• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Aleta

    Såg ni den moderne Sherlock Holmes häromkvällen?
    Jättebra tyckte jag!
    Man det är ju bara tre avsnitt, så det räcker inte till Fru Sy... 

  • Fru sy
    Aleta skrev 2011-02-02 22:50:24 följande:
    Förresten, det där sexförbudet hade jag inte ens tänkt på - människa vad du får kämpa, säger jag återigen! (Och menar det!) 
    Just sexförbudet känns rätt trist nu, i början var man ju inte sugen pga illamåendet och sen detta nu då. Så det har ju inte blivit mkt av det under graviditeten. Men det är mysigt när mannen ligger bredvid mig med handen på min mage och känner hur Orvar sparkar oxå Men visst saknar jag det. Just sparkarna är något jag verkligen njuter av nu, så för tillfället trivs jag med att vara gravid även fast det inte blev som jag tänkt mig!!
  • Fru sy
    Villemoa skrev 2011-02-02 22:59:35 följande:
    Fru sy; har du hittat nån bra serie att följa om dagarna?
    Den senaste tiden har jag faktiskt bara legat vid tv:en ngn timme på kvällen för sammanndragningarna har hållt sig lugnare när jag ligger i sängen. Så det har blivit en del läsning och surfning på nätet ist... och så sover jag ganska mkt om dagarna oxå
  • Fru sy

    Om ni skulle undra vad jag gör vaken såhär dags, är det så att jag är vrålhungrig. Ligger och väntar på att mannen skall duscha färdigt så han kan fixa en smörgåd till mig. Vaknade redan vid fyra men hade inte hjärta att väcka mannen när han bara hade en liten stund kvar innan han skulle upp.

    Så nu är det dags för en första frukost, sen blir det nga timmars sömn till innnan mamma får fixa en andra frukost till mig! 

  • Fru sy

    Har ju glömt kommentera hur duktig Elise var som klarade undersökningen, duktiga lilla tjejen! Och första vaccinationen avklarad, skönt!

  • Ninnnis

    God morgon!

    Jag däckade i soffan igår, därav min frånvaro i tråden.

    Det såg jättebra ut på RUL igår. Allt verkade vara precis som det ska och vår lille kille visade mer än gärna upp sina ädla delar

    Jag försökte lägga upp en "vanlig" UL-bild också, men BT säger att formatet är fel, trots att det är precis samma som den andra. Jag ska se om jag lyckas idag.

    Vi är så himla glada och lättade. Det var en fantastisk känsla att se hur den lille filuren bökade runt där inne. Han var så fin <3 Alla mått stämde med de tidigare beräkningarna, så de håller fast vid BF 3 juli. Exakt 5 månader idag!

  • Ninnnis

    Efter RUL:et åkte vi och tittade på barnvagn. Det var så mysigt att äntligen få gå och titta på vagnar helt "legitimt". Vi har nog bestämt oss för en Emmaljunga City Cross. Men vi behöver experthjälp. Ska man välja mjuklift eller liggkorg? Vi bor ju i hus, men tänkte ha vagnen i garaget eller uterummet och inte inne i huset. Är det mjuklift man ska satsa på då?

    Nu ska jag försöka hinna läsa ikapp så jag kan skriva om något annat än mig själv...

  • Ninnnis
    dfk skrev 2011-02-02 18:51:02 följande:
    Ninnis, jag kan inte se din bildmapp?
    Det borde fungera nu. Bildgalleriet är bara tillgängligt för de som finns i min adressbok, men jag har lagt till dig nu.

    Om det är någon annan som vill se men inte kan så hojta till.
  • Ninnnis

    Duktiga Elise som klarar test och vaccinering galant! Och grattis till anställningen, Panzer

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård