• Heloise

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Blomman här är jag vinkar försynt och lite generat, jag har liksom inte hunnit hit!
    Men börjar med att säga gooooooooooooo blommmmmmmmmmmaaaaaannnnn främst för viktnedgång och för att du genomför det du tänkt dig men öven för bra inlägg i anonym-trådarna!

    Fry Bygg; klart det är skitjobbigt att inte få sova, att man upplever det som jobbigt betyder ju inte att man inte är glad för det man har! Detsamma gäller dig Ninnis, det är jättejobbigt när de "trilskas" med maten, jag får gå ut på altanen och hoppa av ilska ett par ggr i veckan när Elise inte äter, skriver under på det blomman skrev, dessutom så får faktiskt mammor också bli arga, det kanske inte alltid är logiskt och pedagogiskt men so what, man får bli arg, man får bli ledsen. Mini blir ju säkert också arg någon gång utan egentlig anledning

    nu skriker mitt barn på mat, så jag får fortsätta senare...

  • Heloise

    Synrix: spännande med bebbe Jag beundrar alla som kan spela instrument och jsunga, själv fick jag sparken ifårn kyrkokören vid 14 års ålder och fick spela blockflöjt på pianolektionerna för jag var så dålig på piano att läraren tänkte att blockflöjt nog var mer min grej, det var det inte...

    Lanovia: hur är det med magen och dig och tröttheten? Ja en labrador ligger faktiskt bra till, när vi köper det där stället i skogen med plats för häst, getter, 5 hönor och en hund

    Daa: parvlarna är helt ljuvliga och jag är glad att du får sova bättre!
    Hvidis: är det nu i helgen J's dop är?  Hoppas det går bra hos svärmor!

    Ingis: kul att få sällis i plusjakten och herregud människa hur orkar du gå upp kl 6 för att springa, bra gjort!

    Flamman: man bränner faktiskt mer kallisar än man tror när man sam-gymnasticerar med inlevelse och tåkrull

    Fru Sy: härligt med marknad! Tar du emot beställningar? Jag funderar på om jag ska lägga in en till E.

    Solde: grattis till BIS'et men usch för lunginflammation

    Villemoa: krya poå dig, du har väl varit för-vla drabbad av förkylningar!
    Leksi: hoppas ni får ha det så där bra nu ett bra tag!

    Okej har jag glömt någon så var det inte min intention utan snarare brist på minne( har glömt nycklarna i soprumsdörren 3ggr på 10dagar).

    Här är det bra, vi håller på och försöker anpassa oss till nya rutiner( läs JAG håller på) E har inga problme alls, hon vaknar kl 4:15, stökar i 15min-1 timme, somnar om( för det mesta men ibland inte ) sen vaknar hon kl 6:10 ungefär, då vill hon ha välling, sen knökas det lite till och så slocknar hon run 8 för att sova till 9. Det är jag itne van med, jag är helt slut, har ju svårt att somna om efter hennes 4:15 stök. Känner mig slaktad och inte speciellt trevlig, sen så är hon nog inne i en utvecklingsfas( men vilken?) för hon är ganska mammig och vill inte ligga på golvet utan bara stå, men hon orkar ju inte stå så länge( med stöd så klart). Hon är inne i en sån här huvudet vill men kroppen orkar inte fas igen och det gör henne alltid väldigt otålig och grinig. Hon vill bara vara med mig och jag får inte så mkt gjort, men det är iofs inte något problem för någon annan än mig själv.

    Annars är hon mest urgullig och underbar, men ibland blir jag trötta griniga mamma och då blir jag så glad, för jag vill ju också få sömnbrist-gnälla och det FÅR jag ju göra nu

    På plus-fronten är det minus men mensen är MIA, 7 dagar sen, och jag vet att det inte är speciellt mkt för en del men min mens är väldigt regelbunden och därför är jag lite lite orolig, vars är den?

     Det här med träning jag funderar lite på det( nu menar jag organiserad träning inte hemma-träning eller promenad-träning, utan åk-iväg-och-träna-träning) E somnar kl 19, panzer slutar kl 17 om han inte har föräldramöte eller kurs eller ...  vilket han har minst en gång i veckan, då kanske han inte kommer hem förrens kl 20-21. Så låt oss säga att han kommer hem kl 17:30 4 dagar i veckan, då äter vi och så har han E framtiss kl 19 då hon äter och sen lägger han henne, då är kl 19:30, då hänger vi med varandra tills kl 21:30 då vi går och lägger oss. Om jag skulle träna 3 dagar i veckan säger vi, då är jag borta mellan 18-20, sen duscha och då är det dags att sova, och vi har träffats 30 min. Om Panzer ska träna typ 3 ggr i veckan då får han bara träffa E en gång per arbvecka eller mig en ggr per arbecka? Hur får ni ihop det utan att ge avkall på relation med man eller mannens( i vårt fall) relation med sitt barn?

    Vi har inte mamma-barn-gympa, och panzer kan inte flexa på sitt jobb eller jobba in lunchenb eller ta lång-lunch. Han jobbar mellan 8-17 har lunch 11-12 och har inte friskvård på schemat!

  • Heloise

    Nu kom mensen! Tråkigt men väldigt väldigt väntat eftersom jag gjort sisådär 6 gravtest som alla visat neg.

    Så nu är det bara att börja om

    Har provat att göra eget vax( vaxa benen vax) ska bli intressant att se om det blir bra. Skulle ju vara underbart om det blev det. Kostar typ 5kr att göra en sats som räcker till 3 hela en istf 75kr för 1 ggr

  • Heloise

    Vill bara titta in ltie snabbt för att upp+datera er om ställningen i den spännande matchen mellan Elise- Elises nya glasögon, ställningen är just nu 500-0.

    Håll även ögonen på  min nya bok  Mamma på gränsen till nervsammanbrott, beräknas finnas i en bokaffär när dig inom en snar framtid( eller när de släppt ut mig ifrån den vadderade cellen). Pengarna går oavkortat till ett rekreationscenter för mammor på gränsen till sammanbrott, där äter alla barn snällt, de sliter inte av sig 2000kr brillor, sover lugnt och gråter inte hysteriskt!

  • Heloise

    Blomman: tänker du dig verkligen att jag skulle ha en chans på ett sådant jobb? Du är väl för go! De skulle antagligen skratta åt mig Men visst skulle jag ge en del för det jobbet
    Gården var ju ljuvlig, där vill jag bo, synd bara att de inte satte ut priset...

    Nu sover brillormen, herregud hon har slitit av sig glasögonen 500+ ggr på en timme, jag blir nästan galen. Tänk om det inte blir bättre? Ska jag hålla på så här då i typ 4 år till? Det går bra att skjuta mig då tack!

    Annars är livet great, jag har hittat en jacka och ett par brallor, tyvärr var det slut med pengar på kontot, tur att mr kreditkort finns ibland!

    Daa: klart de andra mammorna beundrar dig, det gör vi alla! Du är ju fantastisk!

    Flamman: usch för exet!
    Ninnis: härligt med mys, prat och shopping.

    Muggan: babysim blir väl roligt, Elise älskar sin simning/badning.

  • Heloise

    Blomman hjärtat!
    Jag försökte ringa upp men det gick inte och nu är jag hemma hos min lilla flock, ska slänbga ihop en svensson-fredags-middag dvs, faijtas!

    Underbart att höra din röst, jag ringer dig nästa vecka så kan vi surra färdigt! Njuta av vinet, osten och idol( var det eller hur?)

  • Heloise

    Fru E: jag har saknat dig och söta Buster i tråden! Så spännande med försök fast jag förstår att det är med blandade känslor för dig/er.

    En dum fråga, får ni betala försöken själva nu?

    Buster är så söt, antar att det kanske blir en del skratt mellan neeeejen Så blir det här, ibland får jag vända mig bort och fnissa lite, för hon är så söt, fast så väldigt väldigt väldigt påfrestande ibland Fick henne till slut att ha glasögonen på sig i nästan 1 timme, men då snackar vi en timmes oavbruten lek, sång, ramsor, visor, bus, magpruttar, fotpruttar, lårpruttar och så till sist min favorit nackpruttar. I samma sekund som jag lämnade henne på golvet så slet hon av sig dem, ärligt talat jag fattar inte hur det här ska gå till. Jag får iofs öva nej-tecknet många gånger haha

  • Heloise

    Daa: jag håller f.ö med blommis i vad hon skriver!

    Fina pravlarna; då är Axel och Elise lika stora( nästan) hon väger iofs 9.7kg till sina 72cm.
    Idag slog hon minsann ihop 2 klossar( massor med ggr) och mamman vart lyrisk och dansade glädjedans runt huset! Slå samman klossar är nämligen en av grejjerna de kollar inför 1o mån kontrollen, och Elise är ju bara 9.5m korr ålder( utvecklingengår alltid efter hennes korr ålder )

    Glasögonen är en sorglig historia, de åker av med ljusets hastighet och det blir bråk när de måste sitta kvar *suck*

  • Heloise

    Hej och varmt välkommen Start i september! Även jag har ju msygläst lite i den andra tråden, fast takten där var så otroligt hög att jag inte riktigt känner att jag helt har koll på vem du är, så tack för den fina presentationen!

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård