Inlägg från: Klockarbol |Visa alla inlägg
  • Klockarbol

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    I dag är det huvudvärk som ligger som en kallvåt gammal filt över tillvaron, mycket osympatiskt. Huvudvärkstabletter hjälper inte och jag känner hur spända muskler drar hela axelpartiet snett Obestämd.

    Men som kompensation har jag tillbringat en väääldigt lång rökpaus med väldigt lite rökning och desto mer underhållning av Herr och Fru Pilfinks 5 ungar som precis har lämnat boet! Mycket bedårande med små luddiga fågelungar som hoppar runt i gräset eller njuter sandbad vid det nyriktade brunnslocket.
    Och så fort mor och far fågel kom i närheten så kilade alla fem ungarna raskt efter, högljutt pipandes med utbredda vingar!
    Uppenbarligen ser även jag ut som en pilfink (!?) eftersom det ihärdigt tiggdes mat av mina skor också... 

    Herr och Fru Pilfink har varit flitiga gäster vid vår rökplats vid skugghallen  - dels går konstbevattningen 3 dar i veckan och då blir det så härliga pölar att ta ett uppfriskande dopp i och dels är det flera kollegor som fikar vid trädgårdsmöblerna brevid å vem kan motstå vackert bedjande småfåglar?
    Rena rama pilfinksrelaxen - både bad och mat Glad

    I helgen hippades bästa vännen - vi lyckades skramla ihop ett helt ok gäng av hennes vänner trots att vi är spridda i hela landet.
    Bästa vännen blev upphämtad från annan tillställning av hennes favoritsuperhjälte och blev sedan  - något skärrad Skrattande - avställd i stan där vi andra väntade. Eftermiddagens fokus låg sedan på välmående, god mat, lagom mängd god dryck och framför allt gott om tid för henne att hinna prata med vänner hon sällan träffar!

    Ingen av oss har riktigt förstått poängen med förödmjukelsehippor eller dyngfylla så det här blev en mycket trevlig tillställning med en glad blivande fru som inte sa upp bekantskapen med nån av oss Flört

    Tidigare i veckan insåg jag att jag och äldsta glömt att boka tågbiljetter till Göteborg sista helgen i augusti när vi ska på utbildning och tjohej.
    Det var orutinerat.
    Nu är tåget vi brukar ta på hemresan fullbokat. Och de andra alternativen resulterar i att tågbiljetterna blir rejält mycket dyrare än det blir att åka bil...
    Jag har ingenting alls emot att köra långt men jag är livrädd för att köra i Göteborg bland spårvagnarna Död...

    Tror ni att jag törs ställa bilen på en pendlarparkering utanför Göteborg i tre dagar?

  • Klockarbol

    Flamman - Det är helt OK att flickorna har sina prinsessklänningar tycker jag - de klär upp sig för att ta avsked av mormor och då ska dom få välja det finaste de har.

    Vad församlingen tycker är svårt att sia om - det finns än i dag förvånansvärt många som misstycker att barn är med på begravningar över huvud taget. Och om du inte har nåt emot det och du inte heller känner att din mamma skulle haft nåt emot det så tror jag att du har ditt svar där Hjärta

  • Klockarbol

    Jag vill också plocka kantareller!
    Och gå på auktion!

    Fast senaste veckan har jag haft full bil på väg hem från jobbet så det har kännts som att mina medresenärer skulle bli väldigt förvånade om jag parkerade dom och rusade ut i skogen istället för att åka hem...
    Dessutom är här så förtvivlat torrt - bra för höskörden men mindre bra för kantarellerna.

    Att fynda underbara behövliga ting på auktion har jag varken råd med (himla tuff månad och jag MÅSTE byta bil nu...) eller plats med.

    Nä, jag tar väl och häller lite mera kaffe på huvudvärken och börjar samla ihop mig för hemfärd.
    Tre veckor kvar till semester och just idag känns det som en evighet.

  • Klockarbol

    Flamman - ni får ha en härlig resa, det är er väl unt med lite avkoppling mitt i allt Hjärta

    Hvidis - spännande med hustitt! Jag är också nyfiken på en länk Skrattande

    Även jag skickar en kram till sjuklingarna! Miserabelt är vad det är att lägga sig sjuk när det är varmt...

    Själv har jag sedan i går försökt att mota ett ryggskott på G med varierande framgång. I morse var det bättre men sen var jag så dum att jag satte mig ner vid skrivbordet nu på morgonen så nu är det mindre bra Rynkar på näsan
    Jag får väl egentligen skylla mig själv eftersom jag mycket väl vet att jag inte ska sitta när det är på G men men...

    Ryggskott kommer väl aldrig lägligt men just nu är det extra olägligt eftersom jag i morgon tar tåget söderöver (typ 6h resa men i första klass så det borde funka) för att på torsdag köra dryga 60 mil när jag tar hem min nya bil Cool (Jag har en bror boendes där neröver så det är inte så märkligt som det kan låta med 60 mil)

    Eller ja, det är ju förståss en begagnad bil men den är ny för mig! Lite yngre och en del färre mil än den jag har, förhoppningsvis är den en hel del mycket helare - eller ja, det är den ju, min stackare håller på att falla i bitar...

    Jag hade väl siktat på en bil med betydligt färre mil än den jag har nu som har gått snart 30 000 men valet blev väldigt enkelt eftersom den nya har drag! (vilket spar mig sisådär 10 lakan när jag slipper låta montera nytt drag!)
    Och kan ni fatta att jag har sån tur att nya bilen är i min favoritbilfärg! Candyröd Skrattande

    Det verkar bli sådär hysteriskt varmt i dag också så jag ska nog passa på att promenera min rygg innan det blir för varmt. Jag har en sån där himla bra arbetsgivare så vi får en friskvårdstimme på betald arbetstid varje vecka.

    Kram på er alla!

  • Klockarbol

    Det låter inte dumt alls!
    Orginalplanen var att köra Ljungby, Värnamo, Jönköping och Örebro-vägen hem men det skiljer bara typ 9 mil tror jag så jag inboxar dig Glad

  • Klockarbol
    passionsblomman skrev 2013-07-09 20:24:20 följande:
    Det var ju tur!

    Vet du vad hördu-jag tänker inte städa så värst tills du kommer-så nu kan det hända att du får dig en rejäl chock när du inser HUR det egentligen ser ut när en Passionsblomma inte har städat. Och Ingen Annan heller.
    Du får ha fantasi och överseende när vi går husesyn...
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Om städning bryr jag mig inte ett skvatt! Det är med nöd och näppe (och 12 skräpiga undulater) som jag bryr mig om städning hemma hos mig och hur andra har städat är heeeelt ointressant så nån chock kommer jag inte få Skrattande.
    Fast visst vore det ju rart om den där Någon Annan hade vägarna förbi ibland?

    Väskan är packad med startkablar, bogserlina, ett ombyte och necessär å i morgon ska min älskade kudde ner också.
    Bok, cd-bok och annat bra att ha ska ner i handväskan. Och kameran kan jag ju bära runt på!

    Allt är vattnat och diskmaskinen går - inte för att det syns i diskhon men i alla fall och djurvakten har varit här förr!.
    Flädersaften står och rinner av och ska förpassas till lämpliga behållare.

    Egentligen hade jag tänkt städa alla djurburar och dammsuga och städa badrummet och plocka mera fläder och sätta mer flädersaft och räfsa lite av det jag trimmade i helgen medan gräset är torrt och lätt. Åsså var det nåt mer jag hade tänkt göra men det har jag glömt.

    Fast sen bestämde jag mig för att strunta i det.
    Svider lite i snåltarmen att det mesta av flädern kommer att ha blommat över när jag hinner plocka igen men å andra sidan har jag gjort 4 satser saft på färska blommor och fryst in till ytterligare 5-6 satser och dessutom har jag redan ett halvt frysskåp med frusna blommor från förra året...
    Men liiiite svider det allt Flört

    Nu te och godis i soffan!
  • Klockarbol

    Man stoppar fläderblomsklasarna (med så lite grönt som möjligt kvar) i en hink, på med skivade citroner (ordentligt borstade) och lite citronsyra, koka upp socker och vatten och häll över, rör om och låt stå svalt (typ kylskåpssvalt) i 3 dar.
    Mammas recept är:
    30 blomklasar
    2 citroner
    30g citronsyra
    1,5 liter vatten
    1,5 liter socker

    På Att Göra-listan för i morgon bitti står att ta upp saftflaskor ur frysen att ta med på min lilla roadtrip så får ni testa om ni tycker om det Skål

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård