigt!


    Finns alternativet att typ vägra? Som i att "nämen vaddå, vi har ju förlorat uppdraget så nu har vi ju andra kunder att ta hand om" eller kan de liksom bara tvinga er att stanna tills nästa är klara att ta över?


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Hvidis, jahaaa, oj då! Ja då måste man ju å ena sidan ladda för att "nu jäklar ska de minsann få se på sjutton!" å endra sidan förbereda sig för nya utmaningar...men det låter ju konstigt att de redan anlitat ngn annan, samtidigt som de håller er kvar med ett halmstrå till chans att bli kvar..vaddå ovisshet!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Lanovia, ja visst kan det kännas konstigt när man är på begravning ibland och vissa saker framstår så tydligt.
    Jag tror också det är väldigt skönt om man kan slippa skiljas som ovänner-det brukar jag säga till min långsinte man, som inte brukar vara så värst angelägen om att bli sams, reda ut och försonas. Vare sig det är mig han bråkar med eller någon´annan han blir arg på. "Fattar du hur mycket du skulle ångra dig om du vi inte skulle ses mer och du har stampat iväg osams" Det fattar han aldrig, men jag brukar tvinga honom...

    Vaddå på pappret förresten? Du har din anstllning med får vänta på uppdrag eller? och får du bara betalt per uppdrag då, eller hur funkar det?


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Lanovia, jag fattar fortfarande inte riktigt...

    Är du arbetslös och måste leta jobb och står inskriven på af, eller har du en anställning på ngt bemanningsföretag och får uppdrag allteftersom och ingenting däremellan-inte ens a-kassa, eller hur är din anställningssituation?


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    OK, då fattar jag-  om du är utan uppdrag blir det i princip som att ni båda går med f-penning, kan man säga. Dvs det blir flera tusen mindre än vanligt sammanlagt.

    Jag tycker bemanningsföretag suger! Man kan få jobba halvt ihjäl sig, men vet ändå ingenting om vad man har eller inte. Ovisshet.
    Ovisshet är bland det som tär mest på människor. Alltså är situationen som anställd tärande. Jag tycekr det är den moderna tidens "stå med mössan i hand och buga och bocka". 


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Just det!
    När jag inte är lika fin i kanten som i ovanstående inlägg, brukar jag helt sonika säga att:

    Bemmaningsskiten är bara ett annat sätt att vara prostituerad-och horar gör jag inte mer för någon, jag har sålt  mig billigt nog alldeles för länge och till för högt pris för mig själv redan som det varit för min del, så är det med den saken.
    Sedan får de skicka mig ut ur a-kassan eller vad de vill. det har jag sagt på af och överallt. Rakt ut och med eftertryck.
    Jag är faktiskt bara till förfogande om jag också får ett comittment tillbaka-som i en anställning på visst antal procent och med viss lön då, när det är en arbetsgivare vi talar om. Ö-m-s-e-s-i-d-i-g-h-e-t stavas det. Vad är det man annars ska vara lojal mot?


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Lanovia, jag tycker för övrigt inte att det alls är något vare sig konstigt eller idiotiskt med hur ni valt att göra. Hur skulle det annars kunna bli någon föräldraledighet för far i huset? Det blir ju skitorättvist om den ena inte ska kunna få ut sin tid hemma med barnen för att den andre inte har löfte om tillräckligt med garanterade uppdrag. (En orsak så god som någon att inte HA sådana anställningsformer!)


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Hvidbrud skrev 2013-01-31 09:45:02 följande:
    Blomman, jag tycker att det är så bra av dig att säga ifrån om vad du kan finna dig i. Att du har den styrkan och modet att stå fast.
    Det har jag inte haft förut. Jag har varit dummast av alla och skrapat timmar och tagit emot vad jag råkat få för det-svart, vitt eller blandat, bara ur hand i mun. Helt värdelöst!
    Någon gång måste man komma till en gräns. Och sätta den.
    Hvidbrud skrev 2013-01-31 09:45:02 följande:
    Många av mina kolleger vet inte ens om att de har rättigheter, rätt att bli fastanstälda OM de jobbar mer än X antal timmar i X många dagar. De vet inte upp eller ner utan står bara där med hatten i handen, eller telefonen i handen morgon efter morgon och väntar på att vi ska ringa upp. Så de kanske kan få tjänat tillräckligt mycket pengar så att de kan köpa ny vinteroverall till barnen, eller betala hyran själv denna månaden. Nä. Det är inget roligt liv alls.
    Fyyy! Just det där att folk inte ens vet vad de har att strida om...jag tror fackföreningarna behöver ett lyft i landet. det var faktiskt därigenom som det blev några lagar alls för anställda en gång i tiden. Vi glömmer fort.
    Hvidbrud skrev 2013-01-31 09:45:02 följande:
    Jag och min närmste chef, i företaget, vi propsar på och pratar om att sätta oss ner och skriva ihop ett bra förslag om hur vi kan göra detta företaget till ett mer etiskt och humant företagande. Hur vi då kan "sälja" (för det är det enda som skulle kunna få de högsta cheferna til att gå med på något sådant) företaget bättre, eftersom många kunder efterfrågar just ett mer etiskt och humant företag. För vem som helst, som har en gnutta samvete, sitter med en dålig smak i munnen när det gäller att utnyttja människor på detta sättet. 

    HEJJA ! HURRAAAA! Skrattande
    Jag tror det finns en högre mening med att du inte hittat ditt andra kall ännu-du ska ju vara med och förändra och hjälpa folk att tänka bra och rätt först! Eller helt och hållet-kanske är detta precis exakt vart du ska vara! Åtminstone just nu!
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård