• Heloise

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Mugglan, lanovia och ingis: ja alltså för oss är ju det en stor möjlighet att det faktiskt blir jobbigare med 3 år mellan, eftersom skvättens matbesatthet kan ha kickat in, och hur kul är det att ta mat konflikter 5 ggr i timme samtidigt som man har en pyttebebbe som kanske har ont i magen och gråter? Det är egentligen inget drömscenario med 1.5år mellan barnen för mig heller, innan jag fick E. Nu är det ett annat läge.

    Min syrra var här i går med sina ungar som det är precis 1 och 6 mellan och hon har alltid tyckt att det var det bästa de gjort, haft barnen tätt alltså. Hon såg/ser bara fördelar med det.

    Ja vad är det egentligen med folk och vara så negativa? Jag har faktiskt sagt till min mamma( somt ycker att alla som har fler än 1 barn är dumma i huvudet) att vi antagligen kommer att ha täta barn, för E's och vär skull, och det skulle vara trevligt om hon kunde vara lite positiv och hålla inne med alla neggo-kommentarer, för vår nästa graviditet/förlossning kommer ju inte direkt att vara de roligaste 10 månaderna i vårt liv, först rädsla för moderkaksprov, och missfall och resultat av mkp och så ul och sen inte bli sjuk, inte få förtidigt, inge fel på bebben, inte bli sjuk, inte få en sjuk bebbe, lyckat snitt och infektionsfri.

    Nu ska vi gå till apoteket och beställa hem mer sprutor till E samt köpa ett par gravtest.

    Härligt att ni har haft roliga helger tjejer!

  • Heloise

    Väntar med att testa tills bim. Testade neg m E ända fram till bim. Bara slänga ut pengar i onödan.

  • Heloise

    Idag är det ett år sen elise föddes. Vilket år, vilken resa, vilken lycka!! Sin nya vana trogen vaknade eliseckl 4;15, ljuvligt, underbart eller inte ;)

  • Heloise

    Ingen bebbe verkar det som. Min kropp måste fått nått fel! Jaja vad är en bal på slottet.

  • Heloise

    Hvidis: inga indianer men inget +, får se om de hittar rätt eller om jag räknat fel på ett par dagar?

  • Heloise

    Mugglan: inget + men heller ingen mens, kan ha räknat fel och det kommer ett + ellwr så är mensen bara sen. Vi får vänta och se. :(

  • Heloise

    Tomas TranströmerRomanska bågar


    Inne i den väldiga romanska kyrkan
    trängdes turisterna i halvmörkret.
    Valv gapade bakom valv och ingen överblick.
    Några ljuslågor fladdrade.
    En ängel utan ansikte omfamnade mig
    och viskade genom hela kroppen:
    ”Skäms inte för att du är människa, var stolt!
    Inne i dig öppnar sig valv bakom valv oändligt.
    Du blir aldrig färdig, och det är som det skall.”
    Jag var blind av tårar
    och föstes ut på den solsjudande
    piazzan tillsammans med Mr och Mrs Jones,
    Herr Tanaka och Signora Sabatini,
    och inne i dem alla öppnade sig valv bakom valv oändligt.


    Ur diktsamlingen ”För levande och döda ” (1989)


    Postat juni 26, 2010 av estraden i svenska diktare


    Lämna ett svar


    Ange din kommentar här...

    Uppmärksamma mig på vidare kommentarer via e-post.


    Meddela mig om nya inlägg via epost.


     


    Arkiv


    september 2011 augusti 2011 maj 2011 april 2011 mars 2011 februari 2011 januari 2011 december 2010 oktober 2010 juli 2010 juni 2010 januari 2010

    Kategorier


    poets from English-speaking regions Russian Poets svenska diktare

    Länkar


  • Heloise

    Sticker in huvudet för ett glatt egoilä'gg medan barnet som gått ifrån att alltid sova till att aldrig sova, temporärt har slutit sina ögon för första gången sen kl 6!!

    Ingen mens, inget +, men men det hamnar i skymdundan!

    Idag var vi till en neurolog på barnhab, hon är inhyrd ifrån som konsult medan de hittar en "permanent" neurolog.
    I alla fall, det ser jättebra ut, Elise är nästan helt i fas med sin korrigerad ålder, det enda som felas r att hon inte sitter helt själv, eller kryper, men annars helt i fas! Det betyder ju att hon just nu inte har någon utvecklingsstörning. Det var inte troligt att hon skulle vara gravt-måttligt utvecklingsstörd heller sa hon. Utan hon trodde att det fanns en stor chans att hon är normalbegåvad. Jag började storgråta, hon kallade henne för ett +-barn. Ett barn som det bara är positivt med, som utvecklas över förväntan. När jag( som är lite tjatig och needy så där) frågade igen om allt verkade bra, så kramade hon min hand och sa
    : Heloise, hon är jättefin, verkligen, jag tror faktiskt att det här kommer att gå väldigt bra. Ni har gjort ett jättebra jobb med henne och det märks, ni har ett tryggt, framåt barn som kommunicerar bra och som har ett driv, att ta sig framåt, uppåt, iväg, det får vi inte se så ofta. (Det var då jag började gråta).

    Naturligtvis betyder inte det här att hon inte kanha en lindrig utv-störning eller att det kommer att komma andra problem neurologiskt, men just i dag, just i dag är hon faktiskt som vilken annan 9 månaders unge, och det är fanimig det vackraste ord jag hört på länge!

    jag kikar in senare och ser hur det går med E hvidis och för att läsa ikapp!

    puss

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård