Inlägg från: Klockarbol |Visa alla inlägg
  • Klockarbol

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Här har vi haft åskväder något vansinnigt idag.
    Sån där åska som inte mullrar utan är precis ovanför och säger KRACK.
    När jag skulle hämta äldsta vid bussen runt 17-tiden så regnade det så mycket att bilen liksom drev runt i sidled på vägen.
    När jag passerade vår bygdegård så rök det om ellednineg som går tvärs över vägen... Grannens jordfelsbrytare hade slagit till (från?) men inte min. Vilket faktiskt gjorde mig mer stressad än on den hade slagit till.
    När jag var ute och rökte för en stund sedan så konstaterade jag att en glasruta har spruckit i ena fönstret mot vägen och nog för att det har åskat så rutorna har skallrat förut så har jag aldrig varit med om att en ruta har spruckit...
    Jag är oändligt tacksam att min närmaste granne - kyrkan - har åskledare! Den har fått jobba hårt idag.

    En timme efter att ovädret dragit bort och himlen var blå igen så klappade telefon, adsl och vidhängande tv-mottagning ihop så jag jag har bara skummat lite i tråden för nu behöver jag gå och lägga mig.

    September - ett stillsamt grattis och ett innerligt tumhållande!

    Blomman - min Äldsta fick diagnosen Ulcerös Colit när hon var 14 och sattes då på en massiv dos cortison (förutom cellgift och annant).
    På nolltid svällde hon upp och blev klotrund ffa i ansiktet, mycket traumatiskt för henne och hon lider fortfarande, 6 år senare, av det trots att allt det runda försvann rätt fort efter att cortisonet fasades ut.
    För det "månrunda" försvinner faktiskt när man slutar med högdos av cortison, det går inte riktigt lika fort när det går tillbaka som när det dyker upp - men försvinner gör det.
    I vintras gick hon in ett skov varpå det sattes in cortison igen till hennes stora (mycket stora) förtvivlan men dosen var lägre och läkaren mycket bra så cortisonet fasades ut så fort provsvaren visade att inflammationen var på tillbakagång och det runda/svullna uteblev helt denna gång.

    På dig låter det som att du samlar vatten i hysteriska mängder så ett läkarbesök och en justering av dosen skulle nog sitta som en smäck.

    Jag ska läsa igenom noggrannare i morgon för du skrev nåt om depression och jag vill påstå att cortison är humörhöjande, åtminsteone i låga doser. Men som sagt, jag ska läsa ordentligt i morgon.

    Nu ropar kuddan på mig men jag lovar att sova med ena handen ovanför täcket så du har nåt att hålla i om du behöver finaste Blomma.

    Hjärta på er alla!

  • Klockarbol

    Slirar förbi för att ynka lite över stygg förkylning som har parkerat mig i soffan med hysterisk snuva, elak hosta, feber och leder som klagar.
    Så jag gör inte ett smack nu jag.
    Dessutom vaknade jag halv sex i söndags morse av att jag var förkyld, halv sex! på en söndamorgon! helgerån minsann *surar'

    Fast i lördags var jag pigg och frisk så då grundmålade jag ytterdörren eftersom jag var ensam hemma hela helgen och det skulle vara fint väder.
    Telefonen ringde oavbrutet (eftersom alla tydligen visste att jag var ensam hemma) å dessutom började det regna mitt på dan på lördagen... Å regna har det fortsatt med. Minst en skvätt om dan, helst tre. Gärna åska oxå.

    Min ytterdörr kommer aldrig att torka Rynkar på näsan

    Hade det funnits en smiley med röd näsa så hade jag gjort en sån här.

    Nu snörvlar jag i säng medan medikamenterna gör lite nytta.

    *vinkar till hela tråden från lite håll så jag inte smittar er*

  • Klockarbol

    Hej alla!

    Jag har fått ett sms från Passionsblomman:

    "Man ska aldrig jubla innan man är över bäcken, eller vad det heter. Bara för det blev jag ju såklart skitdålig i går em med kräkningar, huvudvärk from hell, yrsel--- så nu har jag legat här på sjukhuset för observation i natt o jag gissar att när läkaren kommer blir d säkert tillbaka på högre kortisondos igen Rynkar på näsan. Kram Blomman."

    Här hålls alla tummar och tår (och med 11 undulater och 3 marsvin i familjen så blir det måååånga tår) för att Blomman snart är på benen och banan igen.
    Hoppas det räcker med en liten ökning av kortisondosen den här gången så kanske det kan reda sig med en långsammare utfasning framöver.

    Stor kram till finaste Blomman Hjärta

  • Klockarbol
    Kjell Präst skrev 2013-06-12 16:23:12 följande:
    Idag har jag haft två skolavslutningar. Man kan tycka vad man vill om att ha sådana i kyrkan, men nog blir det lite konstigt när jag i princip har munkavle och bara får tala om sommar och sol, medan skolans rektor sjunger en psalm som solosång och en av eleverna sjunger ett solo ur "Jesus Christ Superstar"
    Eeeeh, jaha - det känns ju lite... lite... typ knepigt?

    Här i byskolan är avslutningarna numera i sporthallen eftersom skolan växte ur kyrkan, 2 avslutningar för en skola med 6 årskurser var väl ok men 3 blev lite småbökigt.
    Lite synd kan jag tycka, dels för att kyrkan är fin men kanske ffa för att jag är i kyrkan om jag gör ett litet skutt från min farstukvist! Jag gillar att sova så länge som möjligt på mornarna jag Skäms.

    Fast när jag läste ditt inlägg så insåg jag att jag blev snuvad på Den blomstertid nu kommer, för första gången i hela mitt liv Gråter
    Vi sjöng En vänlig grönskas rika dräkt istället (eller, jag sjöng inte, jag lät bli att hosta mest). Visserligen en mycket fin psalm det också men något fattas mig...

    Jag tror att jag måste tvinga barnen att se filmen G som i gemenskap i kväll!!!

    I dag blir det smörgås till middag. Nästan smörgåsbord egentligen eftersom vi kan välja på såväl messmör som makrill i tomatsås som pålägg. Eller hur?

    Sen ska vi äta det som blev kvar av den gluten- och laktosfria sommartårta jag bakade till skolavslutningen. Fö första gången i mitt liv som jag bakat iklädd plasthandskar och andningskydd...

    Frid på er!
  • Klockarbol

    Midsommar på er alla! (nä, inte min favorithögtid alls men man kanska kan fortsätta grundmåla ytterdörren om det är fint väder!)

    Flamman - Jag hoppas och tror att du ska kunna beställa sorgbandet (det du har på bilden) från vilken auktoriserad begravningsbyrå som helst och att de skickar banden till dig med post.
    Här kan du söka efter auktoriserade byråer:

    www.begravningar.se/sorgbandet

    Säg till om det inte funkar (eller om du inte orkar/vill ringa runt) så kan jag prata med byråerna här i stan.

    Jag vill oxå ha ett hönshus! Med ankor i!

    Kram till er alla

  • Klockarbol

    Hej alla!

    Jag har haft en bra midsommarhelg!
    Jag tycker det traditionella midsommarfirandet är klart överskattat (resultatet av att växa upp med en alkoholist till far...) men i år hade jag det stora nöjet att gå på en kollegas 40-årskalas på midsommarafton Glad.
    En jättetrevlig tillställning! Runt 20 pers, värdparet bjöd på sill, gubbröra, nypotatis och hembakt bröd till start och på kvällen grillade vi vårt medhavda. Ett par rätt små barn med i början sedan barnfritt. De som ville nubbade, i övrigt drack vi vårt medhavda.
    Helt ljuvligt att slippa dyngfulla folk och andra dumheter! Och jättekul att sitta en hel kväll och prata skräp med kollegor och annat löst folk!
    Äldsta dottern var chaufför för kvällen så jag blev hämtad vid midnatt "För sen måste jag gå och lägga mig serru" sa ätteläggen Skrattande

    Midsommardagen spenderade jag med att borra en ohemul mängd hål (50 st) i stubben efter den nyfällda häggen, dessa hål fylldes sedan med ecoplugg och en stillsam förhoppning att slippa rotskott över hela tomten.
    Mina onda händer var måttligt roade så resten av helgen gjorde jag just ingenting...

  • Klockarbol

    Flamman - Hur har ni det?

    Begravningsbyrån som ligger granne med min arbetsplats har sorgband - pm'a mig din adress och tala om hur många du vill ha så skickar jag dom till dig.

    Många kramar till dig och de dina Hjärta

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård